Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom
Lep pozdrav moje dame.
Jaz definitivno prisegam na domače ITA. omake, sploh ker takoj takšno zadevo asociiram z I.delom BOTRA (še pomnite, kako so se mafijci pogovarjali, maman pa je v kuhinji v 10l loncu delala omako
.
No, ker pa sedaj ne bom še vlagal in ker rad prvo vse sprobam, bi jutri naredil recimo 1L omake.Problem?
Količine me begajo, saj je tu vse napisano za vojsko oz. tabornike.
Kaj menite, dame moje, koliko paradižnikov, sladkorja,soli, bazilike,čebule,česna bi rabil? Kaj priporočate kot osnovne sestavine, da bo res ono ITA.omaka? Se pa res veselim, da cumpram 2 uri to zadevo za štedilnikom nato pa jo vržem na pizzo...nom nom nom.
Knjiga ne bo izostala, ko bo omakica lepo brbotala nad počasnim ognjem.
HVALA
Ker sem ljubiteljica dobrih paradižnikovih omak bi rekla, da je prva in najpomembnejša predpostavka res kvaliteten in sočen paradižnik.... kar pa trenutno še šepa!
Ko pa bo, pa so moji najbljubši dodatki timijan, česen in na koncu bazilika.
ZimtJaz pogosto kuham paradižnikovo omako po receptu naših prijateljev iz Italije.
Uporabim 1 čebulo, cca 2 kg paradižnika, 2 večja stroka česna, sol, sladkor,bazilika, peteršilj.
Čebulo drobno nasekljam in popražim na olivnem olju, dodam na drobno nasekljan česen, da zadiši ( ne pražim, , ker zagreni), nato olupljen, na drobno nasekljan paradižnik, solim in dušim brez pokrovke. Dodam žličko sladkorja ( odvisno kako sladek je paradižnik ) in ščep bazilike. Kuham do mehkega, cca pol ure, da se omaka zgosti.Na koncu še malo sesekljanega peteršilja.
Seveda je najbolj pomembno pri omaki, kako sočen paradižnik imamo. Jaz ga pokuham v vreli vodi za kakšno minuto, nato precedim pod mrzlo vodo in olupim. Če je čisto voden in brez okusa pomaga kakšen pelat iz konzerve.
Jaz sem sicer v soboto na tržnici kupila mesnate in zelo sočne paradižnike, ki pa niso bili poceni. Ampak nekaj podobno sočnega dobiš tudi v Lidlu, pa bistveno ceneje.
No pa sem dobila idejo za jutrišnje kosilo.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polžki s krompirjem, ohrovtom in sirom

Bananin puding z vanilijevimi rogljički