Ločevanje živil 90. dni - 5. del

ojla...pred kratkim mi je mama povedala da se tukaj zbirate na forumu in si dajete nasvete in moralno podporo med 90D....pa sem pomislila da je mogoče to tisto kar potrebujem sedaj...sem sicer srednješolka. s to dieto sem že enkrat prej začela in sem jo držala en mesec in sem šla dol 5 kilogramov vendar sem potem prekinila zaradi vseh obveznosti v šoli ker enostavno nisem mogla vsega držat skupaj. zdaj ko so počitnice pa imam bolj proste roke tako da jo spet lahko začnem. danes je moj 6 dan in imam škrob na seznamu...spet kak riž z zelenjavo.. na ta dan sploh ne vem kaj bi jedla, razen riža in krompirja mi ne pade nič na misel. sicer pa krompirja raje ne jem ker imam doma to montagniacovo knjigo in piše da krompir ima visok glikemični indeks...tako da nevem....ima mogoče katera kakšen recept da se izognem temu rižu??:)) pa še nekaj...opazila sem da je nekdo napisal da je shujšal 30 kg s to dieto...kljub temu da je pil kavo in jedel sir zvečer...bravo res vse čestitke ampak je res to mogoče??:)) no uživajte in držte trdno!!! ;) kokolo90
Res je, da je pri tej dieti kar težko zagotoviti pestrost na škrobne dneve, pa vseeno je kar nekaj možnosti. V glavnem lahko jemo riž, ješprenj, krompir, polnozrnat kruh, fižol v zrnju in stročji, grah, koruzo, sojo, lečo, čičeriko. Kombiniraš lahko z razno zelenjavo, te je sedaj k sreči dovolj in jo pripraviš kot solato ali omako. RIŽ si lahko pripraviš dušen z razno zelenjavo,z grahom, s koruzo, s šampinjoni iz slanice, če nimaš svežih gob, zraven pa zeleno solato ali paradižnik s papriko, lahko ga pripraviš v solati s paradižnikom in papriko... KROMPIR lahko ješ kuhan, zabeljen z zelenim peteršiljem, pečen, krompirjev golaž (zgostiš ga tako, da nekaj krompirja zmečkaš), lahko pripraviš krompirjevo juho s cvetačo, brokolijem, brstičnim ohrovtom, s stročjim fižolom......iz istih sestavin lahko narediš musako, ki ji dodaš še nariban korenček, paradižnik, dobre so tudi paprike polnjene s krompirjem, krompir v solati z gorčico namesto olja... FIŽOL in druge stročnice - pasulj brez mesa, prebranec, fižol v solati, fižol zmešan z zeleno solato, stročji fižol v solati - povsod gre zraven kos polnozrnatega kruha. Lahko ga skupaj z malo krompirja zmečkaš, zraven pa zeleno solato (=matevž brez ocvirkov!) Pri vsem tem je dobro malo " pocoprati" z različnimi začimbami, da okusi niso vedno enaki. Verjetno ti nisem povedala nič novega, vendar, ko se odločimo za to dieto pač riž ostane riž, krompir=krompir itd., z malo domišljije pa je tudi to lahko okusno. Pa dober tek P.S. Če pobrskaš v bazi, boš zagotovo našla recepte za pripravo, jih pač malo prikrojiš na dieto. Sporočilo je spremenil(a) Kristalka dne 30. jun 2007 18:18:15
Kako gre dekleta - a kaj teče voda na danšnji dan - jaz kar pridno zalivam... Kristalka
Zdravo, dekleta. Prišla sem na 69,5 kg! Sedaj se mi že 3. dan drži teža pod 70 kg! Tako sem vesela, končno sem prestopila magično mejo! LP, Stanka
stanka je napisal/a:
Zdravo, dekleta. Prišla sem na 69,5 kg! Sedaj se mi že 3. dan drži teža pod 70 kg! Tako sem vesela, končno sem prestopila magično mejo! LP, Stanka
Kristalka
Hojla! Kokolo90,bravo!Bravo zato,ker si še tako mlada punca,pa se že zavedaš,da moraš storiti nekaj zase,preden bo prepozno. Res čestitke,da si se odločila za ta korak in držim pesti,da bi ti uspelo. Seveda pa čestitke tudi vsem ostalim puncam in še kakšnemu fantu seveda,ki vam je uspelo ali pa se še trudite za boljše počutje in lepši jutri. Uživajte v teh poletnih dopustniških dneh,napolnite si baterije,predvsem pa se imejte lepo. Za tiste,ki pa še vam ni uspelo in to poletje še ne boste rezkazovali svojih okleščenih telesc,nič se ne sekirat!Drugo leto bo ponovno poletje,pa potem naslednje leto še eno in ni vrag,da vam enkrat ne bo uspelo. Upanje vedno obstaja!!!! Naj vsak dan bo s soncem obsijan
pozdravljene! javljam se po hudo dolgem času, tak da ne vem, če se me še sploh kdo spomni :) naprej čestitam vsem, ki vztrajate in ste na dobri poti do zastavljenih ciljev. kar tako naprej :D tud jaz se ponovno trudim, včasih se sicer pregrešim, ampak ne popustim. lažje je seveda, ko kilogrami grejo v minus in te vsak kg motivira, da greš naprej. zanima me, kak je s črno kavo. nikol nisem zasledila, kak je kaj kalorična?če piješ npr. črno kavo brez sladkorja (le z Natreenom) in brez mleka. a je pri 3 MD dovoljena? LP Artemis
Tudi jaz sem na ločevalni, taki bolj mini, rada bi samo malo shujšala, ker nimam veliko kg preveč, samo zadnje čase sem se malo zapustila in jedla zelo pozno zvečer kake izredno nezdrave reči (beri McD,... hrano). Danes je 4. dan-sadni, zaenkrat mi ni hudo, nisem še občutla lakote, fajn je, ker lahka do 20 ure zvečer ješ. No, zjutraj pa šele po 12, no pa če si v službi se zamotiš, vsaj jaz. Jelenckova
Pozdravljene! Se vidi da je poletje in na forumu ni prav živahno. Bo septembra toliko bolj. Ste pa skoraj same nove tukaj in se počutim skoraj kot da sem prvič na forumu. Končno sem zbrala voljo za dieto, ker imam teh kilogramov vrh glave. Za izgubit jih imam oh in sploh ogromno. Vid bo 12. star 4 mesece in ga na žalost ne dojim tako da to ni ovira. Od nosečnosti mi je ostalo še 7-8kg, pa še viška od prej bi se rada znebila (še od prve nosečnosti). Sem prevelik optimist? Upam da ne, ker sem se odločila da pridem v staro formo. Z naraščajem smo zaključili, tako da je sedaj čas da mami naredi nekaj zase. Jelenckova, tudi jaz imam danes 4. dan, torej sadje. Me lakota kar matra, pa še doma sem popoldan in mi hrana toliko bolj hodi po glavi. Lp tejčica Sporočilo je spremenil(a) tejčica dne 04. jul 2007 17:33:33
Ojla bejbe! Spet sem po dolgem času tukaj. Kako ste? Gre? tejčica, kakšne nove? Tukaj same stare in redne stranke. Meni gre uredu. Kile gredo navzdol, sicer ne tako brzinsko kot na začetku, ampak grejo. Po novem vmes malo grešim, vendar ker so za to krive zdravstvene težave, mislim, da mi je oproščeno. Sicer pa ni bilo tako hudo, da bi se basala z nezdravo hrano ali s sladkarijami, samo par dni nisem upoštevala pravega zaporedja, pa kakšna mešanica živil se je tudi našla, a ne prehuda. V glavnem, zdaj sem spet nazaj, vestno se držim diete in vseh pravil ... sploh pa ne opazim na tehtnici nobenih grehov. Morda bi bil kakšen dekagram manj, več sigurno ni. Počutim se dobro, to je pa najvažnejše. Danes imam beljakovinski dan in sem si v restavraciji privoščila (to je še v sklopu grešenja) mešano solato, s šunko, naribanim sirom in jogurtovim-tatarskim prelivom. Ja, tatarski preliv bi lahko črtala, pa sem se prepozno spomnila. V glavnem, to je moj greh - kombinacija sicer pravilna, je pa kalorična. Glede kave med našo dieto. Na prejšnji strani je ena spraševala, če je dovoljena: je dovoljena, vendar brez sladkorja in brez mleka. Osebno mislim, da je z mlekom dovoljena na beljakovinski dan, s sladkorjem pa na oh dan. Jaz je sicer ne pijem, tako da z njo nimam težav. Bejbe, vztrajajte še naprej in bodo rezultati kmalu tu. Pozdravček, Karmen jessy6

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti