| vegeterianka je napisal/a: |
| živjo ...hvala ežoj bom probala na google....mi lahko pojasniš samo nekaj zakaj ne smem pisati z veliki črkami ????? lep večer še naprej vegeterianka |

Praženo zelje s krvavicami in krompirjem
| vegeterianka je napisal/a: |
| živjo ...hvala ežoj bom probala na google....mi lahko pojasniš samo nekaj zakaj ne smem pisati z veliki črkami ????? lep večer še naprej vegeterianka |
| Kalipso je napisal/a: |
| lp vsem skupaj!
za krostato moje tašče (njami!!) potrebuješ:
1/2 zavitka listnatega testa (torej en kvader)(lahko pa tudi cel zavitek, če vam je všeč več testa)
jabolka (lahko pa katerokoli sadje,ki ti ji všeč: breskve,...)
PRELIV:
2 sladki smetani
6 jajc
6 žlic ostre moke 2 vanilij skadkorja
Narediš pa tako: odtališ testo, razvaljaš in daš v pekač (ona vzame pekač velikosti 25x35x 6 cm) ter prebodeš z vilicami. jabolka olupiš in narežeš na četrtine in nato na rezine. v pekač jih polagaš tako, da niso plosko na tleh ampak pokonci. lahko pa tudi narežeš na manjše kockice in daš notri (tako da jih je nekje do polovice pekača). za preliv so navedene dvojne količine, ker je tako krostata bolj bogata in visoka. lahko tudi razpoloviš količine in pride bolj nizko.
za preliv penasto vmešaš cela jajca z dvema vanilij sladkorjema (ali daš strok-ampak meni je to predrago in ni niti point v vanilij okusu) in potem dodaš 6 žlic moke in narahlo zmešaš. na koncu dodaš še ne-stepeno sladko smetano in preliješ jabolka. pečeš na 175 st C nekje 50 minut. ko lepo porjavi vzameš ven in premažeš z marmelado (breskova, slivova, marelična...) in daš nazaj noter še za 10 minut. vzameš ven in dobro ohladiš in šele nato razrežeš. zakon dobro!!
Kar se tiče količin in velikosti pekača, js predlagam, da najprej vzamete za preliv 1 smetano, 3 jajca in 3 žl moke in boste vidle koliko sadja rabite in koliko preliva in sploh kako vam je všeč. potem se tudi kakšno minuto manj peče.
krostati se js ne morem upret, lahko jo pojem tudi cel pekač, ni panike. upam, da vam tekne
goga |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Praženo zelje s krvavicami in krompirjem

Pivski kruh