Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Punce bok Tudi jaz sem danes ful lačna in čisst brez volje. Naj povem da sem se ravnokar pregrešila iz same jeze ker mi kg kar stojijo. Najedla sem se domače salame in majoneze čeprav imam danes makarone,ampak mi je vrglo pokrovko dol.Ful sem razočarana.Najraje bi poskusila z dieto ki jo je napisala Darja saj če dam dol 9 kg bo kar dovolj. Ne vem kako bi mi šla špinača. Točka daj probaj in nato poročaj pa bom še jaz poskusila ker tale ločevalna je za en drek. Danes sem se najedla jutri pa mi bo žal.No ne bom nič stopila na tehnico in nadaljevala jutri z sadnim dnevom. Grem malo ven da se ohladim od jeze pa še vse me zdaj tišči od te NENAVAJENE hrane za moj želodec.Grozno se počutim.............. AJD SE SLIŠIMO KAJ JUTRI LP YOY yoy
Dekleta vi ste še slabše kot jaz........jaz pa sem pojedla nekaj kislih kumaric,pa 2 žlici ajvarja in 4 pečene paprike........sem pa imela razgiban jedilnik,ampak to je danes dovoljeno Sicer je do spanja še daleč,zato upam da ne bom več jedla... darja-
s.marinka4 je napisal/a:
Kristalka, kako vzdržuješ stanje po koncu diete, da ne prideš spet na staro stanje. Kolk obrokov imaš na dan. Jaz moram imeti 4-5 manjših obrokov; zjutraj- 1 jabolko, malica (služba)- solata in tisto kar pride na tisti dan, malica (služba)-1 sadje, kosilo (doma)-solata +kar je na tisti dan, zvečer- 1 sadje oz. če kaj ostane od kosila . Očitno je preveč, ker vaga nč novega ne pokaže. s.marinka4
Ponavadi zjutraj pojem 2 kivija, največkrat pa si stisnem 2 grapefruita, 1 limono in dodam liter vode ter to pijem do kosila (12.30-13h). V obroku kosila in večerje živila vedno ločujem, med obrokoma pa ne - kakor pač nanese. Za večerjo pojem ostanek od kosila, če je kaj takšnega, sicer pa največkrat solato ( zeleno, paradižnikovo, cvetačno, kislo zelje...) in 2 ploščici "stisnjenega kruha". Solato zelo malo naoljim. Za popoldansko malico pojem kakšno banano, ali par klementinc ali jabolko - kar pač imam od sadja. Vmes pa tekočina- voda, čaj. No ja, včasih se tudi kaj pregrešim čez dan pa potem zvečer spijem samo čaj. Pa tu pa tam lunca. To z vzdrževanjem je kar sitna zadeva - se mi zdi, da se nikoli več ne bom mogla do sitega najesti poljubne hrane , tako kot pred dieto - se mi takoj kilca vrne. Včasih se mi zdi, da se že od vode zredim. Imam to smolo, da je moja presnova zelo upočasnjena zaradi ščitnice - uživati moram hormone, pa še hormone zaradi valung menopavze - potem pa veš, na čem sem. Kristalka
yoy je napisal/a:
Ful sem razočarana.Najraje bi poskusila z dieto ki jo je napisala Darja saj če dam dol 9 kg bo kar dovolj. Ne vem kako bi mi šla špinača. Točka daj probaj in nato poročaj pa bom še jaz poskusila ker tale ločevalna je za en drek. yoy
Ne zameri Yoy, ampak ti moram tole rečt - preveč si nestrpna in neučakana. Pomisli, koliko časa si pridobivala kg, za katere misliš, da so ti odveč, sedaj naj bi jih pa kar v mesecu dni zgubila?! Organizem se mora najprej privaditi na nov način prehranjevanja in ko spozna, da več od tega ne bo dobil, se šele prične pravo hujšanje. Vsak izgubljen kilogramček pred tem pa je samo voda, ki se je zadrževala v telesu. Odloči se in pridno ločuj pa rezultati ne bodo izostali - nikakor ločevalna ni za en drek, le verjemi. Saj ti bo kliknilo in boš tudi sama to ugotovila. Četudi se lotiš katerekoli druge diete na daljši ali pa sploh tiste na krajši rok, se je boš morala v prvi vrsti strogo držati, da boš za par kg lažja. Po končani dieti pa spet ne boš smela kar "planiti" vseprek po hrani - izgubljeno se ti bo kajnhitro vrnilo - pa si spet na začetku. Pišem ti to iz lastnih izkušenj, saj bi lahko rekla, da sem pravzaprav 2/3 svojega življenja hujšala na vse možne načine, dokler se nisem lotila ločevalne. Le s tem mi je uspelo, vendar se hkrati zavedam, da tudi to ni dokončno in je treba spremenjen način prehranjevanja obdržat, sicer ne tako strogo kot med samo dieto, pa vendar. Res je, da vmes padejo krizni dnevi,takrat pač naredimo kakšen greh - zato se ne bo svet podrl - naslednji dan pa smo že spet disciplinirani. Še enkrat se opravičujem, vse kar sem napisala je dobronamerno - veliko volje in uspeha pri dieti ti želim. Kristalka
Hvala Kristalka za te besede.Saj vem da je potrebno potrpljenje toda kaj ko te včasih čisto potre ko stopiš na tehnico. Veš sem šla na sprehod in se malo vzela v roke.Kupila sem si kivi in jabolka za jutrijšnji sadni dan tako da bom nadaljevala. Odločila pa sem se da se ne bom nič tehtala do vodnega dne in tako ne bom vedela če kg ne gredo dol. Bom vztrajala................................................... lp yoy yoy
Ojko oj, babike Kristalka, tudi jaz se ti zahvaljujem za te besede. Sem dobila še večjo voljo. Hvala! Moja sodelavka je delala to dieto pred 3 leti (včeraj mi je to povedala) in je shujšala 15 kg. Hujšati je začela, ker ji je tako svetoval zdravnik. Tudi ona ima velike probleme s ščitnico in pravi, da je skoz lačna. Vendar, vam moram reči, da je res disciplinirana. Po končani dieti še vedno dopoldne je samo sadje. Kljub temu, da najine sodelavke jejo za malico pizze in ostale stvari, je še nisem videla, da bi jo kaj premamilo. Pa tudi doma pravi, da še vedno ločuje pri obrokih. Poje ogromno zelenjave, jabolk in spije veliko čaja. Še vedno vzdržuje težo in včasih celo shujša za kilogram ali dva. ...sicer pa pravi, da je res potrebno veliko samodiscipline in vztrajnosti, ker ji ščitnica dela blazno lakoto. Pravi, da če bi poslušala ščitnico, bi nenehno jedla, brez prestanka. Enostavno ni nikoli dovolj. Prav imaš, kg smo res pridobile lepo počasi. Samo se nam to ni zdelo hudo, ker se nismo rabile kontrolirati in, ker pač rade papcamo. Sedaj, ko pa je potrebna disciplina se nam pa zdi, da je vse narobe. Vendar, kot pravijo, velike stvari se vedno dosežejo počasi. Torej, drage punce, VZTRAJAJMO! ...pa čeprav nas tu in tam prime, da bi tehtnico nekam zabile. Tudi jaz bom vztrajala... Lp! Naeema
Kristalka hvala za te vspodubne besede. Mislim da nam je vsem spet dvignilo voljo. YoY jaz bom počakala še do 1. vodnega dne, to je 15.2. in se bom takrat stehtala. Upam, da me ne bo twhtnica prej premamila. Če do takrat ne bo nobenij sprememb, bom pa začela z tisto 14 dnevno, ki jo je darja dala. Čeprav vem da bo potem preklemano težko obdržat te kg. Sicer si še lahko premislim do takrat in bom nadaljevala z ločevalno. Moje mnenje glede ločevalne je takšno. Tiste, ki se je lotevate prvič, bodite vztrajne in ko končate, se tehtajte 1x na teden in poskusite obdržat težo. Iz lastnih izkušenj vam lahko povem, da je drugič preklemano težko spravit dol kg. Ampak ne bom se pustila in tudi ostale se ne pustite. Po mojem bodo začeli kg it dol, ampak v drugem krogu grejo bolj počasi. Moja mami ni hujšala po ločevalni, zmanjšala je samo količino hrane, popila več tekočine na dan in večerje izključila, mogoče samo kakšno sadje. In kakšni je bil rezultat? Kg so šli lepo počasi navzdol. Pri nas je edino ta problem, da smo nestrpne. Moramo vzrtajati, jaz bom, pa če bo treba 6 mesecev, samo da izgubim 10 kg. Tudi če jih 7 ali pa 8 izgubim, bom zadovoljna. Zdaj sem se pa res razpisala. Grem se malo učit, popoldan pa mogoče na kakšen pohod (na Piramido, če mi bo uspelo- ful nimam kondicije). Žabica kako je šal izpit, že veš kaj? Jaz zvem v ponedeljek, v torek pa imam že spet en izpit. Lepo bodite in lepo reživite to soboto, pa čeprav je oblačna. tocka
Dobroooooooo jutrooooooooooooo Nov dan je pred nami in naj povem da sem vstala z malo več optimizma. Verjetno me je noč spravila k sebi /spala kot mala beba/. Veš Točka tudi jaz imam vodni dan15-ega saj sva začele na isti dan z ločevanjem in se ne bom tehtala do takrat. Danes je moj sadni dan in jedla bom kivi in jabolka. Bom pa tudi malo telovadila in sicer imam en kamion drv za zložit. Moram kar pohiteti da ne bo prej dež ki ga napovedujejo ,saj pri nas na dolenskem še nič ne pada. Lepo se imejte se oglasim kaj pozneje........ LP YOY yoy
Ciao punčke Sem si izračunala, da sem danes na OH. Za kosilo bom jedla grahamove špagete z mešano zelenjavo in rdečo peso v solati. Za večerjo pa , saj je danes pri nas pust. Sicer pa pri nas doma še vedno na veliko prenavljamo. Kuhinja je že pripravljena za postavitev (v sredo nam jo pridejo zmontirat ). Včeraj smo postavili novi (temnejši) laminat po dnevni sobi, danes pa "delamo" spalnico za ... Namreč, na sredini dnevne sobe postavljamo pregradno steno, saj sva sobo namenjeno spalnici prepustila hčerkama, ki jo bolj potrebujeta. Joj, komaj čakam, da "krstiva" najino novo spalnico "Potrebnica" jaz Nato naju čaka še nakup sedežne in manjše klubske mizice. Ter seveda ležišča za v "sexalnico". Nagibava se na Dormeo. Kaj pa ve mislite? Sedaj grem pripraviti kosilo, ker potem šibam k babici po hčerki. Nato bo sledilo maskiranje, saj gremo na karneval v mesto. Torej, še bo zanimivo . Tudi ve lepo preživite tole soboto blažkaa
Blažkaa a si ti na lotu , da toliko investiraš. Kar se pa dormea tiče, se kar odloči, nam je super. Tocka, Yoy, Naeema vesela sem za vašo motivacijo in odločenost - sem se že bala, da boste pobegnile. Pravkar sem zaključila s peko krofov, sem seveda morala dva poskusit, če slučajno nimajo lukenj - pa jih nimajo. Lep pustni vikend Kristalka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti