Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Nash, na enem drugem forumu sem prebrala, da je ta knjiga že več let razprodana. Izdajatelj pa je

Aura d.o.o., Celovška 189, 1000 Ljubljana E-mail: aura@amis.net, Tel.: (01) 507 3688 Poslovni čas: od 9. do 15. ure Kaj pa, če bi si jo sposodila v knjižnici. Sem preverila na Cobiss, jih je kar precej na zalogi (vsaj v našem koncu).

jankica

Sporočilo je spremenil(a) jankica dne 22. apr 2007 10:58:15
jankica, hvala! Ja, to vem, da je soja stročnica, zato se mi je tudi par vprašanj postavilo, ko sem nekje prebrala, da jo lahko jeste na b dan (se ne spomnim več, kje sem to pobrala, ali na začetku 1 teme tega foruma (1 dela:) ali pa v tistem na medovernet ali mojplanet ali kje so že osnove te diete). Sama sicer nisem preveč navdušena nad sojo (sploh pa ni nad njo navdušen fant, on pravi, da bi jo zaščitil, kaj vse delajo iz revice:) to reče samo zato, ker je ne mara, seveda;) No, mi je izziv, da bom enrkat naredila nekaj iz soje, kar mu bo zelo všeč, samo bom še malo počakala, ker zaradi fitoestrogenov ni ravno najbolj priporočljiva za nosečnice in doječe mamice. Pa se ne bi ravno silila;) Sem pa že marsikaj probala, ampak nič nama ni bilo res všeč iz nje - no, razen sojine omake, brez tega pa ne bi rada živela:) Ok, torej na Š dan lahko je sojine testenine brez jajc (jih bom sama naredila iz sojine moke in vode, da bo ziher, pa še za domov jih lahko dobi:) s kakšno omako iz stročnic. In kak sojin shake (iz sojinega mleka) bi torej bil za posladek na Š dan... pa še par vprašanj: Ali stročji fižol spada pod zelenjavo ali pod stročnice? in pa kako je s temi nevtralnimi živili - kaj to lahko jeste tudi na vitaminski oz. sadni dan? Ker potem se že marsikaj da... Beljake verjetno lahko jeste na b dan, ne? in sadje lahko jeste vedno, imam prav ali ne? ker potem bi se dalo že malo priredit kake zadeve in naredit kak sorbet, pa ala španske vetrce z umetnim sladilom... In bi imela tudi sladico za b dan:) Veri
Veri, zate še iz drugih forumov vem, kakšna mojstrica si in kaj vse znaš pripraviti, poleg kulinarike tudi šivaš (najbrž nisem vsega prebrala in obvladaš še kakšno področje), skratka zelo te občudujem, mislim da med nami ni prav veliko tolk sposobnih ljudi, tako da ti ne morem kaj dosti svetovati. Jaz si v času diete pripravljam zelo preproste jedi in tudi nerada vidim, da me kdo kam vabi, tako da vse odklonim razen kakšne limonade ali kave brez sladkorja, ker imam res veliko željo shujšati in mi to sploh ni težko. Drugače sem se pa komaj vsedla na stol tolk me boli mednožje. A vidite kaj naredi hujšanje, še pri seksu se tolk pozna, ker sem možu bolj všeč, posledice so pa tle. Hecam se, včeraj smo bili vsi trije (jaz po 5-6 letih) prvič na kolesih in me strašno boli ves predel okrog riti. Čeprav je mož izbral bolj ravninsko varianto in smo z lahkoto kolesarili (cca 40 km), skupaj s postanki slabe tri ure, zvečer sem šla pa še za eno uro hodit. Sicer sem komaj nabrala skupaj en kolesarski komplet ampak je šlo. Skratka zelo sem srečna, če bi me kdo vprašal dva meseca nazaj, se mi po kosilu v nedeljo niti posode ni dalo pomiti, zavalila sem se na kavč in gledala TLP. Imela nisem nobene energije in volje, sedaj je pa situacija čisto drugačna. Zakaj vam vse to govorim ? Moj namen je, da se tudi ostali čimprej odločite, saj vas čaka neprimerno boljše življenje. Včeraj sem se malo ulegla na ležalnik na soncu in sem opazila, da moje noge spet postajajo počasi podobne nogam, ni več toliko tistih blazin, so le še čedalje lepše blazinice (pri kolenih in po stegnih). Mislim, da čedalje bolj cenim svoje telo. Lepo se imejte in veliko izgubljenih kilogramov vam želim. Zdaj me pa nekaj časa ne bo. ann Sporočilo je spremenil(a) ann dne 23. apr 2007 10:47:22
