Mamičine uštipke

izvirna jed moje mame

Mamičine uštipke
    priloge: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 30 minut 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 2 osebi

3 manjša jajca

žlička pecilnega praška

10-12 poravnanih žlic moke

olje

lonček navadnega jogurta (3,2 mm)

sol

Postopek

1. V posodo presejemo moko, potresemo pecilni prašek in dodamo 3 jajca. Dodamo še jogurt in dva ščepca soli, žlico olja in 3 žlice vode. Z metlico počasi in ne premočno mešamo, dokler ne dobimo uravnotežene, goste mase.

2. V srednje veliki ponvi segrejemo olje (uštipci morajo plavati), ki mora biti vroče, ampak se ne sme kaditi, cvrčati... Segrevamo in pečemo na majhnem ognju. Z žlico zajamemo testo in v ponev oblikujemo krogce. Če so premajhni, dodamo še pol žlice direktno v sredino kroga. Ko napolnimo ponev s krogci (kot rožica izgleda), preverimo znova ogenj in olje. Če smo vse naredili pravilno, se v olju delajo mehurčki, ne šprica ter se počasi cvre.

3. Pečemo približno 5 minut z ene strani in 3 minute z druge. Uštipkam dobro popivnamo odvečno olje, jemo pa jih samostojno ali kot palačinke - sladke ali slane (lepo pašejo z marelično marmelado ali s topljenim sirčkom in pršutom).


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

hedonist  

kuha že od: 26.6.2008

Št. objav: 5047

Objavljeno 1.7.2016 ob 14:17

No , jaz si uštipke malo drugače predstavljam :) ne, sej ne šala Tanchimc, tkole od oka je tole en fajn recept, probam sigurno :)

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.