Moj veliki jaz

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

5. okt 2006 15:35

Tudi jaz nisem gledala oddaje,vendar smo se o njej pogovarjali v službi in rečem lahko samo da je to grozno. Jaz ne razumem,kako nekateri nimajo časa kuhat.Tudi jaz imam družino,otroke,službo pa vsak dan skuham kosilo.Vsaj en topel in zdrav obrok na dan pa človek res mora imeti.Saj je res,da včasih jemo kar paradižnikovo solato in tiste dinozavre iz vrečke,ali pa makarone in solato,ampak je še vedno doma pripravljeno(mimogrede,dinozavre pečem v pečici) in zato veliko bolj okusno. Ja,otroci pa so se že naveličali praznovanj v Mcdonaldsu,ker vse poteka po enem in istem kopitu. Drugo leto bomo praznovali doma. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

SLONCICA  

član od: 12.3.2004

sporočila: 321

5. okt 2006 16:03

Mi je blo že slab, sam da sem gledala kaj mečejo vase...poučno, ni kaj...tud men deluje hrana iz McDonaldsa čist brez okusa. lp :)

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. okt 2006 16:16

Nazaj na film - odgovor zvezdici. Zakaj se je nažiral? Film je nastal na temelju dejstva, da sta dve najstnici tožili McD, da jima je ponudba McD zgradila prehranjevalne navade, ki so prerasle v odvisnost, ki je vodila v debelost in bolezen (150 cm 120 kg, 12 let). Potem je pa avtor na sebi naredil poskus v smislu, če je res, da prehranjevanje v McD povzroča odvsinost od slabih prehranjevalnih navad. Ker je imel omejen čas, je potem 30 dni 3-krat dnevno jedel tam in rezultati so bili vidni. V filmu je tudi lepo navedeno, koliko ljudi v ZDA več kot 4-krat tedensko hodi v McD. In takih je 72% od vseh obiskovalcev v McD v ZDA. In ti so skoraj vsi McDebeli (razen tistega, ki je burgerje, krompirčka pa ne...). Film je govoril o odvisnostih in o tem, s kakšnimi prijemi McD sistemsko konstruira to odvisnost svojih kupcev. In ne zavajati samih sebe, da če greš pa dvakrat-trikrat na teden tja po džankfud, da to pa ne škoduje - seveda škoduje, samo proces je počasnejši in učinki so vidni šele čez nekaj časa. Pa še "detoksinacija" traja dlje. Avtor filma je po enem mesecu nažiranja prišel v devetih mesecih na prejšnjo zdravstveno sliko in težo. S tempom 2-3krat na teden se pa mnogo dlje časa detoksinira - če se sploh kdaj. Mislim, da se bo z džankfudom zgodilo tako, kot se je s cigaretami. Najprej bo nekaj tožb padlo, potem bo nekaj tožb uspelo, potem bodo tekla leta in leta in bo postalo socialno nesprejemljivo jesti tisto nagravžnost in verjetno bo kasneje tudi na sladkorju, moki ipd....kakšno podobno opozorilo, kot je danes na cigaretah. Naši otroci (če ne bodo zbolelil za diabetesom) bodo verjetno v svoji odrasli dobi kupovali sladkor na katerem bo nalepka, da sladkor ubija. Vendelina jr.

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

5. okt 2006 16:34

No ja,tožita zato ker sta se zredili! Ja seveda,usta so jima potegnili narazen in jima bulali hamburgerje.Tožita naj starše,ker nimajo časa skuhat ene zelenjavne juhe! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

lila  

član od: 31.8.2001

sporočila: 78

5. okt 2006 16:53

Ja, gledala, sicer s prekinitvami, ker sem vmes kuhala zdravo "kmečko večerjo" (.......ja in vem, da je bila ura že kar precej pozna in da je za večerjo ob tem času že prekasno, ampak.....) in se čudila. Groza !!!! Dodala bi samo še to: če so bile posledice sicer res drastičnega poizkusa na odraslem tako razsežne in zaskrbljujoče, se lahko samo vprašamo, kakšne so lahko na otroških organih, pa čeprav v veliko, veliko... manjših dozah in na daljši rok. Fuj in fej...

lila  

član od: 31.8.2001

sporočila: 78

5. okt 2006 17:02

...... na koncu je povedal tudi podatek, ki sem ga preslišala. Ali mogoče katera ve koliko sladkorja je pojedel v enem mesecu? Za čisto slanino( maščobo) mislim da je rekel 5 kg!

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

5. okt 2006 19:06

Mislim, da ni samo MCD problem. Z vsem prej napisanim se strinjam, je pa pri nas tudi veliko restavracij (odštejem tiste vegi in slow food), ki ponujajo vse možne ocvrte reči. Ko sem še imela študentske bone, sva vsak dan s fantom jedla v Sparu. In sva se v mesecu dni oba zredila za kakšnih 5 kil. Kila na kilo. Maščoba na maščobo. Potem sem se pa vprašala, ali je vredno. in ni. Mislila sem, da prihranim na času, pa spet ni res. Zdaj si vsak dan v službi skuhava kosilo. Si pač vzamem eno uro časa in je. POnavadi je kosilo kuhano v pol ure (ali prej), potem pojeva in umijeva - in to ne traja bistveno dlje kot da bi šla v Spara jest. Torej ni MCD sam krivec. Poglejte, koliko junkfooda nam ponujajo že na videz "nedolžne" restavracije. Zdaj mi pa sploh ne pade več na pamet, da bi šla jest ven. Zakaj? Ker je moja kuha bistveno boljša, naravna (vse sestavine poberem na svojem vrtu), po njej me ne boli želodec in še kile ne gredo gor. Sonja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. okt 2006 8:10

13 kilogramov cukra. Loni Makaroni

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

6. okt 2006 8:25

Sin se je med počitnicami en mesec potepal po Evropi. Jedel je samo v McDonaldsih, malo zato, ker jih je bilo povsod dosti, malo pa zaradi nizkega proračuna. Zdaj doma že štirinajst dni natepava samo solato, o kakšnem mesu noče niti slišati, niti o pomfriju in podobnem. Očitno organizem sam po sebi zavrača takšno hrano, če mu hočeš prisluhniti. Sam osebno sem bil v McDonaldsu samo enkrat v vsem življenju, pa še tistikrat bi lahko z mirno dušo izpustil ogabno izkušnjo. Lep dan s sočnim jabolkom vam želim! Boris booris

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. okt 2006 9:05

Imajo pa McDonaldsi tudi eno dobro stvar, WC so zmeraj OK, pa še ogromno jih je... Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti