Kefirjeva gobica

Čao, Hvala za pojasnilo. Še eno vprašanje - imam tri gobice v velikosti recimo kostanja. Za koliko mleka to zadostuje? Sem včeraj zjutraj nalila gor skoraj 1 liter mleka, pa do danes zjutraj še nič ne kaže na kak kefir (posodo imam na pultu v kuhinji) - to je najbrž čisto preveč mleka? Lep pozdravček, S.
rimljanka je napisal/a:

Ravno včeraj je bilo tako, sem potem vse zlila na cedilo, prestavila, kar je ostalo na cedilu v kozarček, pokritega pustila na pultu (od zjutraj do opoldan), okusn sirni namaz, ali kako bi rekla, je nastal. Je v času zorenja na pultu lepo sprmenil okus in se zgostil.

Zdaj čaka v hladilniku na uporabo.

rimljanka

Zdaj se je izkazalo, da je nastal krasen, nežen, mehek, okusen sirni namaz.

rimljanka
Anomis, kje pa, samo najbrž si preveč neučakana. Samo malo potrpljenja, prosim. Po moj ebo popoldan že  OK. V pol litra mlka dam gobico velikosti morda malega kostanja, pa je kefir na toplem (recimo 15 st. C), narejen v manj kot dnevu. rimljanka
Čao, ok, potem pa že mora ratat. Bomo videli danes. Poročam o moji novi "vzgoji"....- Lep pozdravček, S.

Rimljanka, hvala. Imam gobico velikosti lešnika in jo dam v 3.5 dl mleka. Vse skupaj stoji na pultu pri kakih 24 stopinjah, pa se kefir ne naredi. Bom naredila kot si rekla. Gobico v vodo, pa bomo potem videli. Sem pa včeraj dala v mleko še eno gobico, pa se je kefir normlno naredil čez noč. Popolnoma nič več mi ni jasno.

lp 

Julija
joj, jst bi tudi imela kakšno kefirjevo gobico, če mi jo katera odstopi... dopoldne sem sama doma, pa bi bilo ful fino imeti malo družbe (glede na to, da je to živ organizem), da ne omenjam tega, da sva s fantom velika ljubitelja kefirja. da se da dobiti gobico, pa sem prvič prebrala šele danes, tukaj na kulinariki. torej, vem da sem malce pozna, če pa jo je katera še vedno pripravljena oddati, bi je pa bila zelo vesela. sem pa iz okolice celja. še enkrat hvala. lp. hruškabanana
Hruškabanana, dobiš jo lahko od mene. Se zmeniva za predajo kje v Celju ali ti jo pošljem? Piši mi na ZS. Blanchy
Punce, v teh dneh sem prišla v stik s kefirjem in ko sem hotela izvedeti več o njem, kje najdem? Na Kulinariki! Ta forum in predvsem vsi, ki sodelujete tukaj, ste neverjetni!! Toliko pozitvnosti po mojem ni na nobenem drugem forumu! Torej, imam eno vprašanje. Glede na mnogo pozitivnih učinkov kefirja bi ga rada začela piti, ampak sem nekje prebrala, da ga ljudje s preveč kisline v želodcu ne smejo piti. Imate kakšne izkušnje s tem?? Ne bi rada izzivala. In, rimljanka, nikjer nisem zasledila kakšnih rezultatov znanstvene raziskave, če se kefir sme mešati s kovinsko žlico ... ;) Hvala za vse odgovore in bodite vsi še naprej tako luštni!!! Noel
Če je slučajno še kakšna gobica kje odveč, bi se tudi jaz priporočala... rada bi jo dala očetu, ki obožuje kefir in ga ves čas kupuje. Z gobico pa bi si ga lahko delal sam. Hvala in lep pozdrav vsem KulSlovenkam in KulSlovencem :) s0ncek*

Noel, dokler se rimljanka ne oglasi, si lahko tule nekaj prebereš:

http://vsi-zdravi.org/index.php?option=c

Blanchy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti