Njoki s šampinjoni in modrim sirom
ati zlati in jass, pa nekajlepega - me veseli, da vas je nekaj tako razmišljajočih.
Ne morem pozabiti svete jeze moje prijateljice, katere punčka je šla leto prej v šolo, ker je bistra in oh in ah in zna pisat in zakaj bi bila doma. Kraval je nastal, ko je ta mati opazila, da punčka na skirvaj daje v šolsko trobico punčko,s katero se je narjraje igrala. Zagnala je vik in krik, nadrla deklico, da je ona zdaj velika in šoalrka in prepametna in oh in sploh, deklica pa v šok. In v jok in cepetanje, zvezke je zmetala iz torbe in k sebi stiskala punčko, igračko.
Je to vredno enega pridobljenega šolskega leta? tedno so potrebovali, da se je deklic apomirila, materi je učiteljica - modra ženska, hvala bogu, svetovala, naj deklici dovoli, da nosi igračko s seboj, če se tako počuti bolje in BOLJ VARNO! Take rane otrokom vedno ostanejo, a v tem primeru so se vzgojiteljice in učiteljice še dodatno potrudile, pojasnile mamici, da je punčka sicer bistra, a socialna zrelost je nekaj drugeg... in se je vse skupaj srečno končalo. Toda kaj v kakšnih drugih primerih?
Mamamia
mamamia
Jaz se pač zavzemam za možnost izbire - vsak otrok je osebnost zase in na njega se je treba ozirat, ne pa na vse druge, njihove potrebe in ambicije. Kot mi odrasli, so tudi otroci zelo različni in različno hitro dozorevajo.
JAz sem pač napisala skrajni primer, nikakor ga pa ne posplošujem.
Je pa res, da mi je bližje razmišljanje od jass kot tistih, ki bi otroka za vsako ceno radi poslali v šolo prej.
Kot sem že rekla - znanje osvojiš z levo roko, enega leta otroštva ti pa nihče ne more nadoknaditi.
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Njoki s šampinjoni in modrim sirom

Tajski rdeči curry