Dekliščina v koči- kaj ponuditi?

poka  

član od: 6.10.2005

sporočila: 29

tema odprta - 12. apr 2007 11:53 | ogledi: 2.251 | odgovori: 7

Ker ste vedno polne nasvetov vas tokrat jaz prosim za pomoč.Kmalu bom imela svoj zadnji samski žur v koči sredi gozda, ki pa ima kuhinjo in veliko jedilnico,pa ne vem kaj naj prijateljicam pripravim. Bo nas malo več kot 20...Rada bi kaj preprostega in okusnega vsaj na pol vnaprej pripravljenega, da ne bom samo kuhala in stregla.Pa 4 vegetarijanke so vmes. Ker bomo tam od zgodaj popoldne bi rada poleg hladnih jedi tudi kaj toplega postregla, pa razen klasike kot je golaž, obara...nimam idej. Tako- zato vas prosim za vaše predloge. Hvala in lep dan,

poka

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

12. apr 2007 12:14

lahko narediš razne solate - riževe ali testeninske ali pa npr. pripraviš kake nadeve za v tortilje in pa narezano zelenjavo - tako si bodo lahko punce same kombinirale mesne/nemesne nadeve, pa potem sam še tortilje tam spečete. pa loh narediš tut guacamole, pa paelljo, ki jo loh sam še pogreješ... pa razne slane pite, zavitke, calzoneje.... pa tut če bi rada kako enolončnico, da bo kaj toplega, ne rabiš narest lih klasike - če nočeš. enolončnic je pa ja tooooliko vrst... :) nike

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. apr 2007 13:20

Pri keteringu naročiš solate in hladne krožnike (karkoli je pač gor), eventuelno še opremljen čokoladni fondue in sadje za v čokolado namakat. Skratka, vse bolj na self service sistem. Vsak keterer ima n idej na temo, kaj se da na pladenj postaviti. Naslednji dan katering pride in vse odpelje. Punce se naj potrudijo za zabavni program in that"s it. Vendelina jr.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

12. apr 2007 13:38

Za vegetarijanke naredi dan prej doma zeljni zvitek (vlečeno tsto kupiš; drobno zrezano belo zelje prepražiš na zrezani čebuli, dodaš česen, sol, poper, še kakšno začimbo po okusu - sojino omakona primer, naložoš na z oljem pokapljano testo, zaviješ in spečeš; drugi dan ga narežeš in gotov).

 

Tui solato iz cvetače, korenja in brokolija pripravi dan prej - zelenjavo skuhaj na pari (ali pa v vodi, če nimaš posode s cedilko), potem pa jo še toplo preliješ s prelivom iz olivnega olja, sesekljanih zelišč, vina, balzamičnega kisa, soli, česna in popra. Do drugega se dne se les lepo prepoji.

 

Tudi solato iz ajdove kaše z zelenjavo lahko pripraviš dan prej (recept je v bazi pod ajdova kaša z zelenjavo).

Te tri reči imaš gotove v eni uri, jedo se tudi hladne, priemrne so za vegetarijanke in mesojedke.

 

Za meso pa: piščančje fileje nareži na za grižljaj velike kose, popeci na olju, potresi z meltim ingverjem, še malo popraži, zalij s sladko smetano, začini po okusu in gotovo.

Dan prej spečeš rostbif, ga zjutraj narežeš na tanke rezine, pokapaš s sokom od pečenja in še ena mesna jed je tu.

 

Ali pa že pečene fileje obloži s sirom in šunko, naredi manjše kose, zloži na pekač in v koči ga samo potisni v pečico, da se vse skupaj pregreje.

 

Testeninska solata: skuhaj torteline, jih še mlačne prelij s konzervo tunine z oljem vred, dodaj narezane olive in nekaj kaper, po želji dodaj še majonezo, gorčico in smetano ter sesekljan peteršilj, tudi kaplja vina dobro dene. Ta solata je tako hitro gotova, da jo narediš lahko zjutraj, preden se odpraviš na kočo.

 

Tudi zelenjava s kuskusom se lahko je hladna, kot solata ali kot priloga k mesni jedi.

 

Čim manj zapletaj, tem bolje. Saj se greste veselit. Če bo pa še pijača v igri, pa daj za začetek na mizo kruhke z zaseko, ker je to eden osnovnih preventivnih ukrepov, da se te pijača prehitro prime. Verjemi izkušenim pivcem.

 

Uživajte, mamamia

 

 

 

 

mamamia

poka  

član od: 6.10.2005

sporočila: 29

12. apr 2007 15:17

Uf, lepa hvala, veliko uporabnega ! poka

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

12. apr 2007 15:50

poka morda narediš zelenjavni zavitek iz baze, superca, pa koruzni muffini z mocarelo - vse iz baze, pa jedo vsi, ne samo vegiji:) pa kako bruschetto, foccacio - to gre pri nas najbolj, vse že lahko prej pripraviš in samo neseš oz odpelješ... solate pa od testeninske, riževe - ti garantiram da jedo vsi! tako ne boš imela različnih možnih ostankov... srečno na pripravah, potem pa samo ljubezen in bo... majamarko

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

12. apr 2007 20:27

Pa kakšna polnjena francoska štruca-brez mesnih dodatkov za vegeterjance. Roncolino

poka  

član od: 6.10.2005

sporočila: 29

13. apr 2007 12:40

Še enkrat hvala vsem, krasne ste! poka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti