Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dober večer punce Marinka, jutri pa le pogumno. Boš videla, da nič ne boli. Sy, jaz tudi imam neke čudne napade na sladko, a se jim kolikor toliko izogibam (no, kakšen pa res pristane v ustih). In ker sva z mamo današnje potepanje in skupno kosilo prestavili na jutri, že razmišljam, da bom za kosilo jedla solatni krožnik, saj je jutri moj VITAMINSKI dan. Darja- vidim, da pri tebi tudi tu pa tam malo "zašteka". Pa saj bo šlo, boš videla. Le močno voljo moraš imeti. No pa tudi tiste čudežne hlačke bodo vsaj malo pripomogle, kajne, hi, hi, hi,... Moj namen ni nikogar zapeljevati v skušnjave ko večkrat napišem kaj o grešenju in podobno, ker si (trenutno) sama to zlahka privoščim. Ker me od idealne teže (kaj sploh to je) ločijo le še trije-štirje kilogramčki. No, če bi mi kakšen modni agent ponudil res mamljivo pogodbo za delo fotomodela, bi zdržala brez grešenja . Ampak jaz sploh ne stremim k temu cilju. Rada bi le dokončno uredila prebavo, pa mi še vedno zelo niha. Naprimer, na veliko potrebo nisem šla že (spet) peti dan. Ampak, na to sem že itak navajena...Da ne bo nesporazuma, seveda sem vesela petih izgubljenih kilogramov. Sem pa z začetkom 3md ogromno pridobila. Če sem prej čez cel dan spila kozarec-dva tekočine , sedaj spijem dnevno najmanj 3-4 litre. Če sem prej pojedla vse kar sem videla (no, saj tako hudo pa spet ni bilo), sedaj ne "meljem" ves čas oziroma ne jem več tooooooooooliko čokolade, slanih arašidov, peciv, suhih salam, raznih kaloričnih namazov, ajvarja na kilograme in še kaj bi se našlo. Prebava se mi je (sicer na trenutke) skoraj normalizirala, ogromno samozavesti in veliko istomislečih ter prijetnih prijateljic sem spoznala( to ste seveda ve na tem našem forumu + dve zaenkrat še znanki, ki pa delamo na tem, da postanemo prijateljice),začela sem hoditi na bazen, v savno, skratka se še bolj razvajati kot sem se doslej. Pa še petih kilogramov sem se znebila. Če pa to ni velikanski uspeh, naj mi nekdo napiše kaj sploh uspeh je. No, pa da napišem še kaj o današnjem dnevu. Dopoldan sem uživala v lenarjenju in počela samo tisto kar me veseli, potem smo se šle punce drsat (uživale smo, le jaz sem bolj milo gledala, ko sta hčerkici srkali vročo čokolado), nato pa smo šle še na otvoritev jaslic v mesto. Doma smo popile še jagoda-vanilija čaj, pojedli (punci) rižev narastek, jaz pa par čokoladnih keksov posutih z orehi + rebro čokolade. In šele med uživanjem v tem zadnjem mi je "kapnilo", da bi pa res lahko vsaj "koštala" tisto vročo čokolado na drsališču. Joj, bom pa drugič, saj je menda ne bo zmanjkalo. Uf, sem se razpisala. Se pozna, da sem sama, saj hčerkici že spita, dragi je pa še vedno na zaključku. No, pa se bom le poslovila. Sedaj, ko sem vam dala "material" za pisanje, upam, da se bo še katera tako na dooooooooooooolgo razpisala. Lahko noč in lepe sanje vam želim blažkaa
Napisala sem cel esej, a sem se pozabila zahvaliti za čestitke ob opravljenem izpitu. Sorry punce in en velikanski hvala ... blažkaa
