Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Dobro jutro,ceprav ze malo pozno Preden odpravim hci v solo na hitro poletim po hisi,skuham obvezno kavico,nastavim vodo in sadje na mizo in cakam na vrstni red za kopalnico!! ZDAJ pa pet minut za forum in terapijo!!! Kaj bomo danes jedli?? Darkad--se ne vem.Zelo veliko zeljo imam po jajcih in ne vem,ce ne bo danes tisti prihranjeni dan za sataras-Z JAJCI!!! Na vrtu imam motovilec neverjetne velikosti,res ogromen je in super okusa in mislim,da se ena skleda solate pa bo vredu za cel popoldan v soli!!! Rada bi naredila malompavze z kruhom.Ko berem,da ga ti ne jes ze celih 14 dni me kar stisne.Jaz imam zelo rada ta kos kruha,ampak bom probala. Ko pridem v trgovino ga moram kupiti vsaj za moja dva kandidata-en mali kos. Bodite fajn,naredite si soncen dan,ceprav je zuna sivo!!! delux
Živjo! Vidim da vam kar dobro gre. Tudi jaz sem prebrodila prvi teden diete, tako da imam danes 8 dan. Ker je ponedeljek je sledilo tehtanje, kjer pa nisem bila tako vesela. Komaj 0,4kg manj. Kako dolgo ste že ostale na dieti? LP.
jankica je bilo to namenjeno meni:)ja vem kakšna je ta dieta.Hodim v šolo in zjutraj rabim zjutraj energijo. Tako, da zjutraj pojem veeliiiko kruha (brez sirčka, jogurtov), pa še za malco kak sendvič, pa kosilo, nato pa čez 3 ure kaka 2 jogurta ali ajdovo kašo ali sojine kosmiče s sojinim mlekom.... pa oreščke za lažje učenje (namesto čokolade). Meni tako ustreza hehe:) že od začetka sem tako jedla ne pa da zjutraj skuto na kruhu.... no samo lahko se pregrešim... ampak mam veliko več energije in koncentracije če ločujem. Ne jem premalo hehe. tudi žgance jem ob nedeljah:) pa gibanje:) premišljevala sem o jogi... jo je katera že prakticirala:) lp
evo jaz spet rabim en nasvet, jutri mam sadni dan in bi jasno za kosilo nekaj toplega, pa ne vem kaj, na voljo pa imam grozdje, pomaranče, banane in zamrznjene gozdne sadeže...ena od variant je da iz vsega skupaj skuham en kompot, tak malo bolj gost..zanima me pa kako je z pečenim sadjem, še nisem nikoli delala, slišala sem da se nameče sadje skupaj in se potem peče v foliji samo bolj točno pa ne vem, kaj pa pečene banane, kako se pa to naredi? ta dieta je super, sama tako pojem veliko veliko več sadja in zelenjave kot pa bi je sicer, čeprav jo imam zelo rada sem ponavadi šla kar mimo... lucijana
Hehe, _pikica_, hehe, kako prikupno pisanje in luštan nick. Se opazi, da si mlajše generacije. Tudi sama imam doma srednješolko, ki pravi, da bi morala shujšati, ampak kruhu za zajtrk se pa ne odpove. Je kar prav, energijo v šoli še kako potrebuje. Le pri bananah in Nutelli jo pa zanese, hehe... Čokolado je že pred časom odpisala, ji bom posredovala tvoj predlog za lažje učenje: oreščke. Moj prejšnji post je bil sicer namenjen članici "nejas", toda jaz vse tako jemljem, KAR JE DOBRO ZA DRUGE, TUDI NE MORE BITI SLABO ZAME. Kar nekaj jih je, ki jogo prakticirajo (Lanes, Smile28 in še katera), je pa dobrodošlo vsakršno gibanje. Lucijana, tukaj je en predlog za pečene banane, recept seveda lahko prilagodiš. http://3mdobroki.moj-album.com/album/2548788/?ob=2 Kaj pa zelenjavna juha? Včasih kupim kar Etino Dietno juho. jankica
jankica hvala! izgleda super in mislim da bom kar uporabila, edino malo bom priredila in bom čez namesto jagod dala malo gozdnih sadežev ki jih prej še malo podušila v ponvi...mmm hvala! lucijana
Lucijana jaz pa imam danes sadje in tudi sama pojem zelo rada kaj toplega. na sadni dan najraje pripravim čežano ali kakšno zelenjavno juho, navadno porovo ali korenčkovo. Velikokrat pa si pripravim pečeno sdaje, sicer ne vem kako izgleda pri ostalih, vendar jez ne pečem sadja v pečici, čeprav sem to pouzkusila, ampak si na hitro vse skupaj pripravim v mikrovalovki. Sadje narežem na kocke, zmešam skupaj dodam kakšne narezane ali zmelete oreščke, laneno seme.... in pogrejem. Opažam, da me zelo nasiti, res pa je, da vedno dodam banano, ker mi je tako najboljšega okusa. lp.
rožica super, jaz imam sicer sadni dan zelo rada ampak mi zmanjuje idej, trenutno sm jabolk sita za par dni, in sm zato danes nabavila vse drugo razen jabolk. zadnjič sem si prpravila polnjena jabolka in so bila čudovito dobra mmmmmm zelnjavo pa raje šparam za druge dneve, edino za večerjo mam rada kako solato ali pa samo paradižnik... lucijana
Pa smo spet v novem tednu, nove zahteve, novi jedilniki, novo upanje, da nam tokrat pa res uspe. Zahvaljujem se Marjetki Cvetki, za prijazne besede, pa tudi vsem ostalim. Danes imam OH dan, za kosilo bomo imeli pico, zame z zelenjavo in kečapom, za ostale s salamo. Zvečer pa kakšni piškoti z mlekom. Jutri pa veselo v nov sadno-zelenjavni dan. Zjutraj sadje, za kosilo zelenjavna juha zvečer oa kakšna solata ali pečeno sadje. Rada bi vprašala kako pripravljate polnozrnat riž, ali ga namakate in koliko časa ga kuhate, ... Toliko od mene. Vse prav lepo pozdravljam in nam želim veliko volje in moči, da zdržimo ne samo dieto, ampak tudi nov način prehranjevanja in gibanja za vse življenje. Lep pozdrav! Sabrina
Haj! Še malo pa bo uspelo. Do sedaj sem spila dve grenki kavi in celo reč vode. Saj sploh ne merim več koliko. Čaka me še ena preizkušnja danes popoldne. Imam namreč sestanek za sina pa ne grem sama in po vsej vrjetnosti bom zavila še na kakšno kavo če ne bom kar ananasov sok. Jankica sprašuješ kako je potekalo moje čiščenje. Kar v redu. Čez dan sem popila 1l zalitega 100% ananasovega soka(torej prej 2l) in vrečko suhih sliv. Popoldne sem pojedla še dva jabolka in to je to. Prebava odlična o rezultatih pa poročam jutri, ko bo za mano upam da uspešni vodni dan. Lep dan se beremo! any

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti