Ploščati špageti z morskimi sadeži
Pozdravljeni,
v mesecu juniju smo povabljeni na prvo sveto obhajilo. Kar nekaj časa se nam že postavljajo vprašanja kaj prvoobhajanki podariti. Včasih so se za te priložnosti dajala sveta pisma (primerna za otroke teh let), sladkarije, zlati križci ali uhančki... danes pa je verjetno precej drugače.
Prosim za vaše izkušnje kaj ste podarjali vi oz. kaj otroci te starosti ponavadi za ta namen prejemajo v teh časih.
Vnaprej hvala.
matisa
Če je za vas obhajilo podelitev zakramenta, torej verski obred in ga tudi sprejemate kot takega, potem je otroško sveto pismo ali zlat križec na verižici povsem primerno darilo. Če je pa vse skupaj bolj kot ne parada, je pa tudi darilo lahko paradno, se pravi, kar koli, kakršne so pač navade in proračun obdarovanja v vaši družini.
V naši družini so navade take, da otroci niso dobili nič. Imeli smo skupno kosilo z babicami in tetami in je bil to en lep dogodek za vse, četudi brez daril.
SonjaNo, jaz sem se pozanimala pri prvoobhajanki osebno, gospodična bi rada rolko. Ali pa uhančke
.
Za nas je seveda verski obred. A po pravici povedano, nekaj v dar vsekakor želimo prinest.
Radi bi, da je darilo takšno, da je še vedno primerno za otroško dušo in ob tem ne bi preveč zgrešili. Danes so vendarle drugačni časi, pa zato verjetno pričakovanja in darila tudi.
matisa
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti z morskimi sadeži

Gravče Tavče ali Prebranac