Rižek v poletni solati
A ima kdo izkušnje z belimi notranjimi vrati? Drugi teden grem v salon poizvedovat in bi rada kako preizkšeno informacijo, kako je kaj z vzdrževanjem, kako hitro se poznajo madeži... Predstavljam si, da se na lakiranih najprej opazi umazanija, se pa najlažje sčistijo, medtem ko je pri matiranih obratno.
OreoImam dvoje belih vrat v pritličju, nanje ne sije direktno sonce. Ker jih imam šele slabi dve leti, so zaenkrat, k sreči, še brez prask in poškodb. Tudi nimam občutka, da bi se na njih bolj poznali madeži ali da bi jih morala kaj bolj brisat. Gotovo se pa pozna, če ne uporabljaš kljuke in prijemlješ povsod drugod, si predstavljam, da na ta način slejkoprej niso več bela. Me je pa od partnerja teta ob obisku malo prestrašila, ker je rekla, da bela vrata itak vsa porumenijo. ne vem, če res, bomo vidli čez 10 let :)
to rumenenje tudi mene skrbi. ker vrata pa niso ravno za par evrov in jih ne bi menjavala vsakih nekja let. a to maš les pobarvan ali mediapan? les se da najbrž prebarvat.
OreoVsa moja vrata od selitve v tujino so nek odtenek bele )od snežno bele do kremasto bele, (Slednja je podobna barvi res poceni masla
), pobarvane z akrilno barvo (na vodni osnovi) in ne oljno. Tudi snežno bela vrata niso porumenela, je pa res, da se je kvaliteta barv v zadnjih 15 letih zelo izboljšala.
Vse se lepo očisti z vodo, v katero dam nekaj kapljic Mr.Clean, umazana so pa navadno okoli kljuke in čisto ob tleh (od sesalca ali od
). IZ prve roke: dražja barva se lepše nanaša, kasneje lepše čisti, da o obstojnosti ne govorim. Paziti moraš še to, da slučajno ne uprabiš barve za zunanjo uporabo v hiši (zaprtih prostorih)
P.S: Barvanje, tako ali drugačno, je moj najljubši hišni projekt.
Vanja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rižek v poletni solati

Pekoče piščančje perutničke