Jutro .... Čudovito Ann in vse čestitke, velik korak je za tabo. Naj se pohvalim, da je šla tud men ena kilca dol - danes je en teden od kar sem začela 3MD (z manjšimi grehi in skoraj brez gibanja). Ampak opažam, da se tudi v gibanju da najti užitek! Sam fino je, če imaš še koga zraven. Jaz pa nimam doma nobene podpore. Od otrok jo res ne morem pričakovati, ker so še premajhni, "deca" pa ni nikdar doma (delo na terenu), pa tud če bi mu omenila bi me samo ljubosumno vprašal: "za koga pa....." Ampak, to je že druga zgodba. Poizkusila bom kar sama. Če drugega ne, pa z otroci nogomet na domačem travniku. Jankica; a kej poznaš to knjigo? Hočeš biti zdrav? Proč s kuhinjskim loncem, avtor Helmut Wandmaker. oz. ali jo pozna katera druga? Me zanima vaše mnenje. L.P. nash
ann, sem po tvojem prispevku še sama malo prebrala o razstrupljanju z sončničnim oljem. Sem v soboto začela in se odločila, da vztrajam teden dni (ker potem itak čez praznike ne bom doma), za naprej pa po potrebi. lp klavdija
Hojla! No,da se še jaz malo javim! Ann,ne še nas zapustit,ker te je zelo lepo brat.Od tebe sem izvedela veliko koristnih stvari.Sem si nekaj tvojih postov kar shranila,da jih imam pri roki. Ampak tisto o seksu pa kar drži,vem iz lastnih izkušenj,hi,hi ! Sicer pa me moj dragi kar podpira,čeprav ne toliko z besedami,ampak veste kakšna darila za rojstni dan dobivam od njega.Enkrat mi je kupil kolo,drugič orbitrek.Očitno želi,da sem fajn razmigana in v dobri kondiciji. Sicer sem pa bila prejšnji teden zelo pod stresom,kar se je takoj poznalo na prehranjevanju. Včeraj smo namreč imeli birmo in jaz sem pač tak človek,da sem čisto nervozna,ko je treba kaj pripravljat in nisem cel teden ne vredu spala pa še jest nisem mogla,ko pa sem bila že res lačna,sem pa kaj izbrskala iz hladilnika,kar pa ni bilo najbolj primerno za kakšno dieto. Seveda se mi to sedaj pozna,ne toliko na tehnici,ampak sem cela napihnjena in se slabo počutim. Sedaj se moram spet spravit v red,čeprav bo težko,ker nas že čez en mesec spet čaka praznovanje.No,tri tedne bo že šlo,zadnji teden bom pa verjetno spet čisto adijo. Veri,pri dieti je najbolje,da se čimmanj komplicira in če za katero jed ne veš točno,kam bi jo dal,je najbolje,da se ji pač odrečeš. Ampak testenine so testenine in ni važno ali so iz bele moke,ali iz riževe ali iz sojine ali iz krompirjeve ali iz česarkoli že in testenine se jedo na oh dan in pika.Na š dan pa se je cel riž,cela soja,cel krompir(no dobr,tudi narezan,pa zmečkan). Stročji fižol je nevtralno živilo,torej se lahko je katerikoli dan,čeprav se ga na sadni dan raje izogibajte. Beljaki se seveda jedo na b dan,ampak ne spenski vetrci,četudi dodaš umetno sladilo.To je sladica in sladice se jedo izključno na oh dan za večerjo. Torej nič sladic na b,š in s dan. V glavnem najbolje je,da se med dieto jedo čimbolj preproste jedi,ki so mimogrede tudi hitro pripravljene,da se preveč ne zadržujemo poleg štedilnika in hladilnika in pa da nam ostane kaj časa za pomembnejše stvari,kot so recimo sprehod,orbitrek,kolo. Punce,imejte se lepo. Ribica,ti pa kar pogumno naprej z tekom in kot ti je predlagala že ann,malo si izmeri obsege. Naj vsak dan bo s soncem obsijan
Izumila sem novo sladico!SPENKI VETRCI!!! Španski vetrci,kajne! Naj vsak dan bo s soncem obsijan

No, vidiš, Veri, pa ti je le Marjetka Cvetka odgovorila kot iz topa! Tako, pa nič drugeče in pika

Nash, knjige ne poznam nič bolj - sem samo prebrala en članek o njej na netu. 

Ann

jankica
Ojla, punce in občasno kakšen fant, vas moram malo pozdraviti, čeprav tudi jaz trenutno ne hujšam (vsaj namerno ne, čeprav gredo kilce počasi dol - zaradi dojenja in vozičkanja seveda), niti ne ločujem. Pred porodom si ne bi mislila, kako zelo se bo moja prehrana po porodu - vsaj začasno - spremenila. Med nosečnostjo sem namreč še pretežno ločevala in pojedla ogromno sadja, zdaj pa večinoma ne ločujem (ker potem bi jedla samo meso) in ne jem - še - skoraj nič sadja, le z vodo se še nalivam, tudi pri zelenjavi sem zaradi krčev pri mali kar omejena. Saj so sicer teorije, da prehrana na krče ne vpliva, ampak če sama opažam razliko glede na hrano, potem bo že nekaj na tem. No, pa to ni tema za ta forum, zdelo se mi je le zanimivo, da vam povem, kako sedaj jem, tiste, ki me poznate od prej, bi se verjetno začudile, če bi vam povedala, da jem pečen krompir z bučkami, piščanca in rd. peso ali pa telečjo rižoto, ali recimo govejo juho z rezanci, korenčkom in govedino, pa še kak kos kruha zraven. Pa ribo s kuhanim krompirjem? Sem čist adijo, a ne? Ampak od zelenjave upam jest samo bučke, korenje, kolerabo, potem se pa počasi že konča... Sem jedla brstični ohrovt, pa por in zelje v juhi in je dojenčico potem zvijalo, tako da sedaj raje prav počasi probavam uvajati nove jedi, pa mi gre bolj počasi, zadnjič sem pojedla pol banane, pa ni bilo dobro... No, ja, sem vam morala malo pojamrati... Veri, glede tvoje prijateljice in 3MD-ja je MC kar prav povedala, res je preprosto najboljše, tudi jaz sem v svojih nekaj krogih 3MD prišla do tega spoznanja. A si videla našo stran z idejami za 3MD jedi http://3mdobroki.moj-album.com in Rinine knjižice? Če nisi, ti priporočam, da si malo pogledaš, da boš dobila občutek, koliko lahko kompliciraš... (tudi jaz sem brala tvoje raznorazne recepte in nasvete, pa vem, da si prava mojstrica!) Glede tvojih idej, ki si jih pripravila za prijateljico, bi jih prav rada komentirala, samo s časom sem bolj tako tako (boš sama videla, ko pride dojenček), zato ti kakega hitrega odziva ne morem obljubiti. Nash, jaz sem pred časom prebrala knjigo Hočeš biti zdrav... in me je zelo navdušila in potrdila, da sem na pravi poti. Sicer nisem nikoli bila presnojedka, a sem kar dolgo jedla le en topel obrok na dan, ostalo pa je bilo pretežno sadje. Za prebrat je super, dobiš razlago za marsikaj, pa čeprav potem ne postaneš presojedec. Pač upoštevaš, kar ti paše, ali pa nič. Jaz ti jo vsekakor priporočam. Če še nisi brala zakoncev Diamond in Živeti zdravo, ti jo prav tako priporočam. Postavi temelje ločevanju in opiše tudi pravilno uživanje sadja, le recepti me niso pretirano navdušili. Imejte se lepo! Encijan
Marjetka cvetka, ker bi kuhala jaz za prijateljico, ki je na dieti, ni nujno, da so jedi preproste, jaz bi ji naredila karkoli, samo da ji bo všeč in da bo seveda sklapalo z njeno dieto. Preprosto lahko je vsak dan, jaz bi ji pa kaj posebnega naredila, da se ne bi počutila na dieti, pa da bi vseeno lahko brez slabe vesti pojedla;) Zato pa bi rada našla kake take zadeve, da bojo zadostile obema pogojema:) Ona obožuje testenine, sploh domače in tako sem ji pač mislila naredit za škorbne dneve sojine testenine iz mletih zrn soje in vode, saj to ne bi smelo bit nič drugače kot cela kuhana zrna, ali pač? zdaj mi ni več nič jasno... Saj ostanejo iste stvari not? in če ješ beljake v obliki španskih vetrcev misliš, da je to res narobe? Bi ji namreč res rada pomagala, pa vem, da ima velike skušnjave pri sladicah - zato sem jih mislila priredit tako, da bi jih smela ona jest... Pa pravite, da v nobenem primeru ne smeš jest sladic 3 dni zapored, ampak šele na OH dan? Ne glede na to, iz česa sladice so? Kaj pa sadni šejki, recimo, bi to smela? Glede na to, da se navadno dobiva po plavanju, nekak ni problem, da ne bi nič migala - no, zdaj so mi sicer plavanje prepovedali, ampak zame se ti res ni treba bat kar se športa tiče;) Vprašaj kogarkoli;) prej pretiravam v drugo smer... Bi ji pa vseeno naredila kako fajn kosilo, da jo malo pocrkljam, ne nekaj na hitro spacano, to itak vedno lahko je:) encijan, sem pogledala vaš album, samo za kake dneve je vseeno precej enolično... Težko rečem skledi sadja sladica;) Saj mam zelo rada sadje, da ne bo pomote, ga ogromno pojem, samo se mi zdi, pa da bi jo zafrkavala, če bi ji dala dve hruški recimo... Sadje je itak vedno na mizi in ga vsak lahko vzame, kadar mu paše... Jaz sem hotela predvsem najt kake kompromise, kako naredit tiste jedi, ki jih ima rada tako, da bojo pasale v dieto... pa je dieta očitno nek bolj strog režim... Brrrr, res se ne smem preveč zredit, ker tole meni definitivno ne bi šlo... Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti