kuhanje,jesen,zima,vegetarijanstvo,prikuhe,zelenjavne jedi,kosilo,malica

Ohrovt s krompirjem

Ohrovt s krompirjem

Sestavine

1 glava ohrovta

5 krompirjev

1 jušna kocka

malo soli

majhna čebula

3 stroki česna

olje

2 žlici moke

Postopek

Ohrovtovo glavo očistimo in zrežemo na kocke. Narezan ohrovt vržemo v vrelo vodo in pustimo, da ponovno zavre. Nato vodo odlijemo. To naredimo zato, da ohrovt ne greni. Nato zavremo prb. 2 dl vode, v katero stresemo odcejen ohrovt. Medtem olupimo krompir in ga narežemo na kocke. Stresemo k ohrovtu in po potrebi dolijemo malo vode (res zelo malo, jed mora biti gosta). Dodamo jušno kocko in kuhamo do mehkega. Ko je krompir mehak, vse skupaj grobo zmečkamo (najbolje z mečkalom za pire krompir). Iz olja, čebule, moke, česna in vode naredimo svetlo prežganje in prilijemo h krompirju in ohrovtu. Prevremo, po potrebi še dosolimo, lahko tudi malce popopramo.


  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

karafijola  

kuha že od: 1.11.2009

Št. objav: 21

Objavljeno 10.11.2012 ob 19:36

To jed se spominjam še iz otroštva, rečemo ji Štokolo, ravno jo pripravljam, zabelim pa jo s slanino inčesnom mljaski!!!

ajda kot ajda  

kuha že od: 7.11.2014

Št. objav: 9

Objavljeno 21.2.2015 ob 15:47

za kosilo jedli podobno, samo da je bilo na videz bolj podobno blitvi s krompirjem, ker osebno ne maram goste packarije, ali je za na žlico ali pa pač ne, polovico bilo brez zabele z ocvirki za vegetarijanca

ob slikci sem se pa spomnila ko sem drugič pripravljala ohrovt in sicer dušenega. med jedjo je počasi spreminjal barvo malo na roza odtenek, po kosilu pa sem bila dobra za već ur ležanja pred tv-jem zaradi napihovanja in bolečin. takrat sem se spomnila, jaz saj sem ohrovt dušila manj kot 1 uro- torej je bil premalo kuhan... toliko v opozorilo, jaz si pred tem dogodkom nisem mislila, da ti katerakoli surova zelenjava tako obrne želodec

Vrtejbenka  

kuha že od: 15.2.2011

Št. objav: 4004

Objavljeno 21.2.2015 ob 18:07

Ohrovta nikoli ne dušim,ne kuham 1 uro..mislim da je to preveč..in ohrovt je odličen surov,narezen na trakce in pripravljen kot solata..zraven paše kuhan krompir,fižol,naribano korenje,tako da je tebi probleme delalo kaj drugega in ne ohrovt.

miram  

kuha že od: 21.8.2002

Št. objav: 53

Objavljeno 21.2.2015 ob 19:57

Jaz najprej olupim krompir in ga narežem na četrtine, očistim in narežemše ohrovt in skupaj z krompirjem skuham, kuha se toliko, da je krompir mehak. Na olivnem olju prepražim drobno narezan česen-ko zadiši dodam žlico ali dve krušnih drobtin, dodam krompir in ohrovt, posolim in pražim-tenstam, da se okusi prepojijo, na koncu še malo popra in to je to.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.