Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Hvala vsem za spodbudne besede, nisem na nobeno jezna. Če za večejo pojem kosilo sem še bolj lačna, zato raje ostajam pri sadju. Težje se mi je premagati med kuhanjem kosila, predvsem pa sobote popoldan in nedelje, ko sem službe prosta. Prvi mesec sem se res striktno držala, sedaj pa ni dneva, da se ne bi vsaj malo pregrešila. Še naprej mi dajajte spodbude, Hvala in LP nejas
haj! Bravo Moki! Zelo lepo si povedala! Ko bi nas le več bilo tako odločnih da se znebimo občutka da hujšamo in bi se preprosto začele na to gledati tako ot ti. No naj se pohvalim dekleta USPEL MI JE VODNI DAN! Razen dveh kav dopoldan nisem pila nič drugega kot vodo. Presenetljivo dobro mi je šlo do zdajle ko sem lačna ko volk, zato grem raje spat kot pa napad na hladilnik. Lepe sanje! any
Dobro jutro! Korenzu - čestitke! Saj pravim, ko pride človek v formo gre kot namazano!! Se tudi jaz popolnoma strinjam z Moki - tale naša dieta ni kazen, je način prehranjevanja zato veselo in uspešno naprej! Imejte lep dan in LP darkad
Pozdravljene! Ne bom se prevec hvalila glede vceraj-namen ,da nebi jedla kruha je splaval po vodi in,da je se hujse se zvecer sem ga jedla!PACKA JAZ!!! Danes sem na rizu z kitajsko zelenjavo s sojo-BREZ KRUHA!!! Jezna sem ,da me kar greje.Vreme je bilo krivo! Danes bo boljse! Bodite bolj pridne od mene in mejte se fajn!!! delux
Ah, dej no, Delux, kaj bi se žrla zaradi kruha. Eni so lahko brez, drugi pač ne. Nič na silo! To te bo še bolj vleklo. Saj boš imela včasih tudi kakšno bolj gosto jed in zraven pripravljen kruh, pa se ga še dotaknila ne boš. Tudi to se zgodi. Meni pa kos kruha prav paše k zelenjavni juhi, če si jo privoščim na sadni dan, pa so šle kile kljub vsemu dol. Pa dober tek ob rižu - jaz ga prav obožujem. Naši domači pa ne preveč in mi ga ostane še za obilno večerjo, ha ha. Darkad, tebi gre pa res kot namazano, dobra si. Čestitam ti k obilni rekreaciji. Korenzu, bravo za vodni dan. Si zadovoljna z rezultatom? Hvala za pojasnilo glede suhih sliv. Nisem vedela, ali ješ samo namočene ali tudi kar take. Ko bi ve videle mene včeraj zvečer, kako sem stikala po vseh možnih kotičkih, kje imam suhe slive!!! Kot bi gledala moža, ko mu zmanjka cigaret. Takrat brska še tam, kjer je nemogoče, da bi bile. Ja, nič, zmanjkalo mi jih je. Se pozna, da se mi je z novim krogom spet poslabšala prebava. Tako pa sem namočila suhe fige in suhe marelice. Ne vem, kakšen bo učinek - za fige vem, da so v redu, marelice pa sem dodala zato, ker so kar take presladke. Prekuhavala nisem nič, na tešče sem popila vodo (kompot), potem pa še enkrat zalila in to imela za zajtrk. Nejas, me veseli, da nisi jezna na nas, ker smo te malo okrcale. Bodi fajn še naprej, čez vikend pa bolj stran od kuhinje in hladilnika. Upoštevajmo nasvet od naše pesnice Marjetke cvetke (superca!): ... Hladilnik bomo pustile čist pri mir ... in rajši šle na en dolg šprancir,... Moki, ja ti si se pa kar pomladila, kajne. Nekaj o tem oz. pozitivni samopodobi piše tukaj: http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rne Ja, _pikica_ in lucijana, prav prijetno nam je tukaj, pa naj smo stari ali mladi - družijo nas isti problemi in cilji. Mejte se fajn! jankica
Naj se malo oglasim še jaz.Se še kar držim, no. Čestitam vsem, ki jim nadpovprečno uspeva, ostalim pa veliko volje in klikanja v glavi v pozitivno smer. Saj bo šlo. Skupaj bomo zmogli, kajne?Pa Marjetko cvetko je treba poslušat, pa bo vse še lažje. Lepo se imejte in veliko uspeha in volje. LP! fakin712
Moki, lepo si napisala . . .nekateri ne jedo mesa, drugi alkohola, jaz pač ločujem hrano. To ni dieta, ampak način prehranejvanja. Pametno in koristno razmišljanje. Pa še citat in današnjega Bonbona (priloga Večera): Janja Strašek, tehnologinja prehrane: ... Prav tako sem se v praksi prepričala, da je popularna ločevalna prehrana, ko v dnevu ločimo ogljikove hidrate (kruh, testenine, riž) od beljakovin (meso, ribe, sir) in sadje uživamo kot samostojni obrok, dobra in neškodljiva. Vendar pa nisem zasledila boljših rezultatov pri hujšanju kot z redno mešano zdravo prehrano in z nekoliko manjšo vsebnostjo kalorij ter vodeno telesno aktivnostjo. Zato tudi priporočam uživanje mešane prehrane z veliko sveže in kuhane zelenjave, sezonskega in lokalnega sadja, jedi iz polnovrednih ogljikovih hidratov, pusto meso in ribe ter mlečne izdelke z manj maščobe. Imejte se lepo in ne pozabite na miganje, kakršnokoli! riba-ribica
riba-ribica tole v citatu že drži, samo men je fajn na ločevalni predvsem to da pri dieti pojem VELIKO več sadja in zelenjave, ki ga je sicer nebi, tudi vode popijem veliko več kot sicer....ker pač "moram"... pa še velikooo novih receptov tako probam....in še najboljše pri vsem tem...hujšam.. lucijana
Hojla! Zdi se mi,da da pri mešani prehrani prej zaideš v pregrehe(ali napakice),kot pa pri ločevalni.Pri ločevalni točno veš,kaj boš kateri jedel in ostalo hrano pač odmisliš(razen seveda,kadart je hladilnik preblizu),pri mešani pa imaš že več vrst hrane na voljo in potem ti je tista zelenjava že odveč,ker je boljš pojest riž pa meso,ampak potem si že tudi sit.Pri ločevalni pa imaš samo meso ali pa samo riž inj potem ti pač ne preostane drugega,da ješ zraven zelenjavo,če se hočeš nasititi.No,tako pač mislim. Še najboljš pri ločevalni pa je,da ni treba štet nobenih kalorij,ker to je pa grozno. Poglejte naprimer,da si človek skuha mesno zelenjavno enolončnico.Vsako sestavino,ki jo daš v to enolončnico moraš najprej zvagati,potem izračunati,koliko ima kalorij,potem sešteti koliko kalorij imajo sestavine skupaj in potem spet izračunati,koliko enolončnice lahko pravzaprav poješ,da zaužiješ dovolj kalorij.Seveda moraš spet upoštevati,če zraven poješ še kakšen kos kruha.No,ali še ima po vsem tem štetju in računanju človek še sploh kaj apetita.(Hm,mogoče je pa ravno v tem fora). Ma,kakor koli,men je ločevanje super,s pomočjo nje sem izgubila skoraj dvajset kil,ki jih nekako tudi ravno s pomočjo ločevanja vzdržujem,sicer bolj tako,tako,pač kakšna kilca gor pa potem spet dol(beri deset kil gor,pa spet dol) ampak gre. Najbolj pri vsem pa je,da se lahko tukaj tudi družim z vami,se z vami celo v živo srečujem in se imam sploh super. Punce,držte se in uživajte! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
tudi jaz mam tak način prehranjevanja.pa moja mama tudi.pravzaprav sem se odločila shujšat, da bi pomagala mami, ki ima hude zdravstvene probleme.nič ne merim kalorij.edino moja mama,pa še to bolj na oko.pa pusti 4 ure med OH obrokom in B obrokom.pa ji grejo kile pravtako fletn dol. samo men je vseno tudi če je debela.vseeno jo mam rada. nekateri ko shujšajo se spremenijo in postanejo fini in prevzetni in oh in sploh. spoštujmo se taki kot smo. rada vas mam _pikica_

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti