Čokoladne sanje

pecivo s kremo

neja2  
Čokoladne sanje
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  5
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: 20 kosov

Biskvit:

4 jajca

100 g sladkorja

80 g moke Korngold

pol čajne žličke pecilnega praška Bella

20 g škroba

40 g kakava v prahu

Krema:

500 ml mleka Milfina

1 vaniljev puding Bella

2 rumenjaka

90 g sladkorja

250 ml sladke smetane Milfina

3 listi želatine

2 veliki žlici Nutele

Čokoladni preliv:

100 g temne jedilne čokolade

30 g margarine Bellasan

Postopek

Biskvit:

ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake stepemo ter jim dodamo sladkor, presejano moko s pecilnim praškom, škrob in kakav v prahu. Postopoma dodajamo še beljake ter zmešamo, da dobimo gladko zmes. Maso enakomerno razporedimo v pomaščen pekač mere 30x20 cm. Pečemo v pečici segreti na 200 stopinj. Ko je biskvit pečen, ga odstranimo iz pekača in ohlajenega prerežemo na pol, da dobimo dva kosa.

Krema:

rumenjake, sladkor ter prašek za puding zmešamo z malo mleka. Ostalo mleko segrevamo na blagem ognju. Ko zavre, počasi dodajamo mešanico iz jajc, sladkorja ter pudinga, ki smo jo pripravili. Mešamo. Ko krema zavre, kuhamo še 3 minute, potem pa odstavimo z ognja ter ji primešamo v mrzli vodi namočeno želatino. Ko se krema ohladi, vanjo umešamo zmehčano Nutelo, na koncu pa še stepeno smetano.

Na pladenj damo eno plast biskvita, katerega namočimo z malo mleka. Nanj nadevamo 2/3 kreme, jo poravnamo ter pokrijemo z drugo plastjo. Tudi to plast malo namočimo z mlekom, namažemo s preostalo kremo in damo za nekaj časa v hladilnik, da se krema strdi.

Čokoladni preliv:

na blagem ognju raztopimo margarino ter čokolado. Pecivo vzamemo iz hladilnika, prelijemo z raztopljeno čokolado in enakomerno namažemo. Ko se čokolada strdi, pecivo s toplim nožem narežemo na poljubne rezine.


Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

anka  

kuha že od: 7.9.2005

Št. objav: 4627

Objavljeno 21.1.2015 ob 13:58

Ne vem, če je potrebno prav za to kupovati dolg tanek nož (no bi pa prišel prav pri rezanju testa za torte na plasti), lahko se uporabi krajšega, se ja isto zmoči z vročo vodo, obriše in takoj reže, z enakomernim potezom skozi sladico, brez pomikov gor in dol. :)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.