Mariniran piščanec

piščanec mariniran čez noč, pečen v pečici, zelo slasten

Mariniran piščanec
    mesne jedi: perutnina
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 4+ ur 4+ ur
  •  4,6
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: prsa enega piščanca, pol purana

Sestavine za marinado:

1 žlica vegete

2 žlici gorčice

2 žlici olja

nekaj strokov česna

sok limone ali 2 žlici kisa

malo popra

1 žlica majarona

malo rožmarina

nekaj kapljic Maggi Wurc

Meso:

prsa enega piščanca ali 1/2 prsi purana (lahko tudi noge, ali koščki)

Postopek

Meso razrežemo na manjše kose po želji. Zmešamo sestavine za marinado, ki jo namažemo po piščancu po celi površini. Meso zapremo v posodo in ga čez noč pustimo marinirati. Naslednji dan meso pomokamo in damo v razžvrkljana jajca. Nato na hitro popečemo meso na olju v ponvi, toliko časa, da zakrne jajce. Meso zložimo v pekač in do konca spečemo v pečici. Pečemo pol ure na 180 stopinjah.


Opombe

Maggi Wurc brez problema lahko izpustite, je original recept moje babice, ko sem ji gledala pod prste, ko je to pripravljala... že mnogooooo let nazaj:P

pa dober tek vsem;)

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

trimix  

kuha že od: 30.8.2007

Št. objav: 91

Objavljeno 24.2.2009 ob 12:39

Drzi, da se bazilike in Maggi zadev ne da primerjat....drzi, da vseh teh instant zadev ne rabis ce sam sestavis ustrezno zacimbno mesanico.....in drzi, da vseen ni cisto prav rect, da je recept zato zanic.....tko da.....vsi mate nekako prav..

s_luce  

kuha že od: 30.10.2005

Št. objav: 33

Objavljeno 8.4.2010 ob 22:53

heh... jst sem tale recept sprobala, edino ono omakco sem spustla, ker je nisem imela in lahko rečem da je superca! zelo rada imam gorčico in sem jo res ogroooomno uporabla ;) tko da ... če bom lahko ocenla, ti dam čisto petko. ;)

Bernarda85  

kuha že od: 17.7.2006

Št. objav: 209

Objavljeno 27.6.2010 ob 11:45

bannanna: Zarad enga maggija me ne bo konec, tako kot tudi vas ne. Če kdo ne mara izpusti ali najde podoben nadomestek. Kaj še vse ni dobro pa si spregledala... ulala. In kaj ni še dobro, če hrana ni pripravljena tako kot je treba... ulalaaaa... obširna debata;)

Vegeta, ki jo pripravljam iz lastnih sestavin, ki jih pridelamo na vrtu... ah... no coment. Jed, ki ima lahko super sestavine (po tvojem okusu) lahko na krožniku izpade čisto drugače in to ve vsaka, ki je kdaj prijela za kuhovnico.

Sama o tem vem preveč, ker je to moja smer študija. Zaradi takšnih pripomb in komentarjev se mi zdi kar malo otročje sploh karkoli komentirat.

hedonist: Tako je, to je moja letnica rojstva. Kuham in pečem že od malih nog. Žal mi je edino to, da ne dam več receptov sem gor, ker jim mam res OGROMNO. Žal mi je pa takšnih komentarjev, ker nekateri samo iščejo špetir.

čelk  

kuha že od: 4.4.2009

Št. objav: 67

Objavljeno 5.10.2010 ob 13:16

mmmmmmmmmmmm kako je pa to dobro, že dolgo nisem jedla tako dobrega piščanca, pa nisem dodala nič tiste Wurza omake, ker je nimam pa je blo vseeno nebeško dobro

dome  

kuha že od: 7.4.2004

Št. objav: 341

Objavljeno 7.10.2010 ob 0:19

Zelo dobro in brez Wurc omake

katrin11  

kuha že od: 3.1.2010

Št. objav: 2342

Objavljeno 4.11.2016 ob 13:22

Vesel

Danes smo imeli tega piščanca za kosilo, zelo dober. Mariniral se je samo celo dopoldne, pa je bil vseeno njami.

Zraven sem dala ob robu pekača na 3/4 kuhane rezine krompirja, ko je bilo pečeno, pa sem pokrila s folijo in pustila nekaj časa v pečici na toplem. Tako je nekaj okusa s piščanca dobil še krompir in oboje je bilo vsem všeč.

fasulas  

kuha že od: 26.12.2007

Št. objav: 431

Objavljeno 5.11.2016 ob 16:37

Pri receptu bi vegeto nadomestil s soljo in poprom, ker je gorčica zelo dominantna. Majoran bi izpustil, bi pa zreven rožmarina uporabil še timijan in origano, namesto svežega česna bi pa uporabil fino mleti suhi česen, ki se odlično poda piščancu. Da bi bil piščanec še lepše barve bi pa uporabil kari začimbo (curry) ali pa korkumo, vendar je treba pri teh začimbah biti previden. Cvrl bi pa na klasičen način v olju, ker bi bilo meso bolj sočno. Ocvrto meso ni tak problem, le če ga ne uživas prepogosto.

Osebno nimam nič proti vegeti, tudi sam jo uporabljam, maggy wurc pa ne poznam. Mislim pa, da je to tista tekoča začimba, ki so jo v 80_tih ful Nemci uporabljali.

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.