Jabolčno pecivo

Jabolčno pecivo

Sestavine

Testo:

2 dcl moke

1 pecilni prašek

1 dcl mleka

1 dcl olja

1 dcl sladkorja

2 jajci

Nadev:

1,5 kg jabolk

sladka smetana (0,25 ali 0,33 l)

vanilij sladkor

0,5 dcl ruma

margarina ali maslo

Postopek

Jajci ločimo od rumenjaka in iz beljaka naredimo sneg. Ostale sestavine za testo zmešamo in na koncu dodamo še sneg (najbolje ga je umešati na roko, ne z mešalnikom). Malo več kot pol testa damo peči na 200 stopinj za 10 minut.

Medtem naribamo jabolka in jih prepražimo na margarini ali maslu. Dodamo jim vanilij sladkor, sladko smetano in rum. Ko je prvo testo pečeno, nanj nadevamo dušena jabolka in po jabolkih še ostalo testo, ki nam je ostalo. Pečemo od 10 - 15 min, tako da lepo zarumeni.


Opombe

Namesto jabolk lahko uporabimo tudi drugo dušeno sadje.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

wild cat  

kuha že od: 12.11.2010

Št. objav: 4

Objavljeno 22.4.2013 ob 15:41

Danes prvič preizkusila tale recept in nam je zelo všeč, saj je pecivo zelo sočno, priprava pa hitra in enostavna. Sem pa dala samo 1 kg jabolk in 2 dl sladke smetane (tekoče). Res dobro...hvala za recept! :)

Tinca2010  

kuha že od: 27.9.2011

Št. objav: 10

Objavljeno 8.10.2014 ob 14:33

Bozansko in preprosto! Jaz sem namesto sladke smetane v jabolka dala pol skute in pol kisle smetane in malo posladkala. Ker sem se bala, da bo premokro sem spodnji biskvit in na vrh jabolk posula malo drobtin in cista 5ka! Nisem ne vem kaksna ljubiteljica sladic, ampak tukaj so bili stirje kosi samo zame ;) Delala sem dvojno testo in pekla v standardnem tortnem modelu. 5tica, zasluzena ;)

Navadnabreskvica  

kuha že od: 8.11.2020

Št. objav: 3

Objavljeno 8.11.2020 ob 19:39

Pecivo je odlicno! Uporabila sem dobrih 1,7 kg neociscenih jabolk (imam ful domacih jabolk in tudi sicer sem radodarna pri njih), sladko smetano sem na podlagi predhodnih komentarjev stepla. Ko sem pripravila testo, me je skrbelo, da mi ga ne bo ostalo dovolj za zgornjo plast, pa je bilo na koncu vendarle ok, tudi ko ni bila zgornja plast v celoti pokrita. Namesto kokosjih sem sicer uporabila 2 racji jajci. Na dnu pekaca sem dala peki papir - ob ponovitvi tega verjetno ne bom naredila, saj je pecivo zelo socno in je peki papir "razmocen" in "prilepljen" na spodnjo stran sladice. Morda je to zato, ker sem danes pekla in bo jutri bolje pri serviranju na kroznik, ne vem. Ste ve uporabile peki papir? Moj je bil sicer navdusen nad pecivom, si je vzel kar dvojno porcijo... :) res je pecivo zelo socno zaradi jabolk in smetane (sicer sem dala manj sladkorja in olja).

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.