Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Marjetka cvetka, koruzo sem jemala kot zelenjavo. Nisem pomislila, da sem s tem grešila, ker vsebuje škrob. Ampak, ti OH in škrobni dnevi mi tako ali tako delajo težave, ker jih prav dobro ne ločim - OH in škroba namreč. Ker kakor jaz vem, je škrob tudi ogljikov hidrat. Tukaj se ne motim. Škrob vsebujejo tudi pšenica (pa nam je ne samo na OH dan, temveč tudi na proteinski dan dovoljen kruh, čeprav ga jaz ne jem),koruza, riž, ječmen, krompir, leča, soja, grah ... Kako naj zdaj točno vem, da npr. koruza in grah ne spadata pod zelenjavo, ampak pod škrob. No, morda sem res grešila, ampak se ne počutim tako. Vem pa, da bom takih "neumnih" grehov naredila še precej, ker pač ne razumem tako točno teh živil. Hvala za opozorilo in lep pozdrav. jessy6
sedaj pa res nekaj ne vem...v knjigi ki jo imam doma piše da more biti kosilo in večerja isto za jesti..npr. kosilo maš velik zrezek za večerjo pa pol manjši zrezek..a ni tako??in tako je vedno ..za vsak dan a ne? tle na forumu sem pa zasledila da imajo npr. za kosilo ribo za večerjo pa nekaj drugega..ne ribe?? kako je sedaj prav , ker sem res zmedena! hvala žabica21
Čisto po ps-u bi bilo za kosilo enako kot za večerjo. Vendar si večina zaradi raznolikosti in lažje izvedbe diete prilagodi večerjo. Še vedno na beljakovinski dan je beljakovine, in na OH da OH ... ampak različna živila. Tako je bolj zanimivo. jessy6
aha..hvala jessy6...sem bila malo zmedena,..:) žabica21
joj jutri imam škrobni dan..najbolj smotan dan..ker nisem neka ljubiteljica zelenjave..si ponavadi naredim riž...ali pa fižol. tak da mi gre že na živce škrobni dan. stanka ti imaš tudi Š. dan a ne? kaj si boš pa ti privoščila"? žabica21
žabica21, vem, da si vprašala stanko, ampak se spet jaz oglašam, ker smo vse na istem terminu. Tudi jaz imam namreč jutri škrobni dan. Na škrobni dan lahko ješ tudi krompir. V bazi je en super recept za pripravo "dietičnega", a je baje zelo dober. Evo, sem skopirala recept: Krompirje prerežemo na pol in jih z neprerezano stranjo (okroglo) postavimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Posolimo po zgornji, prerezani ploskvi. Pečemo pri temperaturi 200 stopinj 35 - 45 minut, odvisno od velikosti krompirjev oz. toliko časa, da se zgornja ploskev napihne in porjavi. Baje je ekstra. ( to bom jaz jutri, s skledo solate) Lahko si narediš krompirjevo solato ali krompirjev golaž. Lahko narediš kaj iz soje, recimo sojine polpete. Ali pa ričet, pa pečene paprike, polnjene z zelenjavo, ki jo imaš rada. Kaj pa segedin, namesto mesa skuhaš v njem krompir ali pa ješ samo kruh zraven. Hmm, še kaj? Nekaj ti bo gotovo všeč, no. Koliko časa si pa že ti pridna žabica21? Pa ne pozabite vztrajati! jessy6 Sporočilo je spremenil(a) jessy6 dne 10. jun 2007 20:50:33 Sporočilo je spremenil(a) jessy6 dne 10. jun 2007 20:51:43
lepo da si odpisala..no smo pa že tri da imamo iste dneve.. danes je moj 21. dan..pa sem dala dol 3,4 kg...in to zdj že nekaj časa drži ne gre nikamor:( ti si pa bol na začetku a ne?in si se kaj pregrešila? žabica21
Danes je bil moj 5. dan. Razen, da sem se baje včeraj s tisto koruzo, se drugače nisem pregrešila. Veš kako je pri meni? Če se čisto točno držim, me to žene naprej. Če bi danes npr. grešila, bi rekla verjetno jutri: Ah, sej sem včeraj tudi malo, saj ne bo hudega. Tako imam zdej res voljo. Ne vem, od kje je prišla, ampak tukaj je. Je bil že zadnji čas, da se spravim k sebi. Pri svojih 168cm mi je bila začetna teža 73 kg, kar je fullll preveč. Zdaj sem že na 70,3. Moj cilj je s to dieto priti nekje na 63kg, potem pa bom še naprej probala čimbolj ločevati, da pridem do 59. Ne tako strogo po dnevih, ampak po obrokih in prav tako skušala samo vsak 4 dan pojesti kaj sladkega. Sladkarije me namreč zapeljejo. Res mi je želja imeti spet pri kilaži prvo številko 5, potem pa bom morala pazit in uravnovešat zadeve. Kaj pa ti? Po mojem, če ti v treh tednih ni šlo več kot 3,4 kg dol, jih ali nimaš toliko preveč ali pa te bo v kratkem začelo kar zmanjkovati. jessy6 Sporočilo je spremenil(a) jessy6 dne 10. jun 2007 21:11:01
jst sm velika 166 cm, pa na začetku sem imela 62,5 kg, ..danes pa imam 59,1 kg.. ja maš prav, ko je 5 spredaj je veliko bolši občutek. rada bi pa prišla mogo na 56 kg.ne vem točno tudi odvisno od telesa, kako bo pač zgledalo. moram se pohvaliti da sem se prej zganila(končno) in sem šla tečt pa še trebušnjake delam kako se mi da:) rada bi bolje zgledala ko gremo na morje in to 15.7. d bom še bolj zadovolna s svojim telesom. ja jaz se bom pa potem ko bim nehala z dieto za zajtrk jesti samo sadje, kar prej nisem nikoli. kaj ti narediš ko te npr. tako zvečer zgrabi lakota?? jst se z vodo nacejam, samo vseeno je ni dobro preveliko spiti, ni dobro za ledvice. ej a misliš da lahko npr jutr jem : da bi skuhala fižol pa potem notri ješprenj??(nisem neka kuharica)pa ne vem če to paše skupaj in če to paše na našo dieto? kaj predlagaš? sm se mal razpisala:) žabica21
Uh, punce, kaj mi dajete energijo za naprej! Jaz bom jutri verjetno jedla fižolovo solato za kosilo in manjšo porcijo fižolove solate za večerjo. Prejšnjič mi je to super pasalo, sploh se mi ni zdelo enolično, ker imam fižol zelo rada. Tudi moj dan je danes 21., ko se trudim. Jutri se spet stehtam in poročam, če je kaj večji minus. Danes sem se pregrešila. Zavestno. Mi tudi ni žal, saj nisem pretiravala. Bili smo na obisku pri sorodnikih, ki delajo najboljšo zaseko, kar sem jo kdaj jedla. In danes so nam seveda postregli tudi z njo. Najprej sem oklevala, nato pa sem si rekla: "Če se odrečem temu, kar imam rada čez vse - tukaj smo na obisku kakšne 2x letno - mi bo žal še naslednjega pol leta." In sem s čisto konkretnim kosom kruha in na tanko namazano zaseko uživala tako, da so opazili vsi. In so mi jo dali še za domov! Sem jo že podtaknila možu in sinu - še za jutrišnjo malico - da me ne premami več. In sedaj sem potešena lušt kar za nekaj časa. Najbolj všeč mi je, da sem resnično znala uživati v hrani in reči tudi NE! naslednjemu kosu. Upam le, da bo tehtnica milostna! In zdaj grem naprej, jutri bom spet pridna še in še! Kako pa bi ve ravnale v takem primeru? Ste karakter do konca? Ali včasih na račun psihe popustite? In pridno nadaljujete ali zaključite z dieto? Mene namreč zdaj še bolj žene naprej! LP, Stanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti