Nova kuhinja

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

tema odprta - 3. jun 2007 22:19 | ogledi: 31.704 | odgovori: 50

Živijo,

sem pred projektom "nova kuhinja" in trenutno obremenjena z izbiro aparatov - praktično gre za prve prave nakupe, vse doslej sem nekako podedovala, razen hladilnika, ki bo kmalu polnoleten (in sem torej z njim več kot zadovoljna, da sploh še dela) in mikrovalovke, ki pa je bila, resnici na ljubo, bolj stran vržen denar. Ker ne bi rada ponavljala napak, prosim za kakršno koli mnenje o tem, na kaj naj bom pozorna pri nakupu

hladilnika (no frost, predali taki in drugačni, za svežo zelenjavo???), kaj je bolje, prostostoječi ali vgradni?

pečice (rada pečem, tako da ventilator skoraj mora bit, kaj pa vse druge funkcije? zanima me tudi, kako imate vgrajene - na višini, kako se zadeva obnese v omarah - čiščenje, segrevanje, najbrž ne sme biti v omari ob vgradnem hladilniku?),

kaj s kuhalno ploščo, je boljša indukcija ali steklokeramika, brala sem že na forumu o "brnenju"? indukcijskih plošč (imate izkušnje s kuhalnimi otoki?)

napa - na kaj naj bom pozorna, kako glasne so te zadeve,

in pomivalec - modeli imajo morje funkcij, katere so nujne, in katere malo manj ali sploh ne - skratka, kaj uporabljate, kaj pomeni fuzzy logic?, kaj pa glasnost, so boljši vgradni ali popolnoma integrirani???

Vesela bom predvsem vaših morebitnih opozoril - napak, ki ste jih sami odkrivali na svojih aparatih... pa seveda tudi pozitivnih lastnosti vaših kuhinjskih pomagačev

Sem se projekta lotila tako, da bom najprej izbrala aparate, potem pa bom najbrž prisiljena šparat na lesenih delih ...

lepo bodite

Irena

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. jun 2007 13:04

Darling, nekako se mi zdi, da si se tega lotila z napačnega konca. Npr: ko človek razmišlja o novi hiši in stanovanju, najprej pogleda načrte prostorov in šele nato razmišlja o kupovanju pohištva. Pri kuhinji je podobno. Ne kupuje se najprej aparatov, potem se jih pa organizira v kuhinjske elemente, obratni vrstni red je pravilen. Najprej naredi načrt kuhinje v smislu, koliko imaš prostora, koliko je dolga delovna miza (jaz imam 5 metrov in bi še potrebovala, čeprav se moji mizi v žargonu reče pristajalna pista), kje so instalacijski vodi in kako se to zveže s pečico, napo, štedilnikom, umivalnikom in pomivalnim strojem. Pa razmisli, ali želiš štedilnik in pečico skupaj ali narazen. Pa hladilniik in zamrzovalnik, koliko prostora potrebujeta in kako ju čim bolj oddaljiti od radiatorja in štedilnika. Najprej si na te zadeve odgovori in nariši. Če to delaš v sodelovanju s kom, ki ima reference pri kuhinjah, toliko bolje. Boš imela manj verjetnosti, da bo vtičnic preveč ali premalo.... Potem poglej koliko imaš denarja. Potem pa naredi investicijo s kolikor toliko znosnim presekom med kvaliteto/ceno in tvojimi željami. In potem bodi zadovoljna s tem, kar si opravila in si dopovej, da je to v danih razmerah optimalna rešitev. Nima smisla tule spraševati kakšen aparat bi morala ti kupiti. Tvoj denar, your call in tvoja odgovornost za to, kar kupiš. Največ, kar lahko dobiš, je n-odgovorov, od katerih bosta 2 hvalila eno znamko, 3 drugo, 1 bo kritiziral znamko, ki jo 2 hvalita, vse skupaj pa tebi ne bo nič pomagalo. Veš, vsi pomivalni stroji pomijejo posodo, dokler delajo. Vsi štedilniki imajo grelne plošče, ki, dokler niso pokvarjene, delajo. Vse nape vlečejo, dokler niso pokvarjene. Če se jih vzdržuje, delajo dlje. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

4. jun 2007 13:25

Pri pomivalnem stroju je meni gladko vseeno, koliko programov ima, ker praviloma uporabljam enega samega, univerzalca, kakšnega drugega res izjemoma (morda na višji temepraturi, če je posodoa res zasvinjana - je namreč ne splahnjujem, preden jo dam v stroj, razen večjih kosov hrane).  In mi je hvaljenje znamke, ki ima osem programov na šestih različnih temepraturah popolnoma odveč. Tudi sem vesela,da si nisem kupila novega pomivalnega stroja s košaro na jedilni pribor na vrhu, ko ga moraš lepo vodoravno zložit. Malo preveč časa gre zato, da vsako vilico in nož vtaknem v režo, pa na enak način ven pobirat (tašča ga ima, zato ne govorim na pamet, ampak iz izkušenj). Zato prisegam na košarice - šop pribora noter in z eno potezo več kosov pribora naenkrat ven. Sicr pa pomivlani stroj kupujem tako, da odprem vrata in pogledam,kakšen razpored imajo mreže in košare - tiste za jedilni pribor morajo biti spredaj, za krožnike mi pa tudi ni vse všeč.

 

Čeprav veliko pečem in kuham, me tudi pečica s sto in eno funkcijo ne privlači. Saj se lepo sliši, kaj vse zmore, ampak uporabljam pa večinoma klasično in ventilatorsko in to je to. Le to vem, da bo naslednja imela vodila, na katerih se pekač potegne ven, je lažje obračat stvari v pekaču, kot če teh vodil ni.

 

Za steklokermaiko vem le to, da bom vedno kupovala ploščo, ki ima tudi ovalni nastavek, saj veliko pečem in kuham ribe, v primernih posodah. Pa noben gumb ne sme biti na plošči, da jo lažje čistim. Z idukcijo nimam izkušenj, jo pa vsi, ki jo imajo, hvalijo.

 

Glede hladilnika je pa tako - sama najbolje veš, kaj potrebuješ. Zelo je praktičen tisti, ki ima spodaj poseben predal za zelenjavo in sadje, ki se izvleče neodvisno od vrat hladilnika. Sama imam kar veli hladilnik z manjšim zamrzovalnikom, saj je v kleti še zamrzovalna omara, sama pa veš, ali potrebuješ večji zamrzovalnik tudi v kuhinji. Potem kupi t.i,. ameriški hladilnik, desna polovica je klasičen hladilnik, leva zamrzovalnik. A tu pazi, da imaš urejen dovod vode, če bo hladilnik s tisto odprtino za led in hladne pijače.

 

O znamkah ne boM govorila, ker pri vsej najdeš dobre in slabe lastnosti, vsak od nas ima z eno te isto znamko lahko različne izkušnje. Takod a je najbolje, da si vzameš čas in pobrskaš po trgovinah, se v vsaki s prodajalci posvetuješ o aparatih, ki te zanimajo, in iz tega navzkrižnega izpraševanja oziroma svetovanja izluščiš,  kaj je zate najbolj primerno. Slabih aparatov danes ni, lahko imaš le smolo in naletiš na šlampasto narejen izdelek.

 

Mamamia

mamamia

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

4. jun 2007 14:05

Vendelina , nisva se razumeli oz. sem bila morda nekoliko nejasna - saj ne, da bi v štartu že kupila aparate - gre predvsem za to, da izberem, izračunam, koliko približno denarja bom zanje odštela in ugotovim, koliko mi ostane za lesene dele kuhinje - tam se mi zdi, da se bom lažje odpovedala kakšnim izvlečnim kotnim žičnatim košaram, namesto njih dala police ipd. Pri aparatih bi bila predvsem rada sigurna, da bom tisto, kar bom kupila, tudi uporabljala - zato moja vprašanja o funkcijah... Kuhinjo (postavitev) z vsemi njenimi danimi prednostmi in pomanjkljivostmi (montažna hiša, voda le na eni steni... ) imam sicer že v glavi, zato tudi vprašanje o kuhalnem otoku... O izkušnjah s posameznimi aparati pa sprašujem predvsem zato, ker sem lani dobila za rd mikrovalovko - izbrala sem jo lahko sama (mama, ki mi jo je podarila, je postavila le zgornji cenovni limit in sva se zmenili, če bo dražja, da sama doplačam) in sem preštudirala vse žive prospekte, teste zveze potrošnikov... tuhtala, ali naj kupim tako s funkcijo kuhe v sopari ali ne, s konvekcijo ali brez... No, sem izbrala nekaj vmes, stala je cca 45 takratnih jurčkov... danes pa v njej dvakrat na mesec kaj odtajam in tu in tam pogrejem - skratka - za ta opravila bi lahko kupila pol cenejši stroj, pa bi ravno tako služil namenu. No in če me razumeš - zdaj ne bi rada, da se mi zgodi enako - pomivalca nikoli nisem imela in se mi ne sanja, na kaj naj bom pozorna - kot berem tu, na starih forumih, je tisoč podrobnosti, ki lahko delo olajšajo ali pač ne; ogrevam se za integriran stroj, pa ne vem, kako se obnese, je varno, če se nad njim kaj polije ali zadeva hitro crkne... Napo smo imeli do sedaj le eno, še doma, pri mami, pa je bila bolj za okras, ker je tako ropotala, da se skoraj nismo mogli zraven pogovarjat, zato je bila večkrat ugasnjena, kot prižgana... In vsi ti hladilniki - kolegica ima "no frost" pa pravi ,da se ji dogaja, da ves čas nekaj briše po hladilniku, češ da nima ventilatorja??? ... Hvala, mamamia, približno tak(e) odgovor(e) sem želela - skratka, razmišljam o tem, kaj je uporabno do te mere, da odtehta ceno... lp, Irena

barbara9  

član od: 31.1.2007

sporočila: 756

4. jun 2007 15:13

Imam hladilnik, širok 70 cm. Dodatnih 10 cm zares veliko pomeni, dosti več se shrani vanj, nobenih zadreg z ovalnimi krožniki, velikimi posodami. In to, da je zamrzovalnik spodaj, hladilnik zgoraj. Da se ni potrebno sklanjati 27 x na dan. barbara9 Sporočilo je spremenil(a) barbara9 dne 04. jun 2007 15:17:51 Sporočilo je spremenil(a) barbara9 dne 07. jun 2007 13:59:52

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

4. jun 2007 16:42

Piškotek, raje bi se, če bi imela omejeno vsoto za celoten nakup odpovedala dragim firmam, izvelčnim predalom pa nikoli. Ko sem sama menjavala kuhinjo,sem jo ravno zaradi takih stvari, kot so rolo in izvlečni predali. Prej včasih nisem vedela, kaj imam zadaj, zdaj imam vse pregledno. Toda pozor, v izvlečne predale gre manj robe kot na police.

Hladilnik je meni bolj ekonomičen prostostoječi, ker ima večji volumen in tudi za rokovat je meni lažje. Moji mami se je zgodilo, da je imela vgradnega in ko se ji je pokvaril, take dimenzije niso več delali.Fino je, če ima nulto cono, kjer j temperatura okrog nič st. C in meso kar precej dalj zdrži kot  običajno.  No frost pomeni, da zmrzovalnik ne dela sreža oz. ledu, za hladilnik pa je potreben ventilator. Je precej boljši sistem kot tisti, da zadnja stena zmrzuje in kapljice odtekajo skozi luknjo v posodo, ki je na zadnji strani hladilnika.  Fino je, če ima nulto cono, kjer j temperatura okrog nič st. C in meso kar precej dalj zdrži kot   Meni, pa še marsikateri drugi se je zgodilo, da je se na zadnjo steno prilepil papir, ta je potem luknjo zamašil in posledica je poplava.

Tisto o programih  pri pomivalih strojih je pa tako, kot piše mamamia, uporabljaš enega in občasno še enega ali dva. Fuzzy logic pomeni, da stroj sam izbere dolžino programa, čeprav se mi zdi malo za lase privlečeno. Sama uporabljam vedno isti program, dolg je 135 minut + - 2 minuti. Ali je vgraden ali integriran je čisto stvar odločitve. Ene imajo raje čisto integriranega zaradi samega izgleda kuhinje, zaradi samega popravila pa ni posebnih komplikacij. Če bi imela dovolj prostora, bi pomivalni stroj dvignila za 30 cm, da se ni treba skoz sklanjat. Meni se to zdi veliko boljša rešitev za moj hrbet, ker PS uporabljamo vsakodnevno, kot pa dvignjena pečica, katera je v uporabi občasno. Seveda bi bilo najbolje imeti oboje dvignjeno, samo kaj, ko potem zmanjka za pult. Aja, ko ga kupuješ, je najboljše vzet s seboj ta velik plitev krožnik, pri meni se veternica zatika in ga jih moram pomivati na roke.

Napa naj ima čim boljši pretok zraka, tam od 500-600 kub. metrov na uro in čmmanj decibelov. 

Pomivalno korito je poglavje zase. To je edina stvar, ki bi jo v moji kuhinji zamenjala. Je od blancota, rostfrei in najbolje bi bilo, da bi ga polirala 2x dnevno. Stari je bil kar se čiščenja tiče boljši, pa niti ne vem, kdo je bil izdelovalec, verjetno je bil kar domači, saj včasih ni bilo uvoza. Dobro je, da je korito dvojno, če drugega ne, da je vsaj tisti manjši zraven, kamor lahko zložiš čudo in pol, čeprav izgleda majhen. Ne razumem, kako nekateri shajajo z enojnim, saj se še marsikaj kljub stroju pomiva na roke.

 

LP

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

4. jun 2007 18:06

AJa, Lijana je omenila velikost krožnikov za pomivalni stroj. Sama imam takega, že drugega, da se da višina zgornje košare nastavit po potrebi. To je kar pomemben podatek, saj če je več večjih koržnikov, jih ni treba zlagati kako drugače, pač dvigneš košaro in rešeno...

Samam imam navadni stroj, ne vgradnega, a smo sneli zgornjo ploščo in ga dali pod kuhinjsko ploščo. Torej nimam na vratih plošče, kot je kuhinja, ampak je pač bela sprednja stran stroja. Če te to ne moti, potem kupi navaden stroj, saj so bistveno cenejši od vgradnih. Problemov nismo nikdar imeli ne s prejšnjim strojem ne z zdajšnjim.

 

Hladilnik imam tudi jaz prostostoječ, mi je bolj praktičen od vgradnega (svakinja ga ima in razen lepe stranice na vratih ne vidim druge prednosti, je pa zabavno, ko mehanizem malce nagaja...).

 

Glede izvlečnih predalov in polic v kotnem elementu - temu se ne bi nikdar odpovedala. Ampak to je odvisno od tega, koliko posode imaš, kaj vse boš imela v kuhinji in kaj imaš lahko spravljeno kje drugje, ne v kuhinjskih elementih. Pri prijateljici sem videla čudovito rešen kotni element z mrežastimi policami v več ravneh. Kaj vse šele tja spraviš...

 

Pri koritu sem pa, podučena z izkušnjami drugih stanovalcev hiše, odločena: nikdar bakra ali rostfraja. Nenehno drgnjenje in čiščenje, iskanje emulzij...Pa obvezno dvojno, sploh zdaj, ko imaš razne mrežaste nastavke, pa vmesno košarico s pokkovom med obema koritoma....take super rešitve so. Jaz, podobno kot LIjana, tudi težko zastopim, kako nekdo shaja z enim samim koritom....Če bi jaz imela eno, bi menda imela nenehno poplavo ali pa vse po tleh. Apak po drugi strani pa drži, da jih veliko shaja tudi z enim koritom, pač stvar navade.

 

Glede manjših aparatov: sem včeraj pri sosedu videla en severinov aparat, ki je za imet, saj sta toaster in ena vrsta žara v enem. Sama imam tako napravo že več kot deset let, a me je bilo kar strah, kaj bo, ko se pokvari, saj je potem do zdaj nisem našla nikjer več, niti v tujini ne (kolikor sem pač gledala). No, zdaj jo vidim pri sosedu. Je taka reč, ki ima na zadnji strani običajno režo za toastanje kruha. Aparat je širši od običajnega toasterja, ker ima na sprdnji strani odprtino za pravokoten pladenj, na katerem lahko segreješ kak topel sendvič, spečeš hrenovko ali jetrni sir, gratiniraš kakšno jed....Spominja na te mini pečice, le da nima šipe za zapret, zadaj pa je še toaster. Nisem pa videla cene, je še ni bilo na škatli. Meni je ta aparat res praktičen.

 

Mamamia

mamamia

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

4. jun 2007 22:05

Pa še nekaj je dobro predvideti - višino pomivalnega korita, delovnega pulta in štedilnika. Standardne višine so dimenzionirane za neko imaginarno povprečno osebo in so navadno prenizke. Zdaj je čas, da si jih prilagodiš, meni se zdi to ena od najpomembnejših odločitev kuhinji, če drugega ne, boš prihranila pri stroških za kozmodisk. Višina vrha pomivalnega korita naj bi bila enaka višini roke, pravokotno upognjene v komolcu minus 15 cm, delovni pult naj bi bil 5 cm nižji, kuhalna površina pa še 5 cm nižja. Sama sem v svoji sedanji kuhinji upoštevala ta pravila, razen zadnjega - delovni površino in štedilnik imam v isti ravnini. Imam majhno kuhinjo in v prejšnji, kjer sem se tega držala, je bilo to smiselno, ne pa tudi neobhodno. Bom razložila zakaj. V glavnem za štedilnikom aktivno delam s ponvami in kozicami, ki niso visoke. Če že kaj kuham v visokih loncih, je tisto prepuščeno času in temperaturi, zato mi občasno ni težko dvigniti pokrovke s pozicije, ki ni čisto prilagojena moji višini. Včasih kuham pri moji mami, ki ima standardne elemente. Katastrofa! (Sem povprečne višine, mogoče še malo manjša, 170 cm). Ko/če bom projektirala svojo naslednjo kuhinjo, bom vsekakor upoštevala Lijanin predlog za dvignjen pomivalni stroj, pa pomivalno korito bo tako veliko, da bom vanj brez problemov postavila pekač od pečice. Vrh mojega pomivalnega korita bo pa 10 cm pod višino roke, upognjene v komolcu. Me prav nič ne skrbi, če ni na voljo takih dimenzij, si ga bom dala pa napraviti iz kamna. Ali vliti iz cementa. Kar se tiče rostfraja in bognedaj celo bakra, se popolnoma strinjam z mamamio. Prva čisto tvoja kuhinja je nekaj najbolj pomembnega v tvojem življenju. To pač ni samo nabor aparatov in pohištva, ki se bolj ali manj približuje romantičnemu idealu po vzoru revij z notranjo opremo. Ne boj se napak, vsi jih delamo in jih še bomo, kar korajžno sanjski kuhinji naproti! nola

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. jun 2007 15:13

Višina elementov je pomembna. Vsak, ki je višji od 170 cm, bo ugotovil, da klasična višina elementov na dolgi rok vodi v okvaro hrbtenice. Sama sem (182 cm) zadevo dvignila za 15 cm (dodano na tistih 7 cm cokla, ki itak pride), predpogoj pa je bil, da smo dvignili vtičnice. Izvlečni predali so v redu, samo včasih kakšen oblikovalec pretirava in ti naredi n - utorov, od katerega se ne da prav nič uporabljati. Definitivno je treba v kuhinji pustiti prostor še za male gospodinjske aparate, ki jih kupujemo kasneje in prostor za kuharske knjige. Mi smo to rešili s preoblikovanim odprtim regalom za knjige. Vendelina jr.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

5. jun 2007 15:47

Nasvet:

1.Pečica v višini oči, da ne boš klečala na tleh.

2.Vsaj podpultni aparati, ki niso preoblečeni z istim lesom kot kuhinja, da ne zbiraš smeti v režah.

3. Hladilnik, glede na oskrbo. Če imaš še skrinjo ali zam. omaro, ne potrebuješ zamrzovalnega dela. Drugače pa je dobra rešitev kombinacija hladilnika z zamrzovalnikom in hladilnikom, spodaj pa ohlajen izvlečni predal.

4.Kombinirani hladilnik , hladilnik in 3-predalni zamrzovalni del ima premalo prostora za zamrzovanje že pripravljene hrane,

5. Izvod nape v zračnik, ogljeni filter se ne obnese,

6. Vprašanje nogic ali zaprtega cokla- ali boš vsak dan brisala na kolenih pod elementi in ven brskala stvari, ki se skotalijo v najbolj oddaljen kot.

7. Odprte in zaprte police so odvisne od lastnega smisla za (ne)red, obiskovalci pa vidijo drugače.

8. Strokovnjak naj pove, če se da odtok in el.instalacije prestaviti, zagovo zadostno število priključkov.

9. Zadostna nad delovnim pultom in- umivalnikom.

10. Položaj odlgalne površine in aparatov glede na to, ali si levičal ali desničar.

11. Izkoriščenost prostora, če je kuhinja majhna.

12. Ne verjeti vsega prodajalcu, ker ne bo uporabljal te kuhinje.

 

Že dobro leto se ukvarjam s kuhinjo popolnoma nespretne prijateljice. Njeno vizijo kuhinje,1, 80 x 2,8 , v kateri mora biti tudi pralni stroj in sušilec, je narisal mizar z visečimi elementi, visokimi 28 cm ( ni pomota), bojda pa bi zgledalo zelo "zračno".Pulta pride okrog 60 cm !!!!!

Totalna oslarija je bil njen nakup črnega hladilnika Swarowski, ki ima največ prostora - za pijačo. Pa ja, ima vgrajen radio in se pogovarja s tabo.. Pa zgleda ko truga , pardon, draga truga.

Kuhinjski elementi so oblikovai tako, da so primerni za ljudi, visoke okrog 170 cm. Venndy je to dobro rešila. Jaz imam pručko, s katere vse dosežem. In skorigiram do lastne višine, kadar je to potrebno.

 

Ne vem, od kod si doma, pomembna je bližina servisa za aparate. Druge stvari so pa povedale že pred mano. 

Ker sem sama zelo blizu kompletni obnove kuhinje, sem hvaležna vsem, ki so prispevale svoje izkušnje. 

 

 

F r i n a

tilenboc  

član od: 30.6.2004

sporočila: 221

5. jun 2007 16:17

Največja napaka, ki sem jo naredila v kuhinji je, da imam enojno korito (to me še ne moti tako hudo, ker sproti vse zlagam v pomivalni stroj) in pipo na koritu. Ta pipa mi bo pa dala vetra. Vedno ko hočem pomiti malo večji lonec, mi tudi v lijak ne gre, ker imam tako nizko pipo. Že cel jedilni servis sem razbila na tej pipi. Tudi jaz bi si želela še več izvlečnih predalov v kuhinji, so res zelo praktični, je pa res, da gre potem v omaro bistveno manj. Tudi jaz imam kuhinjski pult višji od standardnega, mislim da za 7 cm. Hladilnik, pomivalni stroj in štedilnik imam vse vgradno. Kuhinja mi je vizualno bistveno lepša, če so fronte vse enake, ne pa hladilnik bel, pečica rjava, kuhinja pa recimo vanilija. Pečica je v višini oči, kar je fantastično. Če bi pa imela še PS dvignjen, bi mi pa zmanjkalo delovnega pulta. Zame osebno mora biti PS poleg lijaka in ne na kakšni drugi strani kuhinje, da je vsa kuhinja mokra. Tudi bolj praktično mi je, da ga imam na desni strani lijaka, ker zlagam posodo vso z desno roko. Za PS smo odšteli kar precej, pa uporabljam samo en program, kot so že predhodnice rekle MV imam samo za pogrevanje, Hladilnik imam tak, da ima spodaj še tri zmrzovalne predale. Paziti je treba, da ne vzameš takega, ki ima na vrhu zmrzovalne predale in spodaj hladilnik, ker bistveno večkrat odpiraš hladilnik in si boš zlomila hrbet. Čeprav imamo dve skrinji se mi zdi pametno, da imaš kakšen zmrzovalni predal, kajti sem v drugem nadstropju hiše in se mi ne ljubi za vsak košček mesa letati po stopnicah. Sicer pa ne vem, zakaj bi bil integrirni slabši od prostostoječega(bistveno lepša kuhinja), če se kaj pokvari, enostavno vrata omare odstraniš in se ga da brez problema vzeti iz omare, prav tako pečico in pomivalni stroj. Paziti je treba tudi na kuhinjsko napo, marsikje v kuhinji sediš in se tudi pogovarjati ne moreš, ker je napa tako glasna. Najbolj pametna moja poteza je pa bila, da imam dovolj delovnega pulta med koritom in štedilnikom Saj imam tudi na drugi strani kuhinje velik pult, vendar uporabljam samo tega poleg korita.. tilenboc

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti