član od 20051704 sporočil
Ko sem bila majhna sta moja starša živela v tujini in meni, navajene slovenske domače hrane, pač niso šle po grlu razno razne bele in vinske francoske omake in plesnivi siri,...a sta me silila jest. Ko mi je enkrat tisto kar bi moralo dol, prišlo gor sta s tem nehala, jaz pa sem si prisegla, da ko bom velika ne bom nikoli silila otrok jesti. So me v vrtcu čudno gledali, ko sem jim zabičala, da ne bi slučajno silili otrok s hrano. V šoli sem se skor skregala s kuharicami, ker jim je bilo nekaj nepojemljivega, saj otroke je pa ja treba vedno silit, če ne nič ne pojejo - naj raje sebe vprašajo zakaj jim otroci ne jejo! Skratka, so obdobja, ko jejo zelenjavo in pride čas, ko je tud slučajno ne dajo v usta, pa potem ne jejo nič drugega, kot zelenjavo,.... Mi tudi nikoli ne "matretiramo" otrok z nevem kako disciplino za mizo. Ko smo v kaki restavraciji in slišim zoprno mamo in poznani stavek "dokler ne poješ ne greš od mize", otrok pa ves v solzah, me ima, da bi jo klofnila!!
Pri nas je obed nekaj zabavnega, prijetnega, čas, ko včasih vsi naenkrat hitimo pripovedovat, kaj se nam je čez dan zgodilo, ampak vmes lahko otroka vseeno naučiš, kako se je npr. pečena riba.
vanjatajnsek
Sporočilo je spremenil(a) vanjatajnsek dne 21. avg 2006 13:04:10