Morm se pohvalt. Vitaminski dan sm zaključila brez sladkarij ali drugih "prepovedanih" jedi (no, nekaj suhega sadja sem pa vendarle pojedla). Dopoldne sem pojedla jabolko, za kosilo eno veliko solato z olivami, papriko in veliko česna. Potem sem spila sok ene grenivke, za večerjo pa sem si skuhala juhico iz cvetače: četrt čebule sm popražila, gor stresla pol narezane cvetače, malo podušila, dodala vodo in jušno kocko ter kuhala 8 minut. Kako je blo dooooooooooooobrrr! Vauuu! Yum! Zdej grem pa spat. Lahkonoč vsem, Sy
Spet mi je ob predogledu šlo vse v "maloro" Sicer pa vam hvala za moralno podporo. Ja danes sem začela in je moj 1.dan 3md in upam , da mi bo z vašo podporo tudi uspelo. Včeraj sem si še privoščila, nato šla na tehtnico , stanje 66.3 kg, 175 cm. V dobrem mesecu mi je "uspelo" nabrati dobrih 3.5 kg in 3 cm čez boke . (preveč "žretja" in premalo gibanja) .Karta za fitnes bo torej prišla kar prav, samo čas oz. voljo moram še najti. Rada bi se znebila od 6-8 kg oz. vsega kar mi preveč visi na trebuhu in na ta zadnji. Imam drobne kosti in kljub moji višini prej omenjena dela izstopata.(v bazenu ne rabim "šlaufa" jih imam kar sama) SY - dobra si da ob tako malo hrane zdržiš cel dan, jaz bi verjetno segla še po kakem sadju. Koliko dni pa že vztrajate na dieti? (za boljšo predstavo in moralno vzpodbudo , da mora tudi meni uspeti) Zvečer pa se javim, da napišem kako sem preživela 1 dan. Lepo se imejte in hvala bogu je peteeeeek s.marinka4
Dobro jutro Marinka jaz sem na dieti 1,5 meseca,prvi mesec je šlo dol točno 9 kg zdaj pa 1,5kg . Ta mesec gre pa res počasi,ampak so punse rekle,da je drugi mesec vedno tako tretji pa baje spet hitreje. Danes sem na testeninah z drobtinami in soalata. Kar pogiumno naprej,če boš zdržala prvih 14 dni ko bo šlo že nekaj kg dol boš dobila večji zalet,tako kot jaz...... darja-
Pozdravljene, "sotrpinke". Tudi jaz sem ena izmed povratnic. Pred dobrim mesecem sem se ponovno odločila, da začnem še en krog (glede na zelo uspešnega prvega-vsaj zame, znebila sem se 10 kg, vendar pa sem čez poletje pridobila 3 nazaj, eden izmed vzrokov so tudi težave v službi, kar je potegnilo za sabo nervozo in kadar sem živčna, žal na veliko jem ). Žal pa mi ponovni krog ni uspel, zaradi bolezni v družini. Kljub temu, pa vsak dan pogledam na forum, da vidim kako ste pridne in mi vlijete voljo. Seveda najbolj z veseljem preberem tvoje poste Blažka in sem prav vesela, ko vidim, da si se spet razpisala. Odločila sem se, da po novem letu tudi jaz ponovno začnem z dieto, da končno sklatim tistih 5 odvečnih kilogramov in takrat sem bom tudi pogosteje javljala tukaj. Do takrat pa bom še naprej pridno brala kar boste napisale. Lep vikend vsem skupaj! dvojčica
Srečnice tiste,ki imate za "sklatit" samo 5 kg,jaz bi jih rada še 12 pa ne vem oziroma vem da samo v enem krogu ne bo šlo.Sicer sem zdajle ravni na polovici,pa je šlo dol 10 oziroma 11kg(upam da bo vaga pojutrišnjem pokazala 11),gre pa ta mesec res bolj počasi pa sem samo enkrat grešila,pa še to za moje pojme čist mal.. darja-
Darja, če povem po pravici, bi jih jaz morala "sklatit" še pribl. 9, da bi imela težo primerno moji velikosti, ampak si ne delam utvar. Bom zadovoljna, če mi bo uspelo 5 kg. V prvem krogu pa sem tudi malo grešila, zato je šlo dol samo 10 kg, ampak sem bila zadovoljna. Joj Blažka, že odkar sem prebrala tvoj post, razmišljam samo o savni. Že zeeeelo dolgo nisem bila in mislim, da si jo bom privoščila ta vikend dvojčica
Dober večer. Sem imela kar veliko za prebrat - prav veselje je prit na forum, ko se toliko dogaja. Pa kako prijetna druščina ste. Darja- vedno pridna kot mravljica, pa še uspešno se spopada s kg - kar tako naprej. Blažkaa, saj ne vem ali sem ti čestitala ali ne - torej čestitam. Kaj pa sploh študiraš, če ni skrivnost. Glede prebave ti svetujem mlačni Donat na tešče, ali pa zvečer namoči suhe fige ali slive in zjutraj popij. S.marinka čestitam za odločitev, da si se nam pridružila. Pri meni bo kmalu eno leto, kar hodim vštric z dieto - naredila sem prvi krog 3md, nato 3 mesece vzdrževanja, nato 2. krog - shujšala sem skupaj 22 kg, sedaj sem pa na stalnem vzdrževanju, se pravi, da še vedno ločujem v obroku, med obroki pa kakor nanese - do sedaj mi uspeva doseženo obdržati. Glede na višino ITM bi kakšen kg še morala izgubiti pa sem zadovoljna, če bom doseženo obdržala. Od vsega "hudega" se mi je v teh mesecih nabralo veliko odvečne kože in mlahavih mišic. To skušam sedaj popraviti z vodenimi vajami 2-krat tedensko, ob tem pa si privoščim tudi savno. Kaže se že rezultat - kg stojijo, kopnijo pa cm in bolj gibčna sem postala. Danes sem imela pa toliko dela s peko, da tudi jesti nisem imela časa kaj pametnega, kar tako sem nekaj v usta dajala ob tem, da sem vsem ostalim pripravila musako in solato. Si bom pa jutri naredila mesni dan - praznujemo možev RD in bo na mizi in okrog nje itak vse živo. Lep pozdrav vsem, aja,Dvojčica ti pa nikar preveč ne odlašaj in se nam čimprej pridruži. Kristalka
Ojla, No moj 1.DAN je skoraj pri koncu. Sem prav vesela, da mi je uspelo. Jedilnik pa je izgledal takole: z: 1 jabolko (zjutraj) m: 1 jabolko (služba) m: probio. jogurt ( služba) k: radič v solati, 1 jajce v: radič v solati, 1 jajce Sem kar mal lačna, pa bom že "zgverala" do zjutraj. Jutri pa grem v hribe s hčerko, ki hodi k planinskemu krožku, možek pa bo verjetno doma spančakal po nocojšnji službeni žurki( zadnje čase sem bila bolj lena, ker sem običajno bila prej 1-2x na teden v hribih, pa še kolena me bolijo, sem mal preterala z vajami) . Kristalka, vse pohvale, da si tako vztrajna pri vzdrževanju kg. Dvojčica, kaj ko bi se mi pridružila. Bova ena drugo spodbujali, zato ne odlašaj. Tudi jaz sem nameravala začeti po novem letu, pa sem se odločila v bistvu kar na vrat na nos , da začnem v petek 14.12.07 t.j danes. Odločitev pa je padla pred 3 dnevi. V teh 14 dnevih bi samo jedla sladkarije, potičko,.... in končni rezultat bi bil še nekaj kg več. Bom vidla, kako mi bo ratvalo ob vsej skušnjavi. Saj res, sem vas že prej hotela vprašati - kaj je z pitjem alkohola.Da ne bo pomote, nisem pijanček, vendar v hribih ponavadi kdo ponudi kakšen "šilček" ali pa občasno doma spijeva z možem zvečer kozarček (1 dcl) dobrega refoška ali kozarec kuhanega vina. - kam paše ješprenj (jaz bi ga dala med Š.) Al sem se razpisala, zato bom za danes končala, se oglasim spet jutri. Nočko s.marinka4

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti