Hvala za pomoč. Koliko pa vi ponavadi nalijete mleka na gobice, da ne bo preveč? Gobic imam recimo za 3cm³.
primozk
Hvala za pomoč. Koliko pa vi ponavadi nalijete mleka na gobice, da ne bo preveč? Gobic imam recimo za 3cm³.
primozk3 dl bo OK, po moje.
A je kdo kdaj probal narediti kefir iz kokosove vode?
1000ANLep pozdrav,
sem nova članica na tem forumu sicer pa že nekaj časa v svojo dieto uvajam bolj zdrave in naravne izdelke, zato me je debata o zdravilnih učinkih kefirja povsem navdušila. Lepo bi prosila kogarkoli, ki bi bil pripravljen deliti svojo kefirjevo gobico z menoj, da se mi javi. Pa da seveda nima zadržkov do novih članov, česar iskreno prav res ne razumem. Kefirjevo gobico lahko tudi kupim. Sem pa iz Ljubljane.
Lep pozdravček, Lucija
Lucy_luLep pozdrav, tudi jaz bi se pridružila teli prošnji za kefirjevo gobico. Če ima kdo odveč, bi bila zelo vesela. Že v naprej hvala prijaznemu :) LP
vida-laraOjla, hvala prijazni sosedi za ta kefirjev "živež"
Da se mi slučajno ne bi spet zgodilo, da bi mi odmrle, vas sprašujem, kako lahko "skladiščim odvečen material" tega živeža? Že v naprej hvala za odgovore :) LP
Še eno vprašanje imam in sicer, ali je enaka procedura shranjevanja tudi pri kristalih vodnega kefirja? Hvala
vida-laraPozdravljeni,
tudi jaz bi prosila za par kefirjevih zrnc, če jih ima slučajno kdo odveč.
Hvala in lp
robidaPozdravljeni, pomoč rabim. Sem pridno delala kefir cel teden z domačim mlekom in mi je lepo ratalo, včeraj pa sem ga zjutraj dala v alpsko mleko v hladilnik, da bi pač kak dan tam počakal, ne da bi se delal kefir, zvečer pa sem ga spet dala v domače mleko na kuhinjsko polico. Zjutraj pa se je to mleko vleklo kot da bi se pokvarilo, mal na sluzasto vleče. Ali sem kefirjeve zadevice pokvarila z alpsim mlekom? Kaj naj naredim?
vida-laraMočno dvomim, da so kvasovke kar konec vzele v alpskem mleku. Operi jih in prestavi v domače mleko, pa bo vse v redu.
SonjaHvala lepa, tole sem zdaj naredila, zdaj pa da vidimo kaj se bo zgodilo. LP
vida-laraKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kruhove kroglice

Šahovnica