Kristalka, jaz sem ravno prejšnji teden slučajno dobila to knjigo v roke in jo tudi takoj prebrala. Mislim, da je kar ok, samo zame veliko preveč sadnih dnevov, pa tudi draga bi najbrž bila (kje dobiti toliko grozdja sredi zime, pa ananas in papaja nista ravno poceni)
Opažam, da ima večina tistih, ki ločevalno izvajajo drugič, veliko težav pri izgubi kilogramov. Tudi meni se je čisto ustavilo, tako da sem obupala in praktično sploh ne spadam več v tale forum. Ne zdi se mi smiselno nadaljevati z dieto še 2 meseca in potem ugotoviti, da sem ostala na isti teži. Moram poiskati nekaj drugega, kar bi bilo bolj učinkovito. Prebrala sem tudi knjigo Vitkost in zdravje s krožnika (avtor Ian Marber), pa dieto kliničnega centra. Ker se mi vsaka od teh zdi v nečem neprimerna zame (Judy Mazel zaradi preveč sadnih dnevov, klinična zaradi velike količine mesa-jaz jem samo ribe, Marberjeva pa zaradi mešanja hrane) sem vzela nekaj od vsakega, in na tehtnici se takoj pozna. Moj načrt je zdaj tako:
zjutraj sadež na tešče, po dveh urah malica (kava+pirina žemlja ali pa doma narejen muesli), za kosilo OH z zelenjavo ali B z zelenjavo, za večerjo vedno samo B (skuta/cottage cheese/manj mastni sir/tuna/navadni jogurt). Sadnih dni ne nameravam imeti, razen če mi bo to zapasalo. Na sladkarije bom pa tudi pozabila za nekaj časa, vsaj do velikonočne potice

Pa vmes si bom mogoče privoščila kos torte, ko bo praznovala moja najboljša prijateljica. Drugače še vedno veliko hodim, gonim sobno kolo in delam vaje na leg magicu.
Tudi tehtnica bo romala v en kot, ker me čisto preveč jezi. Za kazen bo lahko delala samo enkrat na teden

Počasi se bom pa morala tudi že sprijazniti, da suha ne bom nikoli. 15 let se že ukvarjam s tem, kako znižati težo, pa tako malo uspeha. Sem že zelo naveličana tega. Življenje teče mimo, jaz se pa samo s hrano ukvarjam

Bi moral kakšen mimo priti, ki bi mi zmešal glavo, da bi potem bila hrana čisto zadnja briga. Upam, da bo tudi to kmalu prišlo

uživajte v krofih! jaz se jim zlahka odpovem, ker mi niso nič kaj dobri
pa lep vikend še naprej!
itak