Ojla, punce in občasno kakšen fant, vas moram malo pozdraviti, čeprav tudi jaz trenutno ne hujšam (vsaj namerno ne, čeprav gredo kilce počasi dol - zaradi dojenja in vozičkanja seveda), niti ne ločujem. Pred porodom si ne bi mislila, kako zelo se bo moja prehrana po porodu - vsaj začasno - spremenila. Med nosečnostjo sem namreč še pretežno ločevala in pojedla ogromno sadja, zdaj pa večinoma ne ločujem (ker potem bi jedla samo meso) in ne jem - še - skoraj nič sadja, le z vodo se še nalivam, tudi pri zelenjavi sem zaradi krčev pri mali kar omejena. Saj so sicer teorije, da prehrana na krče ne vpliva, ampak če sama opažam razliko glede na hrano, potem bo že nekaj na tem. No, pa to ni tema za ta forum, zdelo se mi je le zanimivo, da vam povem, kako sedaj jem, tiste, ki me poznate od prej, bi se verjetno začudile, če bi vam povedala, da jem pečen krompir z bučkami, piščanca in rd. peso ali pa telečjo rižoto, ali recimo govejo juho z rezanci, korenčkom in govedino, pa še kak kos kruha zraven. Pa ribo s kuhanim krompirjem? Sem čist adijo, a ne? Ampak od zelenjave upam jest samo bučke, korenje, kolerabo, potem se pa počasi že konča... Sem jedla brstični ohrovt, pa por in zelje v juhi in je dojenčico potem zvijalo, tako da sedaj raje prav počasi probavam uvajati nove jedi, pa mi gre bolj počasi, zadnjič sem pojedla pol banane, pa ni bilo dobro... No, ja, sem vam morala malo pojamrati...
Veri, glede tvoje prijateljice in 3MD-ja je MC kar prav povedala, res je preprosto najboljše, tudi jaz sem v svojih nekaj krogih 3MD prišla do tega spoznanja. A si videla našo stran z idejami za 3MD jedi
http://3mdobroki.moj-album.com in Rinine knjižice? Če nisi, ti priporočam, da si malo pogledaš, da boš dobila občutek, koliko lahko kompliciraš... (tudi jaz sem brala tvoje raznorazne recepte in nasvete, pa vem, da si prava mojstrica!) Glede tvojih idej, ki si jih pripravila za prijateljico, bi jih prav rada komentirala, samo s časom sem bolj tako tako (boš sama videla, ko pride dojenček), zato ti kakega hitrega odziva ne morem obljubiti.
Nash, jaz sem pred časom prebrala knjigo Hočeš biti zdrav... in me je zelo navdušila in potrdila, da sem na pravi poti. Sicer nisem nikoli bila presnojedka, a sem kar dolgo jedla le en topel obrok na dan, ostalo pa je bilo pretežno sadje. Za prebrat je super, dobiš razlago za marsikaj, pa čeprav potem ne postaneš presojedec. Pač upoštevaš, kar ti paše, ali pa nič. Jaz ti jo vsekakor priporočam. Če še nisi brala zakoncev Diamond in Živeti zdravo, ti jo prav tako priporočam. Postavi temelje ločevanju in opiše tudi pravilno uživanje sadja, le recepti me niso pretirano navdušili.
Imejte se lepo! Encijan