Fine rezine

harmonija krhkega testa, biskvita in kreme

Fine rezine
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 4+ ur 4+ ur
  •  4,3
  • Zanimivosti

Sestavine

Krhko testo:

56 dag moke

20 dag sladkorja

20 dag masla

2 jajci

4 dag kakava v prahu

1/2 zavitka pecilnega praška

Biskvitna plošča:

6 jajc

25 dag sladkorja

4 žlice vode

ščepec soli

24 dag moke

1/2 zavitka pecilnega praška

Krema:

1 l mleka

7 žlic pšeničnega zdroba

2 rumova sladkorja

25 dag masla

20 dag sladkorja

temna in bela čokoladna kuvertura za preliv

Postopek

Iz sestavin za krhko testo zamesimo testo in ga pustimo v hladilniku počivati najmanj eno uro. Razvaljamo ga v dve enako veliki plošči (velikost pekača od pečice) in spečemo vsako ploščo na narobe obrnjenem pekaču prekritem s peki papirjem (cca. 12 minut na 180 stopinjah).

Za biskvit stepemo beljake s ščepcem soli v trd sneg, v katerega na koncu vtepemo še polovico sladkorja. Rumenjake s preostalim sladkorjem in vodo kremasto stepemo in jih narahlo vmešamo v beljakov sneg. Na maso presejemo moko s pecilnim praškom in narahlo vmešamo. Maso zlijemo v pekač velikosti pečice prekrit s peki papirjem in spečemo (cca. 12 minut na 180 stopinj).

Za kremi iz mleka in zdroba skuhamo mlečni zdrob. Pustimo, da se ohladi. Maslo in sladkor ter rumova sladkorja penasto stepemo in po žlicah vtepemo ohlajen zdrob.

Pecivo sestavimo tako, da na plošči iz krhkega testa namažemo 1/2 kreme, pokrijemo z biskvitom, premažemo z ostankom kreme, pokrijemo s piškotno ploščo in čez noč obtežimo, da se plasti sprimejo. Naslednji dan prelijemo s temno kuverturo, nanjo narišemo vzporedne črte z belo kuverturo in z zobotrebcem razvlečemo v vzorček. Pecivo damo v hladilnik, da se dobro strdi, šele nato z nožem, ki ga pomakamo v vrelo vodo, razrežemo na kocke velikosti 3x3 cm.


Opombe

Količine zadostujejo za pekač velikosti pečice.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

enanova  

kuha že od: 1.12.2009

Št. objav: 88

Objavljeno 8.9.2011 ob 10:11

Tudi jaz sem uspela speči tole zelo okusno pecivo. Nadev sem naredila s pudingom, bom pa naslednič poskusila z zdrobom. Ne vem pa če je narmalno za biskvit, da ko je pečen, da se prime na prste? - drugače pa pride sočen. Najbolj okusno pa je bilo pecivo drug dan, ko sem ga vzela iz hladivnika- slikca sledi.

nb  

kuha že od: 29.11.2005

Št. objav: 2339

Objavljeno 15.9.2011 ob 9:57

Super! Razrezala sem jih sicer že, ko je bila čokolada na vrhu še malo mehka, pol ure potem, ko so bile pečene, tako da bi lahko malo lepše zgledale. So bile pa dobre že takoj, še boljjši pa seveda tisti koščki, ki sem jih prihranila doma za naslednji dan.

181604  

kuha že od: 22.7.2011

Št. objav: 276

Objavljeno 25.9.2011 ob 12:09

Sem včeraj to naredila, danes razrezala. Biskvit se mi zdi malo previsok, bom drugič naredila iz štirih jajc. Sem pa tudi malo namočila, ker bi bilo presuho (pekla po navodilih). Ne vem, ali sem dala prav pol pecilnega v biskvit, ker ni navedeno, koliko, v postopku pa piše, da vmešamo moko s pecilnim. Meni osebno ni kaj posebno všeč, drugi so pa pohvalili.

suziqatro  

kuha že od: 25.4.2011

Št. objav: 2526

Objavljeno 20.11.2011 ob 21:22

Krhko testo se mi je zelo drobilo,vedar se splača malo potrpet in počakat do drugega dne,ker je zelo dobro.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.