Hm, Nena-morje, jaz pa imam škatlico z eno samo ampulo, ki se daje enrat na mesec. Zgleda, da je več variant in vsak veterinar pove tudi svoje. Pri prejšnjem psu smo mu jo dajali enkrat na mesec, v zimskih mesecih pa ni bilo potrebno.
Sedaj imam dober teden mladička in je iz legla prinesel bolhe. Veterinar mi je dal te enojne ampule, iztrebkov ni več, pa tudi bolh več ne vidim, praska pa se tudi vedno manj. Kupi se tudi sprej Frontline (v lekarnah je cenejši, ker ni provizije) in sem mu temeljito prešpricala ležišče ter mesta, kjer se zadržuje, presesala celo stanovanje in prekuhaka vse njegove odejice in dekice, skratka cunjice. Učinkovit za to sprejanje pa je tudi Biokill, s katerim lahko posprejaš tudi žival.
Ko bolhe odpravimo, živalci damo ovratnico proti bolham, ki je nekakšna preventiva, potem, ko bolh več nima - samih bolh pa ne bo odpravila...
Lepotica, to se je pa zgodilo tudi nam, ko nismo imeli več psa, problem je bil velik, zato smo poklicali deratizacijo in so nam dezinficirali celo stanovanje, druge ni bilo. Hitra in učinkovita rešitev. Pač tako je, moraš vzeti v zakup, da z živaljo pridejo tudi bolhe, če psa sprehajamo, lahko skočijo iz drugega psa ali pa jih tudi mačka dobi v travi pri igranju...

katka
http://katka-lopatka.moj-album.com/