Kutinov chutney

chutney ponudimo kot prilogo k mesu, podobno kot brusnice, lahko pa ga uporabimo za namaz palačink ali kot namaz pri biskvitu

    priloge: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 2 uri 2 uri
  •  4
  • Zanimivosti

Sestavine

1 kg kutin (očiščenih)

1/4 l vinskega kisa

100 g rozin

1 žlička cimeta

2 noževi konici zmletega ingverja, klinčkov in cayenskega popra

700 g sladkorja

Postopek

Kutine dobro operemo, olupimo, odstranimo peške in narežemo na tanke lističe. V posodo damo kutine in vse ostale sestavine, premešamo in kuhamo - v ekonom loncu cca. 20 minut (v navadnem loncu cca. 40 minut). Po končanem kuhanju sama maso nekajkrat premešam s paličnim mešalnikom, ker mi je bolj všeč, da je chutney brez koščkov in takoj vroče napolnim v kozarčke. Olupke in odstranjene peške zalijemo z 1,5 l vode, dodamo sladkor po okusu, cimet, klinčke, ingver in prekuhamo. Z vročim sokom napolnimo stekleničke.


Opombe

Chutney ima pikanten sladko-kisel okus, zato previdno s chayenskim poprom, kdor ne mara preveč pikantnih jedi. Ob čiščenju dajem kutine v vodo, v katero prilijem malo kisa ali limoninega soka. Kutina namreč hitro potemni, vendar mene ne moti. Kozarček chutneya kot darilo ob novem letu bo prijetno presenečenje obdarovancu...

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

kara  

kuha že od: 26.11.2005

Št. objav: 725

Objavljeno 10.11.2013 ob 12:40

Skuhala sem chutney po tvojem receptu, ker je dokaj enostaven. Malo preveč se mi je zdelo dodanega sladkorja, ker so že rozine sladke, zato sem ga dala samo polovico, pa je še to zelo sladko.

Cayenskega popra sem dala dvojno mero, pa še ni bilo preveč. Imamo pač radi pikantne jedi. Sicer okusno in bo tudi uporabno ob mesu itd.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.