Se gremo igrat?

Astronomija? Zvezdoznanstvo?

Katarinči

Potem pa ostane edinole še - pravo ?

Cila

Kaj pa, če so morali poznati kulturo antike?

Noemi

V Apicijevi Umetnosti kuhanja, ki je izšla v knjižni zbirki Krt kot 97. knjiga leta 1997, piše na strani enajst (citiram): " Ta antični Michelin nas ne sme začuditi, saj je veljalo, da mora dober kuhar poznati astronomijo in celo materialistične filozofe." (konec citata).

Katarinči, nadaljuj, prosim.

cervus
elaphus je napisal/a:

Sijasaja je naredila tipično napako ...

lp

cervus

ne razumem, kakšno napako? lahko razložiš tvoj mežik?

sijasaja

To se pravi, da sem imel prav : filozofija !!!!

hedonist
nola je napisal/a:
sijasaja je napisal/a:
elaphus je napisal/a:

lp

cervus

Tipičnoi za kokoši je, da mešajo astronomijo z astrologijo.

sijasaja

nola

ooo, spet ena nizka cerkvena ;)

sijasaja

Hvala, elaphus

Sprašujem vas, kakšna "čarovnija" se zgodi, ko se ohladi kruh, v katerega smo zamesili oziroma dodali sončnična semena, kadar v testo  za rahljanje damo  sodo bikarbono. Skratka, KAJ se zgodi s sončničnimi semeni in ZAKAJ pride do tega pojava?

Katarinči
sijasaja je napisal/a:
elaphus je napisal/a:

lp

cervus

sijasaja

Sicer je v bistvu odgovorila že nola (menda, ker ne najdem njenega odgovora, samo v citatu), ampak bom napisala: astronomija in astrologija še zdaleč ni eno in isto. Zelo na hitro in malce na grobo povedano: astronomija je znanstvena veda, astrologija pa ne. Moj mežik? Ogromno ljudi meša astronomijo z astrologijo, mežik sem pa pripopala zato, sijasaja, da bi te opozorila na to klasično napako in bi ti popravila svoj odgovor.

Lp

cervus
hedonist je napisal/a:

To se pravi, da sem imel prav : filozofija !!!!

hedonist

Hja, hedonist, s temle stavkom si me pa zelo razočaral. Astronomija je tipična natančna naravoslovna veda, ki temelji na izračunih in konkretnih podatkih in za filozofiranje v njej ni mesta.

Lp

cervus

Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 11. dec 2017 05:19

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti