Svet skozi otroške oči

blog: dogodki / ostali dogodki, avtor: pravljicna 

Ker me zadnje čase obdajajo večinoma otroci in ker je vnjihovih izjavah celo bogastvo. Škoda bi bilo, da gre v pozabo.

## Danes smo si, kot že tolikokrat doslej, sposodili sosedov travnik/igrišče (z dovoljenjem seveda). Od nekod priteče lastnik travnika (7 let). Rečem: "Malo smo si sposodili vaš tobogan." In 7-letnik odgovori: "Ja, sej mi nič več ne uporabljamo tega travnika." "O, kako pa to?" vprašam. In dodam: "Ste že vsi preveliki, a ne!?" . "Ne, sam mi mamo telefone!" odgovori 7-letnik.

 

 

## Debatiramo pri kosilu o prekrivanju strehe. Pa reče mož: "A ti si že bla pri nas, ko smo menjali streho? " Še preden lahko odprem usta, se že oglasi Damika: "Kaj pa jaz? A jaz sem že bila?" Poveva ji, da nje še ni bilo. Grdo pogleda in vpraša: "Kje pa sem bila?" Rečem:" V srčku." In Damika (zmagovalno) dvigne roki in zavpije: "Sem že bla, ati! Ja, se spomnim. Sem že bla!"

 

 

## Damika sedi na kavču (sredi dneva) in bere knjigico. V dnevno vstopi ati in ugasne luč. Damika ga grdo pogleda in reče: "A zdaj bom pa v temi živela?"

Blogi istega avtorja

Mnenja o blogu

johana  

kuha že od: 5.3.2014

Št. objav: 12609

Objavljeno 13.7.2018 ob 13:12

Vesel

Luštne zgodbice tvojih otrok, ja, otroci so res neverjetni, uzivajte , dokler lahko, še prehitro odrastejo, ampak-spomini pa ostanejo za celo zivljenje. Ravnokar sem se spomnila tudi naše anekdote, ko sem mlajšega sina, ki je bil še dojenček, peljala k zdravniku, zraven pa je bil starejši in v čakalnici, nasproti nas je sedela gospa ravno tako z dojenčkom, ki sem jo dobro poznala. Starejši sin jo opazuje in opazuje in kar naenkrat me vpraša tako na glas, da je gospa slišala-mami, ali je ta gospa mami ali babi. Meni je postalo zelo, zelo nerodno, ko sem mu povedala, da je tudi mami. Gospa se je nasmejala in samo dejala-dobro opazuje vaš otrok, itak se pozna, da sem precej starejša od vas, saj imam še enega otroka v poznih letih. Je pa res, da smo bile pred dobrimi 30. leti zenske, ki smo postale mamice, zelo mlade, vsaj večina nas.

naor  

kuha že od: 4.3.2010

Št. objav: 7767

Objavljeno 19.7.2018 ob 9:35

Zelo vesel

Pred dnevi se je zbrala naša razširjena družin na poletnem klepetu, med nami je bila tud naša najmlajša, zelo zgovorna deklica. In ko tako lepo klepetamo, nanese beseda na potovanja, na prijetne dogodke, kaj vse smo doživeli, pa se oglasi naša svakinja in pove, kako prijetno je bilo v turški savni. Na koncu še doda, kako mehko kožo je imela po tako prijetnem tretmaju, pa sem še sama dodala, da to lahko dobiš tudi, če nekaj ur kosiš in ti pot teče po obrazu, posledica pa je tudi mehka koža na obrazu. Naša šestletnica nas gleda in posluša, potem pa ustreli: "Kako mehko kožo imam tudi jaz!" in se zadovoljno gladi po svojih lepih ličkih.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti