Kulinarika.net - zdravje: Uspelo mi bo!

Uspelo mi bo!

Avtogeni trening

zdravje: osebnostna rast, avtor: hlebpet 

Sodoben način življenja, številne spremembe v družinskem in poslovnem življenju vse bolj ogrožajo naše zdravje. Človek se hitrim, naglim in neposrednim spremembam stežka prilagaja, čeprav morda organizem tega ne kaže. Čeprav se na te hitre spremembe telo odziva kot na nasilje, se v človeku rušijo ravnotežja, kar pa peha posameznika v različne bolezni.

 

Metoda avtogenega treninga je eden od prijemov, s katerim se boste naučili gospodariti z zalogami močmi in kar je najpomembneje, človek je ponovno usmerjen vase in k sočloveku.

Pri vseh medicinskih in farmacevtskih dognanjih število bolnikov narašča.

Glavno sporočilo, ki si ga mora vsak posameznik vgraditi čim globlje v duševne plasti, je geslo: »Uspelo mi bo!« Če zvečer med avtogenim treningom zaspite, je poslednja misel »Uspelo mi bo!« In zjutraj bo to prva misel, ki se ji zbrano posvetite.

Pomoč za vsakogar

Pri vseh medicinskih in farmacevtskih dognanjih število bolnikov narašča. Žal vse bolj velja, da približno dve tretjini bolezni povzročajo duševni dejavniki ali pa jo vsaj pospešujejo. Sodobni človek mora nositi vse več bremen, o tem ni dvoma. Toda žal si dodatna bremena naložimo tudi sami. Vse to na škodo svojega zdravja. Prej ali slej se pokažejo motnje, ki spodkopavajo zdravje. Tako nastane začaran krog, ki ga tudi najboljša zdravila ne morejo odpraviti. Bodisi smo živčni, bodisi vegetiramo, zaidemo v nevrotične motnje v doživljanju in vedenju, ali pa gre za odraz takšnih motenj v delovanju notranjih organov (sem uvrščamo tudi že zaprtje). V vseh teh in podobnih primerih imamo opraviti s pojavi, ki je njihovo zdravljenje ali lajšanje uspešno le, če bolnik in zdravnik tesno sodelujeta. Idealna metoda za iskanje notranjega ravnovesja in odpravljanje zgornjih težav je vsekakor avtogeni trening. Torej pot k večji storilnosti, k ozdravljenju ali preprosto kot možnost, kako si življenje olajšamo, da postane znanost.

Avtogeni trening je pot k večji storilnosti, k ozdravljenju ali preprosto možnost, kako si življenje olajšamo, da postane znanost.

uspelo_mi_bo2.jpg

Avtogeni trening ni magija ali čarovnija, je znanstvena metoda, nekakšna samohipnoza, s katero naj se prenaša moč predstave na človekov organizem. Tako se na primer pretoči nadzorna predstava o težkosti roke v občutek te težkosti in končno v stanje, ko to težkost – kot odraz mišičnega ohlapnjenja – lahko zazna tudi opazovalec. Ta prenos z ravni duševnega doživljanja na telesno delovanje je možen, ker sta telo in duševnost celovita enota.

Avtogeni trening ni magija ali čarovnija, je znanstvena metoda, nekakšna samohipnoza, s katero naj se prenaša moč predstave na človekov organizem.

Moč predstave vpliva na telo. Če izvzamemo predšolske otroke se lahko prav vsak priuči te metode, torej avtogenega treninga, vendar le, če jo v resnici vadi, s predstavo, zbrano in usmerjeno na mirovanje in sprostitev. Kdor se s pomočjo avtogenega treninga lahko odtrga od svojih skrbi in problemov, bo lahko tudi pretrgal začarani krog stisk in trpljenja sodobnega sveta. Mnogi ljudje so s pomočjo avtogenega treninga lahko premagali bolečine in tesnobo, zavore in zadrege, zaradi katerih so dotlej tavali od zdravnika do zdravnika.

Kdor se s pomočjo avtogenega treninga lahko odtrga od svojih skrbi in problemov, bo lahko tudi pretrgal začarani krog stisk in trpljenja.


Število ogledov strani: 7903

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrdkapica
malo za hecvegetar
Kaj danes za zajtrkzdravka
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »