Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
Špageti z omako iz bazilike in parmezanom
Jernej - Urednik Kulinarične SlovenijeWinnie, ob takšnih pogojih je lahko takšen klub resnično sram. Roko na srce - ni prav, kako poslujejo. Tudi meni se zdi izbira knjig izjemno revna, saj nismo vsi mahnjeni na branje romanov do nezavesti.
Mladinska knjiga ponuja vse učbenike, priročnike, strokovno literturo.....skratka karkoli pa še poiščejo ti iz drugih knjigarn po Sloveniji.
Mislim, da bi moral Svet knjige združiti moči z navedenimi knjigarnami in tako pridobiti člane. Zgodilo se pa je že, da sem zadevo, ki je bila v katalogu predstavljena kot najbolj ugodna , našla drugje še bolj ugodno - pa brez članstva.
Motijo me pa tudi "grožnje" njihovega pravnika ali kdorkoli je to že, da prav grozilno žuga češ, če ne boste kupili niti ene knjige bo to in to. Vem, da je pogodba tako neumno sestavljena in sem jo jaz - neumnica celo prostovoljno sklenila - pa vendar, kak mesec je mladi družini tudi starga jurja težko dati za knjigo in grem raje v knjižnico.
titta| Lipa je napisal/a: |
| Žal ima Jernej prav. Sodelavec mi je razlagal, da ga ena firma (namenoma sem se izognila imenu) dolži za plačilo ene knjige, katero, tako pravi on, ni nikoli naročil niti prejel ( no, sedaj sem pa tam: "rekla - kazala" - recimo, da je govoril resnico) oz. trdi, da je prišlo do napake. Ker ni plačal, je prišel v firmo dopis s sodišča za izvršbo z rubežem, kjer pa so upoštevani tudi stroški, ki so s tem nastali (sodišče, odvetniki,..) in verjemite mi, da znesek ni bil majhen. Torej previdno! LP Lipa |
Majhna pomoč. Upnik MORA dokazati, da je bila knjiga NAROČENA. Vsakemu predlogu za izvršbo v takem primeru je treba PISNO ugovarjati, sicer se šeteje, da je dolžnik dolg PRIPOZNAL. Će zamudiš rok za ugovor, NI možno odvrniti plačilo.
Veliko ljudi ob prejemi pisanja s sodišča v takem primeru meni, da ničesar ne dolgujejo in zato ni potrebno ukrepati.
Pri VSAKEM pisanju sodišča je NUJNO ukrepati. Nasvet: napisati na pismo datum prejema, izračunati, kdaj se izteče rok za ugovor, poiskati pravno pomoč. V tem primeru napisati pismo ( ugovor na izvršbo je potrebno kolkovati, taksa je po opominu 50% višja), v ugovoru pa zahtevati tudi povračilo tega stroška.
Z NOBENIM sklepom za izvršbo se ne gre šaliti.
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti z omako iz bazilike in parmezanom

Svaljki s čemaževim pestom