Moj ameriški slamnik zelo lepo cveti, pa bi rada naredila liker ali nekaj podobnega. Namočila bi ga v žganje in počakala morda 3 tedne, precedila, dodala prekuhano vodo in sladkor. A bi bilo to to?

Panakota z belo čokolado in penino
Moj ameriški slamnik zelo lepo cveti, pa bi rada naredila liker ali nekaj podobnega. Namočila bi ga v žganje in počakala morda 3 tedne, precedila, dodala prekuhano vodo in sladkor. A bi bilo to to?
Očitno nihče ne še delal takšnega likerja. A čem probat?
Dej, probaj, pa poročaj!Sama
Imam ameriški slamnik, pa ne upam uporabljati!
Običajno se iz ameriškega slamnika dela tinkturo in se jo dozira krajši čas po kapljicah.
Ne razumem, zakaj bi naredila liker? To ni aperitiv ali nekaj kar-tako-za-užitek-in-veselje.
http://www.lejca.si/rastline/e/echinacea_purpurea
http://www.dominvrt.si/clanek/zunanja-ureditev/ameri
| ežoj je napisal/a: |
|
Ma kaj vam je to " ameriški slamnik ", a je to kak klobuk narejen v ameriki, ali po ameriški šegi? Pa, če sem že pri besedi, zanima me kaj je za ena rožica, ki se pripravlja na cverenje, tam zadaj, za temi rdečimi marjeticami:
|
iskala sem kaj konkretnega o ameriškem slamniku in naletela na to...pogrešam te čase
| Ognjič je napisal/a: | ||
iskala sem kaj konkretnega o ameriškem slamniku in naletela na to...pogrešam te čase Ognjič
|
Jaz tudi, Ognjič. Močno. ![]()
lp
Menim, da so redki, ki ga ne.![]()
Velikokrat se spomnim naj in na njegove potopise in zapise. Res so bili lepi časi. Vse dobro mu želim, pa naj bo kjerkoli že. ![]()
Tukaj se moram pa tudi jaz pridruziti vasemu pisanju. NI vec isto, pravijo, da smo nadomestljivi, pa ni tako,Ezoj je eden in edini.
| naor je napisal/a: |
|
Tukaj se moram pa tudi jaz pridruziti vasemu pisanju. NI vec isto, pravijo, da smo nadomestljivi, pa ni tako,Ezoj je eden in edini. naor
|
Da ne citiram vseh. Res je brez njega bolj dolgčas.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Panakota z belo čokolado in penino

Jagodni cmoki z makovim sladoledom