jesen,poletje,pomlad,zima,sladice,slovesnost

Torta lene Jožice

okusna sladica iz sestavin, ki jih najdemo v shrambi

Torta lene Jožice
Slike postopkov »
Slike gotovih jedi »
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 2 uri in pol 2 uri 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

2 oblata za torte

25 dag zamrznjenih malin

2 žlici sladkorja

1/2 vanilijevega sladkorja

1 vrečka želatine (10 g)

1 vrečka (85 g) kreme za torte z okusom vanilije

1 vrečka (85 g) kreme za torte z okusom čokolade

2,5 dl fino ohlajenega mleka (1/2 za eno in 1/2 za drugo kremo)

4 jušne žlice likerja Belle de jour - breskov liker (1/2 za navlažitev enega biskvita in 1/2 za navlažitev drugega biskvita)

4 dag mandljevih lističev

Postopek

1. Najprej namočimo želatino s 4 žlicami mrzle vode in počakamo 10 minut, da nabrekne, nato jo segrejemo, vendar ne do vrenja. Čisto malo jo ohladimo.

2. Na hitro pokuhamo zamrznjene maline z dvema žlicama sladkorja in vanilijevim sladkorjem, a pozor!!!, ne čisto do kraja, je fino, če ostane katera še cela. Dodamo pripravljeno želatino, enakomerno premešamo, da se želatina pravilno razporedi po pokuhanem sadju.

3. Oblat položimo na tortni model in ga navlažimo z 2 žlicama breskovega likerja. Navlažen biskvit pokrijemo s pokuhanimi, malce ohlajenimi malinami (potrebno je biti pozoren, ker se želatina prične strjevati).

4. Stepemo najprej vanilijevo kremo za torte in 125 ml mleka v čvrsto kremo, ki jo nato le razporedimo po malinovi plasti.

5. Pokrijemo z drugim biskvitom, ga zopet navlažimo z dvema preostalima žlicama likerja (le glejte, da ga ne boste vmes posrkali, ker tako lepo diši). Nanj nanesemo še čokoladno kremo, ki jo prav tako stepemo s preostalimi 125 ml mleka. S preostankom čokoladne kreme prevlečemo tudi rob tortice. Rob dekoriramo še z mandljevimi lističi.

6. Tortico lene Jožice postavimo za 2 uri v hladilnik, da se krema strdi.


Opombe

Danes se mi je tako luštalo nekaj sladkega, a kaj, ko nisem imela nič. Da bi naredila kakšno zahtevno slaščico, se mi ni ljubilo niti razmišljati, kaj šele realizirati. Čeprav sem imela možgane na off, sta me v nos butnila dva oblata za torte iz trgovine, ki sem ju imela na polici domače shrambe. S čim jih napolniti? Čisto preprosto, zvlečeš na delovni pult tisto, kar imaš doma.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.