14. jun 2010 21:09
jaz bi tudi prosila za kefirjevo gobico. ima še katera kaj viška??? HVALA!! mlavla
14. jun 2010 21:09
jaz bi tudi prosila za kefirjevo gobico. ima še katera kaj viška??? HVALA!! mlavla
3. mar 2012 14:37
Imam eno vprašanje.
Včeraj sem dobila svojo prvo gobico in takoj doma dala delat svoj prvi kefir.
Za to posebno priložnost sem kupila nehomogenizirano mleko 3,5 % maščobe in po 24 urah je bila stvar fertik... se mi zdi.
Imam vprašanje:
- nekako sluzasto je vse skupaj... pretočila sem normalno ampak se je vse skupaj nekam vleklo. Je to vedno tako? Zakaj pride do toliko 'sluzi'?
- še preden sem karkoli drezala v kefir, se je gor nabrala smetana - jo lahko dol poberem oz ali je bo manj, če bo mleko manj mastno?
To bi bilo to zaenkrat :)
pinch
3. mar 2012 16:49
Kolikor jaz vem, ne sme biti sluzasto. Malo bolj gosto od mleka, skoraj tako kot tekoči jogurt iz trgovine. Naj me popravi kdo, če ni ravno tako.
Zgoraj pa nastane smetana, ker se gosti in ne meša. Kefirjeve gobice nekak splavajo na vrh, pa gostijo mleko. Je pri meni normalen pojav. Samo pazi, da se ti ne razplasti (zgoraj skuta, spodaj voda), zato premešaj vsakih par ur.
yulchi
3. mar 2012 17:09
Moj se ni nič vlekel, pa nisem nič premešala, navadno premešam takrat ko vzamem gobico ven... Je pa res, da se moj ni delal 24 ur, meni se je zdel že zjutraj narejen. Smetana na vrhu se mi je zdela pa skoraj za na kruh za namazati.
Loni Makaroni
3. mar 2012 18:44
verjetno sem predolgo časa pustila, ker se mi je že zvečer zdel okej ampak sem pustila do danes do 14h (torej 24 ur)
gobica se mi zdi ogromna tako da najbrž ni potrebno veliko časa..
no, spil se bo :) je vseeno okusen.
pinch
3. mar 2012 19:36
Jaz ga puščam po dva tri dni na sobni temperaturi. Se mi prej ne naredi. Mogoče ker imam samo eno gobico noter.
yulchi
3. mar 2012 23:00
| yulchi je napisal/a: |
Jaz ga puščam po dva tri dni na sobni temperaturi. Se mi prej ne naredi. Mogoče ker imam samo eno gobico noter. |
Potem imate bolj kislo mleko kot kefir.
Dokler sem tudi sam tako delal, mi gobica ni hotela rasti. Potem pa sem začel uporabljati mnogo manj mleka naenkrat in odtlej mi je zrasla vsaj za 10x
4. mar 2012 19:23
Manj kot 24 ur, navadno kar v mikrovalovni pečici, seveda neprižgani, tam je najbolj " v kraju".
Loni Makaroni
20. mar 2012 13:03
Lep pozdrav !
jaz bi se tudi rad preizkusil v pridelovanju svojega kefirja za moje zajtrke - je kak darovalec gobice na relaciji Lj - Kr ?
Hvala :)
boogle
20. mar 2012 13:17
ps: v čem je razlika med "zrnci" in "gobicami" ...je to eno in isto?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pecivo iz bučk

Zmagovalni bananin kruh