Tudi jaz nimam velik zmrzovalnik, samo 3 predale, koliko je pa to v litrih pa niti ne vem. Ampak kot velikemu ljubitelju sadja

ima seveda sadje prednost.Trenutno imam kake 10 kg borovnic, tako da sem komaj našla prostor še za 3 kg marelic.Imam eno gospo ,ki nabira borovnice in me pokliče takoj ko pride iz hoste, tako da so res sveže in pol jih vzamem mal več.To delam že kar nekaj let in ugotavljam, da se mi je vid res izboljšal, oz. se mi ne slabša, tako da mi ni tako zelo žal tistega denarja.Včasih zmrznem še kilo do dve malin, pol se pa že neha, ker nekaj prostora mora bit pa tudi za še kaj drugega;)) Kadar slučajno zmanjka sezonskega sadja, pridejo prav zaloge v zmrzovalniku, pa seveda za lušt.
Sem pred leti imela visok holesterol in trigliceride in to uspešno reguliram s prehrano.Zato si skušam narediti kremast sladoled brez smetane ,brez jajc pa zato, ker sem alergična.Pol je edina varianta da si delam sladolede sama. Ravno pri sladoledih se mi zdi , če hočeš naredit kremastega, gre pa kar veliko smetane not in če imaš sladoled za samostoen obrok,kot jaz, namesto večerje recimo, bi bla količina zaužite smetane kar hitro previsoka.Na srečo imam sadne sladolede raje od čokolade in vanilije in sorbeti so prav super.Moj najljubši pa je

, tja pa gre tudi smetana. Včarih curknem malo smetane samo zato, ker se betakaroten menda topi v maščobah in ga telo tako lažje absorbira.
Sem probala eno varianto z gustinom( za kerkrat kepco čokoladnega), ampak nisem prišla do zadovoljivega rezultata, zdaj se mi je pa itak strojček pokvaril, tako da je z eksperimenti za nekaj časa konec.
Za moje pa seveda klasika(jajca, smetana..)
Kar se tiče servisa, sem iz Ljubljane, tako da kaj vem kam bi blo bolš?
Knjigo pa kar napiš, pa ne eno, saj sladoleni niso tvoja edina strast. So še testenine in še marsikaj.

Aki
P.s.: tvoje prijateljice imajo pa srečo

Sporočilo je spremenil(a) aki dne 25. jul 2006 15:04:39