Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Haj! Pridne punce vse ki ste danes držale lunco. Jaz sem pa pozabila da je danes luna. Prav mi je ko pa sem taka lenčina da ne pridem vsak dan na forum. Marjetka cvetka kako si kaj? Prav vesela sem bila da si se oglasila. Upam da se še kaj javiš. Ja jaz ŽE SPET popravljam grehe. No moram reč da mi jih je v celoti uspelo sklestiti sedaj bi pa rada šla še malo nižje vsaj toliko da zagledam spredaj sedmico. Velikokrat si mi v mislih. Kar malo si nas zapustila, a ne? , pred časom si bila pa ti gonilna sila foruma. Sedaj ne vem a si postala že taka suhica odkar se nismo kontaktirale da nas nič več ne prideš obiskat, a je razlog kje drugje. Daj oglasi se še kaj!!!! Danes sem imela na jedilniku mesek. Ker sem bila v časovni stiski sem si za kosilo pripravila hrenovke. Za večerjo pa sem pojedla vitalinea jourt. Kaj pa vem danes se mi še jesti ne ljubi! Lep večer! any
Hojla! Draga Blažka! Hotela sem samo povedati,da je narobe,če se recimo pregrešimo in se potem zato naslednji dan kaznujemo z sadjem ali celo vodo,če ta dan nista na vrsti. V rinini knjižici o ločevalni dieti lepo piše,da če se enkrat pregrešimo,naslednji dan nadaljujemo z dnevom,ki je na vrsti! Kajti,če jemo kar nekaj po svoje,prekinemo cikel in potem uspeh pač ni takšen kot bi lahko bil. Saj še posebej piše,da tudi dnevovo ne smemo zamenjevati. Torej,če se pregrešimo,naslednji dan jemo sadje samo če je sadje po urniku na vrsti. Ja,to je to! O sebi pa trenutno ne bi izgubljala besed! No samo to,da še nisem zmagala!Še ne?!?! Želim vam samo veliko uspeha! Naj vsak dan bo s soncem obsijan
dober večer! jaz sem tudi zdržala luno, prav fajn se počutim. vas redno berem, vendar mi zmanjka čas za kakšen vklop. lahko noč tajka
Dobro jutro Tudi meni je včerajšnja lunca uspela v polno, saj sem itak imela VODNI dan. Sem pa zvečer pojedla 5-6 suhih sliv in nič več. Danes pa spet BELJAKOVINSKI dan. Verjetno bom danes naredila skutin burek, ki bi ga naj delala včeraj, pa sem si premislila. Včeraj sem kar celega piščanca + 10 perutničk (jih imata hčerkici zelo radi) + krompir potisnila v pečico in šla na predavanje še preden je zadišalo, da mi ni lušt delalo. Joj, se mi že kar lušta tega bureka....Bom pa zase naredila tisto verzijo z veliko skute in minimalno količino testa ter ogromno zelene solate. Čestitke tudi vsem ostalim, ki ste se držale lunce Ja, pa še Marjetki Cvetki bi namenila stavek-dva. Lepo, da si nam se pridružila, ker sem ogromno tvojih postov prebrala in (ne boš verjela) si neposredno pripomogla k temu, da sem tudi sama začela s 3md. Kar se pa tiče grešenja in potem nalivanja z vodo oziroma sadnih dnevov, pa se jaz osebno nikoli nisem tega posluževala in ne vem, če je katera izmed sedanjih "hujšaric" pristaš tega, sem pa slučajno zasledila tvoj post, v katerem dan pred začetkom novega kroga pišeš: Ja,res hitim jest take stvari,ki bodo potem prepovedane,zato pa so tu kilogrami,ki jih ne bi smelo biti. Kar hitro pridobim enega ali dva,stvari pa potem rešujem z luninimi posti. Glede grešenja se mi pa zdi, da si je vsake toliko potrebno olajšati dušo ter biti iskren predvsem sam do sebe in posledično do ostalih. Saj smo samo ljudje. Mimogrede, saj so to tudi punce pred nami počele. In tako je prav. Si pa tudi sama nekoč zapisala: Jaz preživljam rahlo krizo in se od nedelje vsak dan nekaj pregrešim. Na sam sebe sem jezna!Včeraj na škrobni dan sem napadla salamo,danes na OH pa čips! Ali pa tole:Jaz pa sem spet grešila. Danes na sadni dan sem jedla sladoled,pa malo čipsa,pa malo smokijev. Pa vseeno upam, da ti ni nihče kaj hudo zameril, če si se tu pa tam pregrešila in "izpovedala", kot to tudi me ne počnemo med seboj. Upam, da si razumela tale post brez zamere, sicer pa še enkrat dobrodošla nazaj in veliko uspehov vnaprej. Pa da se nam pridružiš tudi na srečanju, ki ga imamo "v planu" za januar 2008 , da nam še kaj koristnega in lepega poveš. Ja, kje pa ste vse danes? Darja-kjeeeeeeeeeeeeeeeeeee si pa ti? Danes se nič ne razburjaš.... Naredite si lep dan blažkaa
Lp Blažkaa evo mene. Sem zjutraj morala na upravo po plače,pa nekaj papirjev uredit.,sem šla od doma ob 7 .Zdajle že kuham seveda za druge,jaz sem danes na sadju.Sem pa zvečer pokukala sem gor,ampak sva s sino imela debato (dolgo),o šoli pa srednji šoli...,V šoli je priden(skoz prav dober brez trojk),pa bi se rad vpisal na medicino,ampak letos je pa matematika 2 oziroma 2,3,2,tak da mi je vse dol padlo.Pa sva se zvečer malo pogovarjala,kako naprej da bi blo bolje in potem boljše možnosti za vpis.......,veš take smo mame. Včeraj sem imela popoldan sladico sem spekla atomski štrudelj,pa sem dodala mak pa rozine,lešnike.super je bil in sem pojedla 4 kose in to kar velike. Pri meni je tako bolj sem slabe voje bolj jem..........sem pa mislila da zdaj ko sem na dieti da se bom držala reda ampak sem jedla in to preveč................................! darja-
Darja-, vidim da si že na veliko pridna. Jaz pa sem mislila, da si si končno vzela jutro zase in sedaj ležiš, lenariš, uživaš, se morda razvajaš Ja, ja, glede odnosa otrok-mama je tako, da je v vsakem obdobju potrebno ogromno pogovora in veš kaj. Prav je tako. A ne smemo pozabiti tudi poslušati, ne pa samo govoriti, mar ne. Joj, tvoje sladice se mi pa lušta. Ne vem. če se ne bom kakšno jutro kao slučajno pojavila pred tvojimi vrati. Ja, pa še kamin me nekako mika... Pri meni je tudi tako, da bolj gre kaj narobe, bolj jem. Ampak na srečo, je teh trenutkov resnično minimalnih v mojem življenju. Je pa sinoči moj dragi pripomnil (ker nisem večerjala po prihodu s faksa), da upa, da bom ob tej "bolj skopi" prehrani še vedno obdržala prsa, boke in zadnjico. No, zato se pa vsake toliko pregrešim, hi, hi, hi,....da ne bom pa res preveč "suhcena gratala". No, kje ste pa ostale? HEMA, kako so pa kaj tvoji zobje sedaj? Kristalka sigurno "rešuje svet" (brska po netu in čuva vnučko), korenzu "fešta"...Kaj pa tabina, limetka, tajka, Sy, valči,... Ali so v službah, ali pa grešijo. To je sedaj vprašanje blažkaa Sporočilo je spremenil(a) blažkaa dne 11. dec 2007 09:51:21
Evo mene. Vodni dan uspel 100%. danes zjutraj je bila moja tehtnica, jaz pa, pokazala je namreč 64 kg. Še malo pa bo!! Lp valči
Dober večer. Moj Š-dan: rižota z gobicami (jurčki) in zelena solata za kosilo in za večerjo. Jutri pa zelenjavna pica. Valči bravo - kolikšen pa je tvoj cilj? Blažkaa Kristalka dela " kot zamorc" - danes pomila vsa okna , oprala zavese, skuhala kosilo, spekla piškote iz 1 kg moke, pa čuvala vnučko seveda. Če sem "rešila svet" pa ne vem... Pozdrav vsem Kristalka
Čer! Darja ne sekiraj se toliko zaradi ocen. A ti dvignem moralo???? Moja hči je bila prav dobra vseh 8 let osnovne šole. Vpisala se je na medicino. Hodi v prvi letnik in ti lahko povem da je še najmanjši problem na medicini matematika. V življenju se še ni toliko učila kot sedaj. Urnik je res natrpan a ker jo poklic medicinske sestre veseli (ozir. poklic babice- viš. medicinske sestre) ji sploh ni tak problem učiti se. Je pa do uspeha še zelo dooolllggga pot. Tako da glavo pokonci Darja če bo škripalo samo pri matematiki sploh ne bo panike. Jaz sem danes kao na škrobu. Malo morgen. Mislim da sem se danes parkrat srečala, samo sebe namreč. V pogonu sem od jutra pojedla pa nič pametnega. Za zajterk dva jabolka, kosilo čaj in dve mandarini, večerja pest neoluščenih arašidov in čaj. Čeprav sem pošteno lačna mi sedaj pa tud ne pride na misel da bi si šla kuhat kropir ali riž! No jutri si bom pa privoščila testenine z omako iz paradižnika in bazilike. Potem pa grem zvečer itak na špil in bom pila vodo. Lepo noč in še enkrat čestitke vsem ki ste premagale lunco! any

Korenzu, če bo babica, ni vpisana na medicino. Z izrazom "medicina" običajno mislimo študij medicine na eni od obeh Medicinskih fakultet v Sloveniji (Ljubljana in Maribor). Za vpis nanju pa je treba kar precej visok učni upeh v 3. in 4. letniku imeti, pa dobro narediti maturo.

Če je pa Darjin sin še na OŠ, ga čaka še dolga pot skozi srednjo šolo (najbrž gimnazijo), na katero se mora pa še uvrstiti.

Tako, da kar razumem Darjo, da jo malo skrbi. Mislim pa, da ni treba vreči puške v koruzo, ampak je edina prava pot razmislek o vzrokih za take ocene in potem ukrepanje. Pa morda kakšen pogovor v šoli, z učiteljico matematike in razredničarko (no ja, najbrž sta obe ženski).

Ker pišeš, da je tebi vse dol padlo, bi zte pa opozorila, da tega seveda ne kaži sinu. Mu boš preveč moralo zbila.

Joj, zdaj se sicer povsem iz teme zavila, ampak, si nisem mogla, da ne bi nekaj besed napisala.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti