član od 20044272 sporočil
Aja, zdenka, pa tista navodila zabriši stran, ma prav nič pametnega ni not;) ne, seveda jih obdrži, ampak saj boš videla, kruh je malo hecen, če delaš po tistem... Pa napisana so tista navodila obupno! To bi moral prevajat kdo, ki je vsaj kdaj videl kuhalnico drugje kot na TV;) Saj vem, da ne morejo vsi vsega vedet, ampak saj lahko dajo vsaj za pogledat enemu, ki se spozna na to...
PROGRAMI
Na mojem Keniju je hiter program program 12. preveri, eč ni na tvojem isto, ker mislim, da obstaja samo en Kenwoodov kruhopek na tržišču v slo.
Moj program nima posebej nastavitve za bolj ali manj zapečeno, mislim, pa da ima poseben program, kjer bolj zapeče, bom doma preverila, pa ti napišem vse programe in kdaj jih uporabljam, ok?
SKORJICA
Glede skorjice, delaj vedno iz maksimalne količine moke, sicer zna bit skorja pretrda. Pa daj mogoče malo več vode oz. tekočine (jaz je dam malo več kot pišejo ostale, res pa je to odvisno od okusa, jaz mam rada sočen kruh...)
Bo pa skorjica belega kruha vedno malo drugačna, kot če pečeš v pečici, enostavno zato, ker je na 5 straneh posoda, ne pa samo na dnu, kot če pečeš na pekaču. Jaz za pocrkljat (kogarkoli) še vedno peček svoj Najboljši mlečni kruhek, s katrerim se niti priblišno ne more primerjat noben kruh iz kruhomata, skorjica je čisto tanka in kruh neverjetno rahel, v kruhomatu čisto takega ne moreš dobit. Ampak za navadno porabo med delovniki, ko ni časa in si vesel, da imaš svež kruh in sploh za polnozrante kruhe, kjer skojica ne moti, je pa ok,res pa da moja skorjica ni tako trda kot ti navajaš - se brez kakih problemov reže tudi z navadnim nožkom za sadje, da si lahko predstavljaš... Kot recimo skorjica od cornspitza ali sosedovega kruha, približno...
Vsekakor pa kruha ne zapekaj, če imaš pretrdo skorjico, probaj enkrat samo spečenega, nič dopečenega, boš videla, po mojem ti bo dovolj pečen, ker je res dovolj pečen - tudi sama mam rada bolj pečen kruh...
VZHAJALNA SREDSTVA:
Jaz pečem s svežim ali suhim kvasom, z drožmi, kislim testom, kar mi pride pod roke in vse rata, tako da se da, brez skrbi, samo količine kvasa moraš met poštudirane - polnozrnati kruh malo več, pri belem malo manj, malo je tudi odvisno od temperature prostora, kjer imaš aparat. če ga imaš v kaki mrzli "špajzi", potem daj malo več kvasa - malo več pomeni gram ali dva več, ne preveč več;) Pri suhih kvasih nisem opazila bistvene razlike, navadno najrajši uporabljam tistega, ki je pakiran po 10 gramov iz štirih razlogov: je cenejši od dr. Oetkerje in Digota, bolj mi je všeč večja pakunga, ker ga hitro porabim, poleg tega je pakiranje bolj ekološko, ker je v papirnati vrečki, ne pa v tistih aluminjastih plastikah, delajo ga Hrvati, ki so mi vseeno bolj všeč kot Nemci;) - slovanska dušica, pač;) in ima dodan en popolnoma neškodljiv E, za razliko od onih dveh, ki mata enega baje nevarnega. Saj ne gledam tako zelo na to, ampak glede kvasov sem morala to v službi pogledat, pa zdaj pač tega uporabljam, če ga dobim...
RECEPTI
če te zanimajo kaki recepti, pa naipiši, jih pripnem sem, pri teh, ki sem jih poslala sem, je skorjica 1000% krasna! Obljubim! Nočem pa silit, da ne bo kdo narobe razumel, da mislim, da so samo moji recepti dobri, ker ne mislim tako! Je pa logično, da so meni moji najbolj všeč, ker jih pač prilagodim najinemu okusu...
PS: pekarna Miš Maš je zakon!!! Sva jo poslušala s fantom na morju, hehe, moraš ostat otrok, svet je lepši;)
Veri