Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dobro jutro Marinka jaz sem na dieti 1,5 meseca,prvi mesec je šlo dol točno 9 kg zdaj pa 1,5kg . Ta mesec gre pa res počasi,ampak so punse rekle,da je drugi mesec vedno tako tretji pa baje spet hitreje. Danes sem na testeninah z drobtinami in soalata. Kar pogiumno naprej,če boš zdržala prvih 14 dni ko bo šlo že nekaj kg dol boš dobila večji zalet,tako kot jaz...... darja-
Pozdravljene, "sotrpinke". Tudi jaz sem ena izmed povratnic. Pred dobrim mesecem sem se ponovno odločila, da začnem še en krog (glede na zelo uspešnega prvega-vsaj zame, znebila sem se 10 kg, vendar pa sem čez poletje pridobila 3 nazaj, eden izmed vzrokov so tudi težave v službi, kar je potegnilo za sabo nervozo in kadar sem živčna, žal na veliko jem ). Žal pa mi ponovni krog ni uspel, zaradi bolezni v družini. Kljub temu, pa vsak dan pogledam na forum, da vidim kako ste pridne in mi vlijete voljo. Seveda najbolj z veseljem preberem tvoje poste Blažka in sem prav vesela, ko vidim, da si se spet razpisala. Odločila sem se, da po novem letu tudi jaz ponovno začnem z dieto, da končno sklatim tistih 5 odvečnih kilogramov in takrat sem bom tudi pogosteje javljala tukaj. Do takrat pa bom še naprej pridno brala kar boste napisale. Lep vikend vsem skupaj! dvojčica
Srečnice tiste,ki imate za "sklatit" samo 5 kg,jaz bi jih rada še 12 pa ne vem oziroma vem da samo v enem krogu ne bo šlo.Sicer sem zdajle ravni na polovici,pa je šlo dol 10 oziroma 11kg(upam da bo vaga pojutrišnjem pokazala 11),gre pa ta mesec res bolj počasi pa sem samo enkrat grešila,pa še to za moje pojme čist mal.. darja-
Darja, če povem po pravici, bi jih jaz morala "sklatit" še pribl. 9, da bi imela težo primerno moji velikosti, ampak si ne delam utvar. Bom zadovoljna, če mi bo uspelo 5 kg. V prvem krogu pa sem tudi malo grešila, zato je šlo dol samo 10 kg, ampak sem bila zadovoljna. Joj Blažka, že odkar sem prebrala tvoj post, razmišljam samo o savni. Že zeeeelo dolgo nisem bila in mislim, da si jo bom privoščila ta vikend dvojčica
Dober večer. Sem imela kar veliko za prebrat - prav veselje je prit na forum, ko se toliko dogaja. Pa kako prijetna druščina ste. Darja- vedno pridna kot mravljica, pa še uspešno se spopada s kg - kar tako naprej. Blažkaa, saj ne vem ali sem ti čestitala ali ne - torej čestitam. Kaj pa sploh študiraš, če ni skrivnost. Glede prebave ti svetujem mlačni Donat na tešče, ali pa zvečer namoči suhe fige ali slive in zjutraj popij. S.marinka čestitam za odločitev, da si se nam pridružila. Pri meni bo kmalu eno leto, kar hodim vštric z dieto - naredila sem prvi krog 3md, nato 3 mesece vzdrževanja, nato 2. krog - shujšala sem skupaj 22 kg, sedaj sem pa na stalnem vzdrževanju, se pravi, da še vedno ločujem v obroku, med obroki pa kakor nanese - do sedaj mi uspeva doseženo obdržati. Glede na višino ITM bi kakšen kg še morala izgubiti pa sem zadovoljna, če bom doseženo obdržala. Od vsega "hudega" se mi je v teh mesecih nabralo veliko odvečne kože in mlahavih mišic. To skušam sedaj popraviti z vodenimi vajami 2-krat tedensko, ob tem pa si privoščim tudi savno. Kaže se že rezultat - kg stojijo, kopnijo pa cm in bolj gibčna sem postala. Danes sem imela pa toliko dela s peko, da tudi jesti nisem imela časa kaj pametnega, kar tako sem nekaj v usta dajala ob tem, da sem vsem ostalim pripravila musako in solato. Si bom pa jutri naredila mesni dan - praznujemo možev RD in bo na mizi in okrog nje itak vse živo. Lep pozdrav vsem, aja,Dvojčica ti pa nikar preveč ne odlašaj in se nam čimprej pridruži. Kristalka
Ojla, No moj 1.DAN je skoraj pri koncu. Sem prav vesela, da mi je uspelo. Jedilnik pa je izgledal takole: z: 1 jabolko (zjutraj) m: 1 jabolko (služba) m: probio. jogurt ( služba) k: radič v solati, 1 jajce v: radič v solati, 1 jajce Sem kar mal lačna, pa bom že "zgverala" do zjutraj. Jutri pa grem v hribe s hčerko, ki hodi k planinskemu krožku, možek pa bo verjetno doma spančakal po nocojšnji službeni žurki( zadnje čase sem bila bolj lena, ker sem običajno bila prej 1-2x na teden v hribih, pa še kolena me bolijo, sem mal preterala z vajami) . Kristalka, vse pohvale, da si tako vztrajna pri vzdrževanju kg. Dvojčica, kaj ko bi se mi pridružila. Bova ena drugo spodbujali, zato ne odlašaj. Tudi jaz sem nameravala začeti po novem letu, pa sem se odločila v bistvu kar na vrat na nos , da začnem v petek 14.12.07 t.j danes. Odločitev pa je padla pred 3 dnevi. V teh 14 dnevih bi samo jedla sladkarije, potičko,.... in končni rezultat bi bil še nekaj kg več. Bom vidla, kako mi bo ratvalo ob vsej skušnjavi. Saj res, sem vas že prej hotela vprašati - kaj je z pitjem alkohola.Da ne bo pomote, nisem pijanček, vendar v hribih ponavadi kdo ponudi kakšen "šilček" ali pa občasno doma spijeva z možem zvečer kozarček (1 dcl) dobrega refoška ali kozarec kuhanega vina. - kam paše ješprenj (jaz bi ga dala med Š.) Al sem se razpisala, zato bom za danes končala, se oglasim spet jutri. Nočko s.marinka4
Dober večer punce, evo mene. Danes sem bila več ali manj "leteča", tako da se nisem nič oglasila. Dopoldan sva z mamo nakupovali darila za starejšo hčerkico (rojstni dan v nedeljo), pili čaj, kosilali (jaz samo mešano solatko), se pogovarjali o vsem mogočem, tako da sem prišla domov okrog poldneva. Skuhala sem golaž za družino, se vmes eno urco učila (pridna jaz), potem delala na odnosu s prijateljico (saj vem, da je nerazumljivo napisano), šla po šolarki in naravnost v sosednje mesto po par stvari zanju. Prišle domov okrog pol štirih, jedle z atijem (jaz tudi jedla golaž, čisto malo...ampak na VITAMINSKI dan !!!) in spet šibale naprej. Tokrat z družbo na trg čakat . Imele smo se resnično lepo,; toplo oblečene, s čajem v rokah, snežinske poplesavajo, pojemo, plešemo, mesto je okrašeno, na trgu je veliko ljudi (predvsem otrok), ...Potem so na oder prišli Čuki in še ena "huda" zabava se je lahko začela. Vrhunec vsega je pa bil, ko je Jože Potrebuješ ponesel na oder mojo mlajšo hčerkico, njeno kapico dal sebi na glavo, njej pa dal mikrofon v roko. Zapela je Komarja (saj veste tisto: Včeraj me je pičla ena stvar...) zraven pa zibala z boki, kot to znajo samo 6-letnice, množica je ploskala, jo spodbujala, jaz pa sem snemala in bila strašno ponosna... Sprehodile smo se še malo po okrašenem mestu, potem pa cele premražene prišle nazaj domov malo po osmi uri. Edini moški v naši družini pa je ta čas lepo spančkal, saj je sinoči prišel z zaključka malo pred polnočjo zelo dobre volje (saj veste kaj mislim), ob šestih zjutraj pa ga je budilka poslala v službo, hi, hi, hi,... Vidim, da se še vedno ni naspal, saj pravkar spančka kot dojenček, jaz pa sem uredila sebe in hčerkici, prebrala obvezno pravljico za lahko noč in lepe sanje, sedaj pa imam ponovno čas in pišem tele vrstice. Sem ravno zadnjič razmišljala, da je tole pisanje neke vrste dnevnik. Me pa izredno veseli, da rade berete tudi moje večinoma predoooooooolge poste in da tudi "reagirate" nanje. Kristalka, še enkrat hvala za čestitke, študiram pa na VUŠ-u. Sem sicer zadnji letnik (ni kaj, res sem pridna), a me do diplome loči še kar nekaj izpitov, tako da mi dolgčas sigurno še nekaj časa ne bo... s.marinka, dobrodošla med nami. Resnično si pogumna, da si sedaj začela. Vsaka ti čast. Pri tvojem opisovanju sebe mi edino niso jasne navedene številke A je pri teži spredaj 6 ali morda 7? Samo vprašam... dvojčica, tebi pa hvala za lepe besede(joj, bom še postala) in dobrodošla med nas po novem letu. Seveda pa je zaželjeno, da že sedaj začneš ogrevati roko za tipkanje, saj na tem forumu rade veliko pišemo in še več beremo. Tisto sauno si pa le privošči , saj je resnično enkratna stvar. Če se boš šla savnat v dvoje, bo pa še toliko lepše. Sedaj vas prepuščam spancu in vam hkrati želim miren spanec in lep vikend, ki je pred nami blažkaa
Dobro jutro, dobro jutro Kaj je sedaj to punce, a še kar spite ali pa že kidate sneg Pri nas ga je ravno prav za lepo decembersko vzdušje. No, kepali pa sankali se sigurno še ne bomo, smo se pa punce zmenile, da spečemo "rundo" piškotov. Joj, kako bo dišalo po sveže pečenih dobrotah, cimetu, klinčkih, limonini lupinici in stopljeni čokoladi. Pa čajček zraven. Mnjami Naš ati je šel dediju nekaj pomagat in punce že vemo kako zelo vesel bo, ko pride domov (z mrzlega, hi, hi, hi,...), doma pa tako omamno diši. Pa se bomo stiskali, jedli, pili, (na kosilo mislim), popoldan pa si šli v Kulturni dom ogledat predstavo in se slikat z Dedkom mrazom, saj je mlajša hčerkica dobila vabilo za obdarovanje. Potem se bomo šli še malo pocrkljat domov (dobrote & čaj + kavica za atija), ob 19.00 pa na drsališče, kjer se bo (baje) "ful dogajalo". Upam, da ne zmrznemo preveč Dajte, oglasite se še druge, predvsem se pa tudi ve imejte kar se da lepo blažkaa
LP Danes je mal čuden dan saj me boli glava,ker sem včeraj pila neke likerčke......zdaj pa mi je žal. Sem na sadju pa pijem grenivkin sok,neka nova zadeva od Fructala,ki baje topi maščobe.Drugim ja meni pa zagotovo ne. Zjutraj sem bila že po trgovinah (imam po dolgem času fraj vikend),zdajle skuham kosilo ,sinu pomagam pri referatu...... Jutri pa (če ne bo snega )malo na primorsko da vidim če še stoji Portorož. darja-
Aha vikend je ....... darja-

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti