Kefir- vodni kristalčki

runo01 je napisal/a:
Glede vodnih kristalčkov me zanima,če morajo biti obvezno v stekleni posodi. Jaz nisem imela suhih fig in sem dala suhe marelice,a je ravno tako dobro,upam da se mi ne pokvari. Lep sonček. runo01
Zanima me, če ima še kdo vodne kristalčke, ki bi jih lahko odstopil? Lp :) Danilo _danilo_

_danilo_ , če nisi doslej uspel dobiti kristalčkov mi napiši svoj naslov na zasebno sporočilo.

Cila
Julya je napisal/a:
Jaz tudi lahko dam gobice mlečnega kefirja. Se mi množijo kot gobe po dežju. ) Dragica, hvala za nasvet. Julija
Jaz imam tudi te, pa se mi nekak nočejo množiti. Ali pa tega ne opazim. Je kaj narobe z njimi? Jelenckova

Jelenckova je napisal/a:
Julya je napisal/a:
Jaz tudi lahko dam gobice mlečnega kefirja. Se mi množijo kot gobe po dežju. ) Dragica, hvala za nasvet. Julija
Jaz imam tudi te, pa se mi nekak nočejo množiti. Ali pa tega ne opazim. Je kaj narobe z njimi? Jelenckova

Gobice se začnejo same delit, ko so dovolj velike. Lahko pa jih enostavno sama razdeliš, odvisno od velikosti, na dva ali tri kose. 

Julija

Hm, meni so se  mlečne gobice čez zimo tudi množile "kot gobe po dežju", zadnja dva meseca pa ni čisto nič zrasla. Sedaj  ne vem, ali ji letna atmosfera  preveč ne paše, ali  je bilo krivo, ker sem nehala komplicirati s plastičnimi žličkami in sem jo pobirala iz kefirja (vedno priplava na vrh)  in izpirala kar na roki. Se mi zdi, da zdaj, ko sem znova prešla na žličko, ponovno raste.  Ali pa zato, ker se je malce shladilo?

Cila
En lep pozdrav ,glede vodnih kristalčkov imam eno vprašnje! Kefir pripravljam v dvolitrski kozarec in me zanima ali iamte ve azprt kozarec ali samo pokrit? Meni namreč kristalčki nekako ne uspevajo najbolje.Prosim za nasvet. Lepo in radi se imejte ursa40
Pokrivala sem ga s folijo za živila, ne pretesno. Na sobni temperaturi je bila pijača gotova v 2 do 3 dneh,s tem, da sem jo enkrat na dan premešala. Namnožili so se toliko, da sem vsako tretjo rundo par žlic stran zmetala. Sem pa dosledno upoštevala vsa navodila - steklena posoda, plastično oz. emajlirano cedilo, lesene ali plastične kuhalnice za mešanje. Cila
helo:) ima kdo od vas kristalčke za pripravo vodnega kefirja, ki bi jih bil pripravljen odstopiti? hvala! Damjana janna
Tudi jaz bi želela kefir, če bi ga bil kdo pripravljen odstopiti bi bila zeloooo vesela.
Če bi katera hotela kristalčke vodnega kefirja se mi lahko oglasi na ZS. Sem z Gorenjske - 25 km iz Ljubljane.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti