Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Jankica, bravo! Me res veseli, da si prestala digitalni krst. Rižota s praženo zelenjavo je videti slastna, tako da mogoče spreobrneš še tako krompirjevko kot sem zadnje časa jaz. Ko boš naštudirala kote in rezanje slikce, boš pa sploh navdušena. Jaz sem se na začetku toliko trudila, da bo ja vse simetrično, pa na sredini, zdaj pa le slikam malo več, pa potem porežem odvečni material. Le tako naprej! Superca. Zdaj bomo vedeli, ali si ločevala, ali si ga kronala... Tejčica, če imaš digitalca, daj poslikaj kdaj kakšno svojo pogruntavščino ali pa kaj, česar še ni v albumu. Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 28. jun 2006 13:17:08
Jankica, breskev pa nimamo. Imamo pa trenutno marelice, slive in ringloje, ampak samo par manjših dreves, toliko da je za doma. Sadja nam res ne manjka. S češnjami sem pa letos rekorde tolkla, toliko sem jih pojedla. Mi manjkajo, sedaj ko jih ni več. Upam da jih jutri dobim od mojih z Gorenjske, so tudi že zrele. Encijan, digitalca imam, vendar vedno pozabim slikat. Če se pa slučajno spomnim, pa kot nalašč fotoaparata ni doma. Danes sem si naredila za kosilo šobsko solato in je bila takooooo dobra, da na kruh zraven nisem niti pomislila. Sem je pa naredila toliko, da jo bom imela še za večerjo. Jaz se tako kuham. Je v pisarni odpovedala klima, sončna stran pa je čisto v steklu in imam tukaj vroče za znoret. Je pa vsaj nekaj oblačkov danes. Imejte se čim bolj "luštno"! tejčica
Hojla! Lanes,Tejčica,pozdravljeni.Čestitam vama za vztrajnost!Tudi tebi Esis! Encijan,jaz pa bom morala kakšen dan še počakati na bučke.Ko0 pa se bodo začele,jih pa do jeseni ne bo zmanjkalo. Jankica,takšno rižoto si pa tudi jaz pripravljam!Mmmmmm,kako je dobro.Si bom sprintala slikco in jo pojedla!Ah,ne si bom šla raje riž pripravit!Hi,hi,hi! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Kaj govoriš Jankica, da tvoja slikica ni tako dobra! Čudovita je. Pa tisto na krožniku tud.Kar voham tale riž. Mmmmm. Pa tisti krompir od Encijan je tud tako privlačen.... Joj, kar sline so se mi nabrale.... Oboje bom sprobala čez vikend. Jankica katero sojino omako pa kupuješ? Jaz sem kupila že dve, pa nobena ni bila dobra. Jutri pa vodica,vodica,vodica,vodica,vodica,vodica,....... Jutri še kavice ne smem, al ne? Se vam javim jutri! Esis
Esis,eno kavico pa že lahko! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Pozdravljene! Jas se zdaj nekaj časa nisem javila, vidim pa da ste vse pridne in me je kar sram ko pomislim s kakšnim razlogom sem se jas sploh prišla javit. Jaz sem se danes pregrešila in pojedla kar celo vrstico čokolade. Pregrešila pa sem se tudi v petek (o čem raje ne bi govorila). Zdaj me je pa že malo strah, da se mi ne bo kaj nazaj vrnilo, ko sem pa tako lepo začela. Danes me že ves dan peče vest. Esis čestitam ti, da si že tako daleč! Kako si zdaj? Si še vedno razočarna nad reultati ali si že zadovoljna? Sicer pa bi rada pohvalila vse saj vidim, da ste vse zelo zagrete, pa tudi v albumu redno prebiram recepte. In res Encijan vsaka ti čast! Recepti so super! No jaz upam, da mi to zdaj ne bo pokvarilo motivacije in da se bom vnaprej lepo držala. Držim pesti tudi za vse vas. Lepo se imejte! Papa! silly_me
Dobro jutro! Punce, hvala vam za pohvale. Sem že dobila motivacijo za naslednja slikanja. Saj vem, vaja dela mojstra. Včeraj nismo jedli nič izvirnega, edina novost je bila, da sem prvič pekla novi krompir v pečici na peki papirju. Prav lepo se je zapekel in nič prijel. Slikala nisem, bom pa danes dve torti in rolado. Čarala sem sinoči, da bomo danes lahko praznovali dva pretečena rojstna dneva. Sem pa morala poskusit nadeve, pa še obliv od torte mi je preveč stekel, tako, da sem ga s prsti lovila Silly_me, nič hudega, če si malo pogrešila, važno je, da se tega zavedaš in da greš potem normalno naprej. Ti pa malo odleže, ko se razpišeš. Esis, imam svetlo (to sem uporabila) in temno sojino omako od iste firme, sporočim ti, ko bom doma pogledala. Na vodni dan sem jaz običajno popila še več kavic kot sicer, res pa sedaj pijem le navadno grenko brez dodatkov. Tejčica, vidiš, kako ste si fino raztegnili sezono češenj (in ostalega sadja), pa še "uržah" za obisk domačih imaš. Adi Smolar bo moral malo spremeniti znano pesem v stilu: Bog ne daj, da nam crkne klima, Bog ne daj... jankica
Zanima me kaj naredite v primeru, da se prekršite.....mene je zadnjič na škorbni dan totalno premamil sladoled v službi.....tako, da sem naslednji dan naredila vodni dan in potem šla naprej....kaj vi naredite?A ja ....čez 14 dni grem na morje in bom najbrž prekinila z dieto....kaj mi svetujete? extra
Extra, zaradi sladoleda v tej vročini pa res ne bi bil potreben vodni dan. Torej, večerja Š, naslednji dan OH, itd. Zaradi morja ti pa tudi ni treba prekinjati diete, saj boš verjetno imela možnost izbire pravilne hrane. Vsaj upam tako. jankica
Tale me je tudi spravil v dobro voljo: Par iz Minneapolisa se je odlocil, da gre na dopust na Florido. Sobo sta rezervirala v istem hotelu, kot ze velikokrat prej. Zaradi poslovnih razlogov zena ni mogla odpotovati istocasno z mozem, zato je odsel sam, zena pa naj bi prisla naslednji dan. Moz se je prijavil v hotelu in ker je imel racunalnik v sobi, je poslal zeni email. Vendar se je zmotil pri vpisovanju naslova in izpustil eno crko. Medtem pa se je nekje v Houstonu neka sveza vdova ravnokar vrnila z pogreba svojega moza.Odlocila se je, da preveri e-posto, ker je pricakovala izraze sozalja zaradi smrti moza. Ko je precitala prvo sporocilo, je omedlela. Njen sin, ki je pritekel v sobo zaradi hrupa pri padcu, je videl mamo nezavestno na tleh, na ekranu pa sledece sporocilo: To: Moji preljubi zeni Subject: Prisel sem Date: 16 January 2005 Vem da si presenecena, da se ti oglasam, vendar imajo sedaj tu racunalnike in lahko posiljas sporocila svojim bliznjim. Ravnokar sem prispel in se vpisal, ter ti sporocam, da je vse pripravljeno za tvoj prihod jutri. Se ze veselim, da te spet vidim. P.S. Je pa res vroce tu doli! jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti