Kulinarika.net - blog: Skorajšnja katastrofa

Skorajšnja katastrofa

ali zakaj Gospodičnice ni pametno pustiti same

blog: dogodki / ostali dogodki, avtor: pravljicna 

Saj poznate tisto, da če je otrok tiho več kot minuto, da je gotovo nekaj narobe?

No, nekaj podobnega je ugotovil Gospodičničin ati nekaj časa nazaj. 

So prišli k dediju in bici na obisk. Pa sta šla Bratec in Gospodičnica malo po svoje (beri v zgornji štuk gledat risanke na dedijev računalnik). 

Odrasli so padli v debato in malo pozabili na mulčka. NO, čez neki časa je Bratec le priromal nazaj dol, o Gospodičnici pa ne duha ne sluha. In se je ati odločil, da gre v izvidnico. 

Ko je prišel v zgornji štuk, ga je najprej presenetil nenavaden vonj. Kot bi se nekaj žgalo. Šel je kar za nosom ... in prišel v kuhinjo (ki že doooolgo dooolgo ni več v uporabi - služi le kot ropotarnica vse mogoče in nemogoče krame. Vendar pa električne plate še vedno odlično delujejo). In odkril, da je ena izmed plat prižgana. In seveda je bil na plati kup krame, ki se je že veselo smodila. Hitro je ugasnil plato, kramo pa umaknil in "pogasil" kramo. 

Ker o Gospodičnici še vedno ni bilo ne duha ne sluha, je pokukal še v vse sosednje sobe. In v "sobi za goste" je našel kar je iskal. Gospodičnico. Ki je spala v Damikini prenosni posteljici (ki je Damika že doooolgo ne uporablja več, saj je ja že velika punca. Velike punce pa ne spijo več v prenosnih posteljicah, a ne?). 

Očitno se je Gospodičnica med navdušenim igranjem tako utrudila, da jo je premagal spanec. 

Po "prebujenju" sta Gospodičnica in ati imela dolg pogovor o tem, kako se nobenih gumbkov, sploh pa tistih na štedilniku, ne obrača oz. se z njimi niti podrazno ne igra!

 

P.S. Nadaljevanje skorajšnje katastrofe pa je sledilo čez kak teden, ko je bila na počitnicah pri dediju in bici še Damika. Tudi njej so gumbi (najbolje tisti na štedilniku, pralnem in pomivalnem stroju) straaaaaašno zanimivi. In tako fiiiiiiiino jih je vrtet. Damike sicer še ne pustijo same, a tudi če je bica zraven, se gumbki vrtijo. In včasih je bica tako zatopljena v drugo delo, da tega ne opazi. Še sreča, da je Damika tako odkritosrčen otrok, da kar sama pove, da je zavrtela kakšen gumbek ali dva. In še sreča, da bica to preveri - kajti - tudi tokrat je gorela plata. Krama se sicer še ni utegnila smoditi (kaj že pravijo o oslu in ledu?), je bilo pa že globoko na tem, da bi se počasi začela. 

Blogi istega avtorja

Mnenja o blogu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Število ogledov strani: 1403

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecBojaan24
MOJ vrteta
Kaj danes za zajtrkgligor
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti