Natrgane vezi pri psu

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

8. jun 2007 8:46

Res je že 3 mesece imamo novega rotvajlerja-sedaj ima 5 mesecev-prejšnega smo dali uspavat,ker smo ga neko jutro našli na sinovi postelji,bil je nepokreten,še z oćmi ni več sledil gibom.Tale naš mladič je po karakterju čista kopija prejšnemu psu,seveda se veliko ukvarjamo z njim,pes nima niti pesjaka,tako da je cel dan svoboden,igra se z otroki,sicer je malo grob,ampak zelo prijazen.Pred parimi dnevi je pisalo v eni reviji da rotvajler rabi družbo ljudi,ne sme se ga izolirati,maltretirati in zrasel bo v čudovitega psa,je pa res zelo explozivnega karakterja in kar malo preveč zaščitniški do otrok,če sem jaz zraven ko se igrajo mu ni prav nič všeč,če hočem prijeti hčerko se kar vleže nanjo in jo brani,nežno me prime za roko kar je znak pojdi proč. Smo prejšni teden grabili travo pri enem kolegu ,ki ima psa zaprtega 2x2m v pesjaku pa tolk dreka da kar na debelo leži na njem,ko bi mi takrat lastnik prišel mimo ga mahnem kar imam moči...no upam da se ćimprej oglasi pri nas in mu povem kar se mu gre.....v takem primeru pa mislim da psa ne smemo imeti,da je cel ljubi dan zaprt v kletki.Pol se pa čudimo zakaj psi napadajo. kuharca37

amywinehouse  

član od: 10.1.2009

sporočila: 12

25. jul 2017 17:47

Hm, uspavanje psa zaradi takih poškodb ... ne vem, no. res je, da je to že dolgo nazaj in zdaj obstajajo alternativne rešitve (prav zaradi tega se oglašam). Nam je zelo pomagalo tole ko je pes začel šepati, upam, da bo še komu!

amywinehouse
(Povezava odstranjena zaradi nedovoljene reklame (moderator2)

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. avg 2017 13:00

Prikrita reklama, že takoj povem. No, naš Zeus je učakal visoko starost, letos spomladi je pri 17ih letih šel za mavrico. Naša Jessie, kateri smo prav tako uspeli strgati vezi, pri isti starosti kot pri Zeusu, se je pobrala brez operacije, na spletu sem našla možakarja, ki je trdil, da gre tudi z močno voljo lastnika, močno zato, ker je treba psa cca 3 mesece držati na kratki špagci. Vezi se sicer ne obnovijo, ampak se ostalo lepo čez zaraste. Jessie bo jeseni stara 11 let in še zdaj divja okoli kot kak teliček, samo prej se utrudi, pa frizbi smo črtali s programa, sicer se po dveh metih žogice tako in tako utrudi. 

Najlažje je biti pameten, ko je nekaj že mimo. Naša psica tudi ima obrabo kolkov in (neinvazivnega) raka na takšnem mestu, da se ga ne da operirati (nad očesom), oziroma lahko bi se ga, a se je za vprašati o kvaliteti življenja po operaciji (bila bi ob oko, del lobanjske kosti, če bi jo sploh preživela, tako pa že več kot dve leti živimo s tem, moti je ne, oteklina je včasih večja, včasih manjša. In tako pač bo, dokler bo z nami. 

In če slučajno komu pride prav spletna stran pri strganih vezeh pri psih: http://www.tiggerpoz.com/

Brez dodatnih stroškov, samo prebrati je treba vse skupaj in se tega držati. 

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti