Moji pečeni makaroni

pečeni makarončki s hrenovkami in zelenjavo

Maja92  Izvor: Slovenija
Moji pečeni makaroni
    testenine
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  4
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: Za 3 osebe

makaroni

3 hrenovke

4 žlice drobtin

3 jajca

2 žlici margarine ali masla

korenček (narezan na kocke)

2 paradižnika (narezana na kocke)

sesekljana čebula (količina po izbiri)

grah

2 žlici kisle smetane

peteršilj

čili

vegeta

sol

rdeča paprika v prahu

bazilika

druge začimbe (po izbiri)

Postopek

Vzamemo lonec in vanj nalijemo olje (toliko, da pokrije dno). Nato nasekljamo čebulo in jo malo popražimo v loncu, ter dodamo margarino, ki jo zmešamo v loncu s popraženo čebulo.

Nato v loncu vode skuhamo makarone in dodamo hrenovke, ki smo jih narezali na kolobarčke. Vse skupaj kuhamo, dokler ni kuhano.

Vmes narežemo in pripravimo korenje, paradižnik in grah ter ga dodobra pokuhamo v loncu tople vode (vode naj bo samo toliko, da pokrije vso zelenjavo v loncu in nič več. Po potrebi vmes vodo počasi dolivamo). V lonec z zelenjavo dodamo vegeto, rdečo papriko (toliko paprike v prahu, da se voda obarva na rdečo-oranžno barvo), baziliko in peteršilj (lahko tudi domači) in zelenjavo kuhamo na dovolj velikem ognju, da počasi vre.

Medtem so makaroni in hrenovke že kuhane, zato jih damo v lonec, kjer smo prepražili čebulico in še makarone in hrenovke rahlo popečemo. Ko popečemo hrenovke in makarone, dodamo še ostale začimbe, jajca, kislo smetano ter kuhano zelenjavo. Dodamo še sok (4 žlice), ki nam je ostal pri kuhanju zelenjave.

Vse skupaj imamo na malem ognju vsaj 10 minut, redno mešamo, vmes lahko dodamo še malo soka od zelenjave (po okusu). Ugasnemo ogenj in lonec postavimo na pult za 5 minut (lonec naj bo pokrit s pokrovko), nato lahko postrežemo.

Zraven pečenih makaronov lahko spečemo piščančje meso, si naredimo zeljnato solato ali pa makarone preprosto prelijemo s kečapom in dodamo nariban sir (edamec).

Pa dober tek!


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

the tina  

kuha že od: 5.10.2013

Št. objav: 302

Objavljeno 28.8.2014 ob 17:12

Jaz delam podobno, samo da hrenovke nič ne kuham, samo popečem jih, potem jih dam na krožnik (in v omako vrnem na koncu), v isti ponvi popražim čebulo in zelenjavo, zalijem s paradižnikovo omako in kuham dokler ni zelenjava kuhana. Meni zelo všečna zadeva. Aja, pa v navodilih ti manjka kam damo jajca. :)

Vanja_v_ZDA  

kuha že od: 14.11.2008

Št. objav: 6079

Objavljeno 28.8.2014 ob 17:14

Maja92, navodila za tole jed so tako brez repa in glave, da nimam pojma, kje bi sploh začela s kritiko. Mogoče kar na začetku: Najprej prepražiš čebulo in potem dodaš margarino?

Vesnuska  

kuha že od: 1.1.2011

Št. objav: 944

Objavljeno 28.8.2014 ob 17:55

Zabaven recept, ni kaj.

the tina, pomoje dodaš jajca k ostalemu(preden ugasnemo ogenj!) in kuhaš dokler niso kuhana :D

Sandra_a  

kuha že od: 6.12.2010

Št. objav: 447

Objavljeno 28.8.2014 ob 20:20

Zelo vesel

'Skuhamo makarone, dodamo hrenovke, narezane na kolobarčke in vse skupaj kuhamo, dokler ni kuhano.'

No, tale navodila so res zabavna... Kuhanim makaronom dodamo hrenovke in še naprej kuhamo, dokler ni kuhano :D.

mamamia  

kuha že od: 9.11.2004

Št. objav: 15820

Objavljeno 28.8.2014 ob 21:05

Meni je pri tej jedi zelo žal tako zelo prekuhane zelenjave .... najprej kuhana, potem pa še malo cmarjena z makaroni in hrenovko? No ja, po moje vsa razpade. Sicer pa, kakor komu ljubo. Je pa res, da je navodilo enkratno - tole z makaroni in hrenovko, skuhanim makaronom dodaš hrenovko in kuhaš dokler ni kuhano. Hehe, ni da bi človek kritiziral, se pa malce zabavamo. Saj bo bolje.

Sandra_a  

kuha že od: 6.12.2010

Št. objav: 447

Objavljeno 28.8.2014 ob 21:17

Vesel

Najbolj mi je všeč opomba v oklepaju, da je lahko domač peteršilj :). Pa piščančje tačke so tudi simpatične. Bom vsekakor tole pripravila, z nekaj prilagoditvami seveda . Drugače pa je okus po sestavinah sodeč gotovo super in je vredno priprave. Da ne bomo samo kritizirali :).

cedevita  

kuha že od: 23.2.2008

Št. objav: 52

Objavljeno 29.8.2014 ob 13:26

Zelo vesel

Dajte no, avtorica je članica Kulslo šele 14 dni ;)

Sem se pa tudi jaz nasmejala.

Vanja_v_ZDA  

kuha že od: 14.11.2008

Št. objav: 6079

Objavljeno 29.8.2014 ob 15:12

Kaj je smešno in zabavno pri vsem tem? Ne razumem.

Maja92  

kuha že od: 16.8.2014

Št. objav: 4

Objavljeno 29.8.2014 ob 21:28

Vesel

Pozdravljeni vsi :)

ja, zanimivo je bilo brati vaše komentarje... Naj najprej povem, da je popravljeni recept že v obdelavi in čakam da ga odobrijo, tako da ga boste verjetno kmalu lahko videli.

za:*mamamia* - za zelenjavo lahko dodam, da ne razpade, saj je zmešana z drobtinami in jajcem, ki jo nekako tudi držita skupaj.

za:* Sandra_a*- hvala za komentar, res, vendar imate drugi tudi prav :) ko sem svoj recept brala na spletni strani, sem se tudi sama kar precej nasmejala.. Upam da bo drugi, popravljeni recept kaj boljši :) .

In tudi to je res, nisem dolgo še na tej strani, verjetno sem tudi recept napisala bolj po domače :) vendar bo boljše :)

Hvala vsem za komentarje :) LP

Sandra_a  

kuha že od: 6.12.2010

Št. objav: 447

Objavljeno 1.9.2014 ob 18:13

Vesel

Recept uspešno preizkušen in je jed res zelo dobrega okusa :). Moje prilagoditve so bile: hrenovk nisem nič kuhala, sem jih dodala kar direktno na prepraženo čebulo in popekla, nato dodala kuhane makarone, naprej po receptu. Zelenjavo imamo radi malo bolj čvrsto, zato sem tudi to malo priredila. Sem se pa držala recepta kar se tiče sestavin in osnovnega načina priprave. Naslednjič morda zelenjavna verzija in pečeno piščančje meso :)

Postopek je tudi dosti lepše opisan kot prvič, pohvale avtorici, da je za dobro vzela komentarje in naredila par popravkov :).

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.