Jaz poznam eno Kalino (liguster po domače). Pa kak Gaber bi se tudi tu pa tam našel po Sloveniji (kot ime, ne kot priimek).![]()
LP
cervusJaz poznam eno Kalino (liguster po domače). Pa kak Gaber bi se tudi tu pa tam našel po Sloveniji (kot ime, ne kot priimek).![]()
LP
cervusRazen Maline ni nič od tega sadje.![]()
![]()
![]()
.
O užitnosti tise pa kaline pa zna kaj povedati Rimljanka
.
Užitnost????? Za ljudi je kalina strupena, čeprav ima zanesljivo veliko zdaj zelo čislanih antioksidantov. No, kar se tise tiče je pa tako, da je rdeči ovoj semena (stokovno arilus imenovan) povsem užiten, preizkušeno. Sladkast in malo sluzast. Ostali del rastline je pa res precej strupen.
Ampak, verjemite, ime ni strupeno
, niti Tisa, niti Kalina.
Sicer pa poznam Pšenico (no ja, vem zanjo). Pa Neža je rastlinsko ime. Iris je rastlina (perunika). A na Marjetico ste pa pozabile, je tudi užitna (cvetovi,.....).
Se mi zdi, da sem malo zašla..................s teme, mislim.......................... Bom kregana?????
Še malo dunj:
Dunjo mirisna (Novi Fosili)
Nena |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hempy polenta

Najboljši limonini razpokančki