Jagodne tortice za v roko

preproste jagodne tortice, katere lahko jeste kar iz roke

DBpek  
Jagodne tortice za v roko
    sladice: torte
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  4,5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 9 tortic

2 plasti (lista) vlečenega testa

50 g masla

200 g jagod

2 dl sladke smetane

200 g mascarpone sirčka

velika žlica domačega vanilijevega sladkorja in še pol žlice za jagode

Postopek

Lista vlečenega testa položimo enega na drugega in ju z nožkom za pico razrežemo na tretjine (2 po dolžini in 2 po širini), da dobimo 2 x po 9 skoraj kvadratnih lističev. Košarice oblikujemo tako, da položimo en list testa, ga premažemo s stopljenim maslom in čez njega damo drug list testa, vendar zamaknjen za 90 stopinj, tako, da se dobi 8 kraka zvezda. Tudi ta list testa premažemo z maslom in nastalo zvezdo previdno vtaknemo v eno izmed lukenj na pekaču za mafine. Ta postopek ponovimo še za ostalih 8 košaric. V ogreti pečici pečemo 15 minut na 200 stopinjah.

V tem času narežemo jagode na majhne koščke in jih potresemo s polovico žlice vanilijevega sladkorja in dobro premešamo. Z mešalnikom stepemo sladko smetano do skoraj srednje trdne smetane, nato pa dodamo mascarpone in žlico vanilijevega sladkorja ter vse skupaj dobro zmešamo, da nastane gladka krema.

S kremo napolnimo dresirno vrečko in v ohlajene košarice nabrizgamo plast kreme, nato dodamo plast jagod, drugo plast kreme, še eno plast jagod ter na koncu še zadnja plast kreme in nekaj jagod za okras.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

black_ariella  

kuha že od: 22.11.2011

Št. objav: 22

Objavljeno 25.5.2014 ob 14:28

Sladica mi zgleda super in bi jo v kratkem želela pripravit pa me zanima tale malenkost: Kaj je to domači vanilijev sladkor?

Amanda Angelic  

kuha že od: 11.3.2010

Št. objav: 172

Objavljeno 26.5.2014 ob 9:15

To je (kristalni) sladkor, v katerega daš strok vanilije, po tem, ko si iz njega postrgala semena, da ti lupina stroka ne gre v nič, saj ima še zelo intenzivno aromo.

DBpek  

kuha že od: 19.6.2012

Št. objav: 994

Objavljeno 26.5.2014 ob 10:18

Kot je Amanda že napisala. V bistvu gre za postrgane stroke vanilije, ki jih po uporabi ne zavržem, ampak jih "pikam" v sladkor v steklenem kozarcu, ki se lahko dobro zapre. Čez čas se sladkor navzame arome vanilije. Še boljše pa je, da čez čas, ko so stroki že čisto suhi in trdi, vse skupaj (sladkor in stroke) zmelješ na zelo fino in dobiš še bolj močan okus vanilije.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.