Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Joj, pozabila sem še napisati, da...................................hecam se. Itak boste med branjem zaspale zraven blažkaa
Blažka, vse čestitke za opravljen izpit Še nekaj o naših prehrambenih navadah Ja tudi pri nas doma vsaj mož zelo zdravo je in živi, zelo pazi na kg (športni tip moškega), jaz pa sem ga "srala" z pregrehami (sladkarije,ki so ostajale in se jim nisem mogla upreti, vmesni obroki , žganci vseh vrst) zato pa imam sedaj delo s kg No jaz zelo veliko uporabljam proseno, ajdovo kašo, ajdovo, polnozrnato, koruzno moko, ješprenj vse direktno iz mlina. Tako, da imam belo moko v glavnem samo za pripravo stvari kot so miške, krhki flancati ...(hčerkine želje), Kosmiče- še najboljši so nam ovseni, (hčera ima normalno svoje) Doma ne pripravljam naslednjih jedi (razen za hčero):pohanih stvari,pic,cvrtih jedi, pomfrija, krompirja že nasploh zelo malo pojemo (1-2X/mesec; pozno pridemo domov , med vikendi pa smo tudi bolj leteči) Si pa občasno nekajkrat letno privoščimo seveda tudi te, tako da oderemo piko in imamo za nekaj časa potem dovolj. Zelo malo pojemo salam(Poli je za hčero), midva pa si, če že jeva kaj od salam privoščiva pršut, ali pa kako suho klobaso z zaseko Veliko pa pojemo (sploh v tem zimskem času); sadja, zelenjave, kisle repe, kislega zelja, probiotičnega domačega jogurta,Basmati riža, polente,polnozrnati skutini štruklji (, ki se jim bom morala za nekaj časa odpovedati) ..... Ja kar zdravo, če ga jaz ne bi "lomila" z sladkarijami.... No sedaj imam pa "urnik" kaj na določen dan jesti in tako lažje tudi ob vaši podpori premagujem skušnjave za kar sem vam res hvaležna. No dosedaj ga nisem še nič lomila hi, hi, Če ne prej se jutri spet oglasim s.marinka4
Dober dan Danes sem prišla spet pozno iz službe,pa še to zelo slabe volje,ker me punce jezijo......,pa to pač nima veze z našim hujšanjem.Blažkaa danes je vaga končno pokazala še 1 kg manj in to cel kg v 15 dneh.Da dol padeš. Ne bi rekla da vsak drugi dan grešim,pol bi že razumela,da kilogrami obstojijo,tako pa sem res slabe volje.Vsoboto grem na eno fešto(sadni dan),pa ne vem kako bo .Ta dan bom pa menda res grešila,al pa bom poskušala jesti sam solato,če mi bo ratal. Sem plačala drag novoletni meni,pol bom pa jedla sam solato...ha,ha,ha Marinka,dober tek pa tebi tudi Blažkaa z vajinimi prosenimi kašami......... darja-
En hiter pozdravček od mene Vidim, da ste vse v polno zasedene in nobena ne najde časa za vsaj en majhen postek. Danes ima moj dragi praznik in je bil doma, pa sva skupaj (čisto sama) zajtrkovala, šla v "lov" za zadnjimi darili, na pijačko (spet sem pila vročo čokolado-če je pa zunaj takooooooooooo mrzlo), potem sva se še malo muckala ... Sedaj šibam po šolarki, potem se pa gremo drsat. Ja, še to: tehtnica mi že par dni kaže 62,4kg. Ja, vesela sem... Mi pa prebava spet "šteka". Joj, kaj šele bo, saj je predal namenjen sadju in zelenjavi (v hladilniku) poln čokoladnih dobrot. Pa še veseli december je v vse večjem "zamahu".... Upam, da se ve imate kar se da lepo, da uživate (no, malo tudi delate) in da tole vaše "neoglaševanje" ne pomeni, da vas je kar nekaj "vrglo puško v koruzo" oziroma da na veliko grešite. Pa saj lahko vseeno kaj lepega napišete. Želim vam lep preostanek četrtka blažkaa
Lp Danes je za mano 12 ur službe.Ena od mojih punc je zbolela,pa kaj naj delam seveda še njeno smeno tak da sem res čist izmozgana jutri pa spet ob 6 jovo na novo....... Dieta po starem grešim ne....vaga pa je pokazala še pol kg manj kot včeraj.Blažkaa sem ti kar malo nevoščljiva,vidim da si skoz doma imaš red......lahko skuhaš kar hočeš imaš vedno pospravljeno..... Kje ste pa ostale "dečve",a morate tudi tako delat kot jaz? Upam da ne. darja-
Daaan! Se moram spet malo oglasit. Ja, že nekaj časa se nisem. Sem imela take probleme z zobmi, da je to groza. Imela sem zbrušene potem, ko je bilo že malo bolje, sem jih pa še prehladila (trgovina je zahtevala svoje - hladilniki pa dobavitelji, ko hodim ven in noter....). Tako da so me tako boleli, da sem dopoldneve preživela na tabletih popoldneve pa z vročino v postelji. Jedla sem pač tisto, kar mi je pripravil mož. To pomeni, da se diete ne držim več ampak samo ločujem med obroki. Čisto se mi je tudi ustavila prebava, ker hrane ne morem dovolj prežvečit. Zjutraj si bom zmiksala kivi, mogoče mi bo pomagal pri prebavi.Jezi me tudi, ker se ne morem nič ukvarjati z športom... Saj po novem letu bolje bo....ko bom imela zrihtane zobe Izgubila sem 6 kg, kar niti ni tako slabo. Še malo športanja pa bo..... Blažkaa čestitam za opravljene izpite. Veš meni je tale "veseli december" tako smotan mesec, vsem se nekaj mudi, vsi bi radi vse imeli. Vse je tako kot da bo z 1. 1. 2008 konec sveta - vsi se tako vedejo. Za nas ki delamo v trgovini je to težak mesec, kajne Darja Imejte se lepo. Hema
