Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Po temeljitem prebiranju vaših "dogodivščin" v zvezi z dieto, sva se tudi s hčerko odločili, da spremeniva način prehranjevanja (moža, zeta in vnukinje nisva prepričali). Zato kuhamo na dve rundi; gledava pa tako, da vsaj nekaj od najine jedi jedo tudi ostalli trije - z dodatki seveda! Danes končujeva 26-ti dan. Uspeh je, to se vidi po oblekah, sva se pa dogovorili, da se tehtava po vodnem dnevu, ki se ga kar bojiva. Dolgo sem odlašala z vključitvijo v vašo debato, ampak ste tako prijazne in realne (tudi graje!, če to zaslužiš), da sem se opogumila. Moram priznati, da jaz redko čutim lakoto - če jo, zadostuje kozarec vode, hči ima s tem več problemov. Moj problem pa je ta, da premalo pijem - enostavno ne spravim dovolj vode po grlu. Tolažim se s tem, da verjeno več kot toliko tekočine ne potrebujem, ker se drugače dobro počutim. Zjutraj spijem pravi čaj ali kavo, čez dan pa se posilim z malo vode. Moji podatki: 54 let, 160 cm, 105 kg!!!. Mi je kar nerodno napisati, ampak, kot sem že rekla, ste razumevajoče... Se oglasim, če ne prej, po vodnem dnevu. Pozdravček vsem. AVA
Tako sedaj sem prišla iz sprehoda oz. kopalnice ker sem se spotila kot parni likalnik.Danes je za menoj sadni dan , in nekaj zelenega čaja pa vode . Komaj čakam da jutri pojem kako perutničko iz žara .Ja kot vidim mi vse svetujete naj pijem navadno vodo in prav je tako. Vam povem da pravkar vsi okoli mene nekaj grickajo , meni pa ni nič kaj ker sem se prijetno razgibala in zažejala , sedaj sem se napila pa je to to. NIČ utrujena sem in počasi grem pred tv da zaspim .AjA še to Darkat in delux in seveda vse ostali ki se bojite vodnega dne : pogumno nad vodo čim več gibanja pa sprehoda tisti dan . Meni pomaga da sem zunaj, v gibanju.Saj gre , držim vam pesti. Ajde , lahko noč biseroža
Dobro jutro vsem! Kljub temu, da danes ni moje "tekaško" jutro sem odtekla svoj krog - čudovito. Tako lepo, mirno, sončno jutro. Najprej - Kristina, AVA (in hčerka) lepo pozdravljene in dobrodošle med nami! Oh, AVA, kaj ti bo nerodno - saj si nas brala in opazila, da smo ena velika družina, zdaj nas že kar dobro poznaš. Tukaj se družimo, veselimo zase in za druge, jezimo, potožimo, tolažimo, predvsem pa vzpodbujamo, ko pa zaškriplje zares - takrat se običajno oglasi Marjetka cvetka in nas hitro postavi na pravo mesto:) Pogosto se oglašaj - pomaga, preverjeno. Delux, me veseli, da ti je bolje - ko te pa tako crkljajo! Tudi jaz ne vem, kako bo z mojim vodnim dnem, ker bom cel teden odsotna - službena pot - bom videla, kako se bodo stvari odvijale. Če ne bo šlo drugače, ga bom spremenila v sadni dan. Se ni za sekirat. A da je že kostanj? Mislim, da spada med škrobna živila - torej si ga lahko privoščiš danes, srečnica! Biseroža, naj ti tekne perutnička, pa še kaj zraven! Rožica, kako gre pa tebi? Pa Nejas - vse po planu? Teta Fani? Fakin, lepo, da si se oglasila - smo na vezi, kajne? Zdaj grem izkoristit ta lep dan, enako želim tudi vam vsem - uživajte na soncu in v dobri družbi! Se beremo! LP darkad Sporočilo je spremenil(a) darkad dne 23. sep 2006 09:37:38
Živjo! Pa je še en sadni dan za mano, čeprav sem verjetno kakšno pest arašidov za večerjo preveč, ne vem kaj mi je bilo, je drugače minil rez težav. Cel dan sploh nisem bila lačna, tako da sem že sama pri sebi razmišljala, da pa res ni hudo, da je najtežji začetek,..., kot veste sem imela velike težave z lakoto. No včeraj zvečer pa spet. Imam pa še eno težavo, že tri dni me spremlja glavobol, tako da čakam da tudi ta mine. Še posebej pozdravljene Kristina, Pikica, Biseroža in Ava, ter njena hčerka !!! Ava vsekakor si na pravi poti in tega se ni treba sramovati. Sramujejo se naj tisti, ki za svoje telo ne naredijo nič. Lepo da se teko opogumljate in se vključujete v naš klepet. Mogoče bodo zdaj še ostali, ki nas mogoče samo berejo, zbrali pogum in nam še kaj povedali, kajti tudi mi včasih radi kaj preberemo. Ne pozabite da smo vsi na isti poti, vsi imamo bolj ali manj enake težave, ki pa jih lahko prebrodimo skupaj, večkrat pomaga že samo prebiranje foruma. Delux tudi jaz obožujem kostanje, tako da bodo kar sestavni del prehrane v teh jesenskih dneh. Spadajo pod škrob, da bi bili pa zelo kalorični pa ne vem. Jaz sem jih lani jedla za večerjo pa je dieta vseeno lavfala v prevo smer. Dakard vredu, hvala za skrb! Lep dan želim vsem! Rožica.
Hojla! Ohoho,naš forum se zopet polni.Lepo,lepo,več ko nas je lepše nam bo in več kil bomo poslale za deveto goro. Biseroža,Kristina,Ava(s hčerko),pozdravljene med nami. Le kar pogumno,nč se nas bat.No,sam mene mal,ker vam bom kar povedala,kar vam gre,če ne boste pridne. Ava,tebi pa predlagam da si zjutraj napolniš plastenko in vsako uro naredi nekaj požirkov.Ob koncu dneva boš videla,koliko si spila.Od začetka se kar mal kontroliraj in res poskusi,recimo pol deci vode vsako uro.Pitje je zelo pomembno,ne samo pri dieti,ampak nasploh,zato se le trudi z vodo.Mogoče boš sčasoma ugotovila,da lahko enostavno spiješ več vode.Navadila se boš piti. Tudi jaz sem nekoč premalo pila,zdaj pa se moram spet kontrolirati,ker sem spila že preveč vode,kar pa spet ni dobro,saj potem telo izloči preveč elektrolitov.Tako,da okrog dva litra na dan je dovolj.Spet pa je količina vode odvisna od teže.Tisti malo bolj okrogli lahko spijemo mal več vode. Bravo Rožica,te je že lepše brati.Le tako naprej.Glavobol pa je lahko posledica tega,ker se tvoj organizem čisti in bo slej ko prej minil. Si me pa razdražila z arašidi,sem se spomnila,da sem jih oni dan kupila,pa pozabila nanje. Punce,uživajte kolikor pač lahko in pazite,kaj se vam spusti v želodec. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Pozdravljene vse nove in stare!!! Ava ,kar se tice napisanih podatkov--je samo znak,da mislis resno in ni prav nic nenavadno za ta forum-kar veselo naprej z dieto pa bodo podatki hitro drugacni!! Jaz sem sicer med bolj pocasnimi ,kar se hujsanja tice-bolj locujem,kot pa hujsam. Ampak tudi,ce shujsam pri tem jedilniku 2 kg na mesec--lepo prosim,pa jem slascice,krompir meso,kruhek...meni je to dovolj ,samo,da se ne redim.Pocasi pa sigurno je moj moto!! Pocutim pa se pri tem prehranjevanju odlicno-nic utrujeno8seveda,ce nisem ravno prehlajena!!! torej samo vztrajta in ce pride kriza-naslednji dan pridno naprej!! Torej kostanji...se jih bomo papali,po vodnem dnevu -enkrat v cetrtek ,ne Darkad?? Tudi jaz bom pojedla za vodni dan malo sadja,ce bo velika kriza-pri prejsnem sem bila prisiljena,tako sem postala tresoca!! Sem bila na sprehodu,tezko sem dihala,spotila sem se,ampak sedaj mi je prav fajn,ceprav me malo bolijo noge--ze dolgo nisem hodila--packa jaz,ko pa imam taksen vzor pri Darkad!! Bomo se popravili pozimi,ko se zacne smucanje!!Takrat pa je celo Pohorje moje!Nisem ravno mojster ,ampak peljem pa se in glavno je da migamo in se potimo,ne!! Uzivajte v lepem dnevu in se beremo!! MI je rekla ena kolegica---JE TREBA DAT NEKAJ NASE ,NE SAMO VASE!!! delux
živijo mravljice! Tako lepega dne, pa že dolgo ne kaj ? Edino je škoda da je tako hitro tema in mrzlo.Meni je prav teknila žar ponudba in seveda kup zelenjave. Mislim da sem malo preveč pojedla , zato pa grem sedaj še na orbitrek,vsaj željo imam , volje pa bolj malo. Sobotni večer nalašč za lenarjenje po toliko zaužitem svežem zraku.Kako pa kaj vam uspeva ta dieta? Ker sem začetnik , me kar dvomi dajejo , ali je ali ni to tisto kar mi bo pomagalo do zdravega prehranjevanja .Tiste z več iskušnjami prosim kaj napišite kako priporočilo ko je lakota najhujša , pa še psiha me grabi pa še pa še. Kakšni pa so kaj rezultati? biseroža
Hojla! Biseroža,kaj storiti,ko je lakota najhujša?Čisto enostavno. To rešiš v petih korakih: 1.greš v kuhinjo 2.odpreš hladilnik 3.vzameš iz hladilnika kar ti pride pod roke(najbolje kakšen sendvič,ali kos torte) 4.Lepo se razkomotiš in jed z užitkom poješ 5.skomigneš z rameni in si rečeš,kako je življenje čudovito Oh,pozabila sem na šesti korak! 6.greš na forum,priznaš svoje grehe,potem pa te Marjetka cvetka skrega! No,prve štiri korake kar pozabi,zadnjega,šestega pa čimvečkrat upoštevaj oz. upoštevajte,ker to velja za vse. Drugače pa priporočam,da v primeru napada lakote storite tole: 1.spijete kozarec vode ali še bolje zelenega čaja 2.greste na sprehod 3.pokličete prijateljico po telefonu 4.pojeste kakšno sadje(priporočam jabolko ali grozdje) 5.pojdite na naš forum 6.prepričajte sami sebe,da niste lačni 7.poglejte na uro,da ni morda že čas za vaš redni obrok Tako nekako se to rešuje.če pa vi ti ukrepi le ne pomagajo,potem si lahko vseeno privoščite kakšen majhen grehec,vendar pozor,majhen grehec danes,majhen grehec jutri,požrtija pojutrišnjem. Delux,tale rek je pa zelo dober,primeren tudi za na hladilnik-JE TREBA DAT KAJ NASE,NE SAMO VASE! Uživajte v lepi sončni nedelji,pojdite na kakšen sprehod,predvsem pa verjemite vase,kajti uspelo vam bo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka! Sporočilo je spremenil(a) Marjetka cvetka dne 24. sep 2006 10:05:05
Kaj bi ta forum brez tebe Marjetka cvetka? Res najdeš prave besede v pravem trenutku. Zdaj mi je pa menda kliknilo tisto pravo za 3MD (upam vsaj). Kar naprej se nalivam z vodo in čajem, da že žabe regljajo okoli. Pojedla sem dve jabolki, itak pa bo kmalu kosilo, da ne bo problemov. Ta drugi krog je pa res kot začarani krog. Dokler nismo imeli praznovanj je bilo O.K., potem pa se je vse sfižilo. Zdaj mi je važno to, da mi kilce ne grejo gor, drugo bom že uštimala, da bo prav. Danes imam škrobni dan in vem, da bo šlo in upam, da tudi vnaprej. Lep dan vam želim in preživite ga čimlepše. LP! fakin712
Na hitro vam zazelim DOBER IN LEP DAN!! Moz ze kuha jaz pa z masko na obrazu (TO JE TUDI ENA OD STVARI,KI TE ODVRNEJO OD HRANE)klepetam z vami in vas berem na hitro ,ker imam ze slabo vest! Danes je za ene govedina z rdecim zeljem ,za druge zajcja jeterca(beka-fuj)za mene pa spageti z buckami in paradiznikom in kup solate!!Tako zdaj pa res grem!!! BODITE PRIDNE-DARKAD V SREDO JE VAGANJE!!! ADIJO!!!!! delux

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti