Aparat za peko kruha

Na dolgem programu kruh pade skupaj, če je preveč kvasa. Jaz dam 500 g moke (dam tisto, ki jo pač trenutno imamo) in 350 ml vode in je ok. Je pa včasih bolj ali manj moker glede na to, kakšno je moka. Dodam tudi za 2 žlici olja - mogoče se zaradi tega ne drobi? Ker se res nikoli ne drobi. smrketa
Naredite kruh po receptu iz baze. http:/www.kulinarika.net/baze/recept.asp Kruh je odličen, ampak delajte točno po receptu.Veliko sreče pri peki želim.Pa še nekaj. Lahko se uporabljajo recepti tudi drugih kruhomatov. LP! fakin712
Pozdravljene punce! Imam prošnjo za vas. Če ima katera od vas aparat za peko kruha znamke Clatronic BBA2605, bi prosila , če mi lahko posreduje navodila za uporabo. Aparat mi je podarila kolegica, ki ga je kupila pred enim letom, navodil pa več ne najde. Sicer sem že spekla kruh v njem in sem zelo zadovoljna. Za prvič je bilo super. Malo se mi je sesedel ampak okus nam je bil dober, pa tudi zapekel se je lepo. Če ima katera navodila mi naj prosim sporoči, lahko tudi na zasebno pošto. Lep pozdrav Valerija valči
Lep dober večer! Včeraj smo postali lastniki lepega novega pekača za kruh Clatronic (mislim na BBA2865) in ga je bilo seveda potrebno takoj sprobati :) Saj stvar je v bistvu ratala... po osnovnem receptu za beli kruh, štruca je lepa, nič ni zbito. Moti me pa malo vonj... Se mi je že med pečenjem zdelo, da ima vse preveč vonja po kvasu. Za manjšo štruco sem dala približno 3/4 suhega kvasa Dr. Oetker, kot je pisalo v receptu. Ali je to preveč? Štruca je kar velika in lepe strukture, mehka in se ne drobi... Aja, mogoče je pomembno še to, da mi ni uspelo nastavit aparata na peko manjše količine kruha in je potem pekel po programu za veliko štruco (več mesenja, vzhajanja in peke...). Sem se že skoraj prebila skozi tole izčrpno temo, pa se ne spomnim tega vprašanja. Hvala pa velik sončka vsem skupaj! Katja KetyP
Hi, mene pa zanima, kako v aparatu pripravite toast. atic
KetyP, mislim, da sva delali po istem receptu, le da sem jaz delala večjo štruco in je tudi moja imela precej vonja po kvasu, le da naju to ne moti toliko. Verjetno je malo tudi od recepta odvisno, kako se izrazi vonj po kvasu (mogoče od vrste moke, olja, jogurta), probaj še s kakšnimi drugimi sestavinami. To, da si pekla manjšo štruco po programu za večjo, po moje ni problem. (Ampak, saj je čisto enostavno nastaviti velikost kruha, a ne? Tako po spominu bi rekla, da je za to gumb, ki ga pritisneš, vendar se ne spomnim, kaj piše na njem.) Pa še veliko uspehov! LP piščanec
Zdravo Valerija, imam navodila za Clatronic BBA 2605. Ali jih še potrebuješ in če jih, mi pošlji po zasebni pošti naslov, kamor ti jih pošljem. Lp oliva
Kako do ovsenega kruha, v trgovini še nisem naletela na ovseno moko. In pa seveda kakšen recept za ovseni kruh v kruhomatu. Hobotka
imam keenwooda in mi čisto odgovarja, kot tudi ostali njegovi pripomočki lannika
Hobotka, saj si že dobila recept , če ga želiš narediti v kruhomatu, je pomembno le to, da daš v posodo najprej tekočinei n sol, čez to pa moko in kvas z malo sladkorja. Če bo aparat malo težko obračal, pa dodaj malo vode. Aki

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti