Na vas je prišel mlad zdravnik,da bi zamenjal starega,ki se bo upokojil.Skupaj sta nekaj dni obiskovala bolnike po hišah,da bi se novinec dobro spoznal z vaščani.
V neki hiši dobita bolno starejšo žensko,ki toži,da ima bolečine v trebuhu."Zmanjšajte količino sadja,ki ga pojeste,na polovico,pa bo vse v redu",ji svetuje stari zdravnik.
Na poti k naslednjemu bolniku,je mladi zdravnik vprašal: "Ni mi jasno,kolega,kako ste postavili diagnozo brez pregleda pacienta."
"Enostavno.Saj si opazil,da mi je padel stetoskop.Ko sem se sklonil in ga pobral,sem opazil,da ima kanto za smeti polno bananinih olupkov."
V naslednji hiši naj bi novi zdravnik pregledal mlajšo pacientko.Namesto pregleda,pa ji je takoj svetoval: "Vi ste preutrujeni.Zmanjšajte čas,ki ga posvečate Cerkvi za polovico,pa se boste bolje počutili."
Sedaj se je na dvorišču stari zdravnik začudil: "Kolega,sedaj pa vi meni povejte,kako ste uspeli postaviti diagnozo brez pregleda pacientke."
"Preprosto.Ko sem se sklonil,da bi pobral stetoskop,sem pod posteljo zagledal kaplana."
andreja m