Zakonca Marija in Franci verjameta v spiritizem in reinkarnacijo.
Nekoč skleneta skupen dogovor. Ko bo nekdo od njiju umrl, bo tisti, ki ostane živ skušal kontaktirati umrlega 30. dan po smrti.
Nesreča hoče, da po parih mesecih Franci umre v hudi prometni nesreči. Zvesta svoji obljubi, Marija 30. dan po smrti poiskuša kontaktirati Francija na drugi strani.
Med spiritisticno seanso, Marija v transu pokliče z mističnim glasom: "Franci, Franci, Tu Marija, ali me slišiš??" Marija z rahlo prestrašenim glasom nadaljuje: " Oh Franci, čemu je podoben kraj, kjer sedaj bivaš?"
Franci: " Čudovito je tu, modro nebo, kratko pokošena trava, zelene livade, kjer večinoma sije sonce."
"Marija jokajoče: "In kaj delaš večino časa?"
Franci:
"Veš, Marija , vstanemo, predno sonce vzide, potem imamo obilen zajtrk, nato pa ne delamo drugega kot seksamo do kosila. Po kosilu imamo dvo urno siesto, in nato nadaljujemo s seksom do šeste ure. Potem večerjamo in če imamo še kaj moči, nadaljujemo s seksom vse do noči. Koliko časa seksamo, je odvisno od partnerja. Ob desetih pa zaspimo." " Marija še vedno jokajoče , toda sedaj šokirana: " Torej, to naj bi bil raj??"
Franci: " Raj? Jaz nisem v raju, Marija!"
Marija: "Snif, snif, kje pa si?"
Franci: " Jaz sem zajec v Prekmurju. "
Pecenka