Hema,ja 1.1. bo ziher konec sveta,jaz delam v manjši trgovini in občudujem tiste,ki delajo po večjih centrih...... Na silvestrovo bomo pa spale ha,ha,ha,.Komaj čakam 31.12.da se bom naspala,ha,ha,ha. Pa da ne boste mislile,da to že nisem kdaj naredila.Delala cel dan do 6 zvečer pol pa na sedežno in me možek zbudi pet do polnoči,tak da nisem mogla reči da sem novo leto prespala. Ravno zaradi mojega dela smo ponavadi za novo leto doma,ker bi znala bit sitna............,če bi me kam vlekli.Saj gremo včasih tudi v Portorož ampak tam imamo bolj domače prijatelje,tak da lahko tud mal oddremam,vsaj do ognjemeta,ki je vedno nad morjem in božanski,ja no ognjemet kot vsak ognjemet. Zdaj pa tuš in spančkova dežala vabi.......,vedno grem prej v posteljo kot sine,ki mi pravi da so to najbrž leta!! darja-
Pozdravček! Vidim, da ste pridne. Jaz se počasi pripravljam na dieto; ločujem med obroki, pijem velike količine čajev in vode, ta teden sem črtala sladkarije (kar je zame zelo velik napredek), mi pa še vedno zeloooo dišijo slani prigrizki, temu se bom najtežje odpovedala. Danes sem že nekaj malega spekla za praznike, jutri nadaljujem (poskusila še nisem nič). Nakupila sem še zadnja darila, zavijanje še čaka. Blažkaa, kako pa jaz tebi zavidam tvoje življenje , vidim da prav uživaš. Kar tako naprej. Zdaj grem pa jaz tudi v spančkovo deželo, ker me takooooo glava boli. Lepo se imejte. dvojčica
Dobro jutro - dober dan Vidim, da ste se spet "razbežale" po opravkih. In berem, da se darji- kilogramčki kar lepo "topijo". No, vidiš, da je vse za nekaj dobro. Se pravi, tudi tvoje delanje "v nedogled". Nič pa mi ne bodi nevoščljiva, saj bo kaj kmalu pusti (no kakor za koga) januar tukaj in boš predvidevam tudi ti imela nekaj več časa zase oziroma za razvajanja v svojem domu (in okrog njega, hi, hi, hi,...). HEMA, še malo pa bodo boleči zobje preteklost, kajne...No, ti si pa res "boga", da še delati moraš v "takem stanju" , Držim pesti, da se čim prej pozdraviš in tudi ti imaš lepe praznike. Ja, thank you za čestitke ob opravljenem (še enem) izpitu. Res sem zelo vesela, da se mi ne bo potrebno niti pritakniti kakšnih zapiskov in zakonikov, vsaj do začetka januarja, ko bo pa spet vse "jovo na novo"... dvojčica, ti me pa (s svojim zadnjim postom) spominjaš na mene med pripravami na moj dan D. Tako je tudi prav. Ti se kar lepo pripravljaj, ti bo potem lažje. Vem iz izkušenj. Kaj pa ostale? Se ne mislite nič oglasiti? Tistih par minutk pa res lahko "ukradete", pa če je še tako nor tale december Sem zadnjič zasledila, da Sy iščeš službo oziroma ti ponujajo zaposlitev preko Javnih del. In? Boš kaj napisala? Je kaj za nazdravit Korenzu verjetno špila do "iznemoglosti", kje pa so ostale? Vse so "padle v decembersko norijo", ali kaj Danes sem na VITAMINSKEM dnevu, torej papcam same vitaminčke + pijem enormne količine čaja... Danes je zadnji šolski dan za moji šolarki in bomo popoldan pekle piškote in lepile serivete na kozarce, v katere bomo nadevale različne dobrote, da bomo lahko obdarovale otročke družinskih prijateljev med prazniki. Jaz pa se sedaj odpravljam k frizerki, da bom med prazniki še lepša. Lep dan želim vsem skupaj blažkaa
Pozdravljene, Da se malo pohvalim, danes je že moj 8. in Vitaminski DAN in v tem času sem se samo 1 pregrešila (na žurki) drugače pa se držim in upam, da bom tako vztrajna kot ve. Al sem pridna (se moram kar sama mal pohvalit), doma tako noben ni opazil, da sem na dieti oz. bolj natančno na ločevanju živil, ker jem približno iste stvari kot prej samo odvisno na kateri dan in v kakšni kombinaciji. Ali vas kaj bolj zebe, ko ste na dieti? Ali zraven jeste kake dodatke (vitamine, minerale) ? A ste že kaj v prazničnem vzdušju, jaz še nisem in upam, da bom . Zdaj moram nehat , lepo se imejte. s.marinka4

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti